Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Οι ντροπές και οι συγνώμες θα ξεπεράσουν και τις νίκες!

Οι «πράσινοι» δεν σεβάστηκαν τον σύλλογο και τους ίδιους τους εαυτούς τους σε άλλη μια νύχτα που οι λέξεις συγνώμη και ντροπή ξεστομίστηκαν αλλά, αλλά δεν αποτελούν πλέον είδηση.

Οι «πράσινοι» υπέγραψαν άλλη μια μαύρη σελίδα στη φετινή τους χρονιά. Στο φινάλε ακούστηκαν οι λέξεις «συγνώμη» και «ντροπή», αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Εχει χαθεί το μέτρημα από το απολογητικό ύφος στον Παναθηναϊκό μετά από τις συντριβές

Ειλικρινά υπάρχουν στιγμές που αυτή η ομάδα με εκπλήσσει αρνητικά. Πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο κάτω. Και όμως υπάρχει. Η μπασκετική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον Παναθηναϊκό. Εχω στο μυαλό μου ακόμα το πρώτο δεκάλεπτο ή αν προτιμάτε τα πρώτα 15 λεπτά στα οποία οι «πράσινοι» δέχθηκαν 50(!) πόντους και αναρωτιέμαι τι είδους δουλειά έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο ΟΑΚΑ. Αραγε οι παίκτες, άραγε ο προπονητής κατάλαβαν τι σημαίνει κίνητρο όταν παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό; Νομίζω πως όχι. Σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη, ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ξεστόμισε τη λέξη «ντροπή» ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης ζήτησε συγνώμη. Ε… και; Είναι η πρώτη φορά που φέτος οι «πράσινοι» απολογούνται μετά από ένα ματς; Όχι! Και όπως το πάνε δεν θα είναι και η τελευταία. Μπορώ να θυμηθώ πρόχειρα, την ήττα από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, τις συντριβές από Ερυθρό Αστέρα, από Μπαρτσελόνα (εκτός) και ΤΣΣΚΑ (δις). Και όμως η συγνώμη και η ντροπή τείνουν να γίνουν συνήθεια και να ξεπεράσουν ακόμα και τις νίκες των «πρασίνων».

Το μέλλον με Σαμοντούροβ είναι λαμπρό, αλλά το εγγύς μέλλον μοιάζει πιο ζοφερό όσο ποτέ άλλοτε

Την ημέρα στην οποία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επένδυσε στο μέλλον του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αποκτώντας τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, απέδειξε πως το εγγύς μέλλον του είναι ζοφερό και ίσως η κατηφόρα είναι μεγαλύτερη. Ναι, η επιτυχία της απόκτησης του 17χρονου ψηλού είναι τεράστια και πιστώνεται στο πρότζεκτ που του παρουσίασε η διοίκηση και ο Δημήτρης Πρίφτης. Όμως το παρόν φαίνεται… χλωμό. Ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» με το «σπάσιμο» του -35, αλλά το ζητούμενο είναι ότι δεν πάτησε καν παρκέ. Δεν κατάλαβε τι ήθελε να παρουσιάσει στο ΣΕΦ. Είχε ένα πεντάλεπτο σπασμωδικών κινήσεων και αυτό ήταν όλο. Με δεδομένο πως οι «πράσινοι» στο οικονομικό κομμάτι έχουν δεμένα τα χέρια τους, ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένω. Σίγουρα η Παρασκευή θα είναι κρίσιμη, διότι ο οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πως δεν αφήνει έτσι τέτοιες καταστάσεις. Ναι, αποφάσεις, εν θερμώ δεν παίρνονται από τη διοίκηση των Αλβέρτη-Διαμαντίδη που αποσβολωμένοι παρακολουθούσαν αυτό το συνονθύλευμα στο ΣΕΦ, αλλά πρέπει εντός των τειχών του ΟΑΚΑ να παρθούν αποφάσεις.

Ας «παρκάρει» μερικούς παίκτες ο Δημήτρης Πρίφτης στον πάγκο και ας γίνει group therapy στο ΟΑΚΑ

Στην τελική ας μεταβούν άπαντες στο γήπεδο και ας κάνουν μια πολύωρη συζήτηση. Να βάλουν κάτω τα δεδομένα, να μιλήσουν οι παίκτες μεταξύ τους, να συζητήσουν με τους προπονητές και με τη διοίκηση. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος, αλλά φαίνεται πως όσα λόγια και αν έχουν ακουστεί, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν για μερικούς. Ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται να γίνει ακόμα πιο σκληρός. Αν μετά από ήττες είναι μια φορά σκληρός, μετά από αυτή τη συντριβή, οφείλει να παρκάρει μερικούς παίκτες. Ναι, δεν έχει βάθος πάγκου, αλλά στη τελική χίλιες φορές να δω τον Χουγκάζ να παίζει με τον Κολοσσό 20-25 λεπτά, παρά τον Γουάιτ ή τον Εβανς. Ας γίνει η αρχή. Ας «φάνε» πάγκο κάποιοι παίκτες. Μακάρι, να υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να λυθούν 2-3 συμβόλαια και να υπάρξει ενίσχυση, αλλά αυτό στο μοντέλο εσόδων-εξόδων είναι ανέφικτο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει δραστικά μέτρα από το επόμενο δευτερόλεπτο, τότε η «αφύπνισή» του θα είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News