Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Μαντζούκας «κερδίζει» λεπτά ευθύνης και ουσίας!

Οι «πράσινοι» ήταν σοφτ σε μια βραδιά που είχαν ως μοναδικό κέρδος την παρουσία του Ελληνα φόργουορντ ο οποίος ανεβάζει ψυχολογία μέσα από αυτές τις καταστάσεις.

Ο 19χρονος Ελληνας φόργουορντ ήταν το ευχάριστο γεγονός μιας βραδιάς στο ΟΑΚΑ που είχε το αναμενόμενο φινάλε για τους «πράσινους» γιατί ξέχασε το πιο σημαντικό του στοιχείο.

Ο Ελληνας φόργουορντ είναι ένα παιδί που βάσει χαρακτήρα, ουδέποτε θα καβαλήσει το καλάμι.

Πραγματικά αυτό που μου κάνει ευχάριστη εντύπωση, όταν βλέπω τις κινήσεις του Λευτέρη Μαντζούκα εντός παρκέ είναι η μαχητικότητά του, η αυτοπεποίθηση που «χτίζει» και εκτός παρκέ είναι η ταπεινότητα που τον διακρίνει. Ο Ελληνας φόργουορντ είναι ένα παιδί που βάσει χαρακτήρα, ουδέποτε θα καβαλήσει το καλάμι είτε σημειώσει 15 είτε σημειώσει 20 πόντους είτε το καλάθι της νίκης. Ετσι έχει μάθει και αυτό δεν θα αλλάξει. Ακόμα και όταν αποκτήσει διάρκεια. Η εικόνα του κόντρα στην Μπάγερν ήταν ένα μήνυμα. Αγωνίστηκε 11 λεπτά και είχε θετικό πρόσημο. Βοήθησε με την άμυνά του. Μετά το τέλος του ματς ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως ο Λευτέρης Μαντζούκας «πήρε λεπτά ευθύνης» διότι δεν πάτησε παρκέ προς το τέλος, αλλά από το πρώτο ημίχρονο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιξε 2 λεπτά. Και όμως αυτό δεν τον πτόησε. Δεν τον απογοήτευσε. Αλλωστε ο Ελληνας κόουτς είχε στόχο να δώσει ρυθμό στους λεγόμενους «πενταδάτους» που δεν είχαν σταυρώσει ούτε ένα εσωτερικό διπλό της προκοπής.

Η παρουσία του σε 18 λεπτά παρουσίας ήταν (4/4 σουτ) ήταν ένα καλό πάτημα για τη συνέχεια

Ο 19χρονος φόργουορντ είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στο παρκέ, αλλά και ο ίδιος πήρε χρόνο συμμετοχής. Για να σας προλάβω, όχι δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο η απουσία του Οκάρο Γουάιτ. Δεν το πιστεύω. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι δίκαιος άνθρωπος ενώ παραδέχεται όταν έχει κάνει λάθη. Για πάμε στο διά ταύτα. Ο Λευτέρης Μαντζούκας έβγαλε ενέργεια, ήταν… άχαστος στο πρώτο μισό και έδωσε τα ρέστα του κόντρα σε μια ομάδα που δύσκολα μπορούσες να την βγάλεις από την comfort zone της όταν έχει μπει στον ρυθμό της. Ναι, θα μπορούσε ο Ελληνας κόουτς να τον είχε περάσει εκτός παρκέ μόλις έκανε το 3ο φάουλ, κάτι το οποίο ανέφερε. Ούτως ώστε να τον έχει και στο 4ο δεκάλεπτο. Όπως και να έχει η παρουσία του σε 18 λεπτά παρουσίας ήταν (4/4 σουτ) ήταν ένα καλό πάτημα για τη συνέχεια. Ηταν λεπτά ευθύνης και ουσίας και είναι στο χέρι του για να μην αποτελεί είδηση όταν έχει διψήφιο αριθμό λεπτών στο παρκέ. Στο χέρι το δικό του, αλλά και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Το κίνητρο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα πρέπει να είναι η σκληράδα του και αυτή την ξέχασε

Πάμε στα του παιχνιδιού. Δυστυχώς για τους «πράσινους», αυτό το ματς δεν γυρνούσε ποτέ. Εξ’ αρχής, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε σε… mood Μακάμπι. Δηλαδή παρασύρθηκε από τον ρυθμό των Ισραηλινών που είναι μανούλες στο τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά και στις προσωπικές φάσεις μέσα και έξω από το καλάθι λόγω της αθλητικότητάς τους. Αυτό που κατάλαβα από την εικόνα των «πρασίνων» ήταν ότι απλά απήλαυσαν το γρήγορο παιχνίδι με ρυθμό… ΝΒΑ, αλλά ξέχασαν πως το κίνητρό τους είναι η άμυνα τους. Η σκληράδα τους. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να χαμογελάσουν κόντρα σε ένα σύνολο που παίζει πιο ελεύθερο μπάσκετ. Ουδέποτε το έκαναν πράξη. Από εκεί και πέρα, περιμένω την επιστροφή του Στεφάν Γιόβιτς στις προπονήσεις. Ο Σέρβος γκαρντ θα μπει την προσεχή Παρασκευή (1/4) στο παρκέ, αλλά σε πρόγραμμα που δεν θα περιλαμβάνει επαφή. Με στόχο να μπορέσει να βοηθήσει στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στις 11/4. Όμως, αν δεν μάθει η ομάδα να γίνει σκληρή τότε η συνέχεια θα είναι τυπική διαδικασία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News