Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: H ήττα από την Άλμπα και το… θολωμένο του μυαλό!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: H ήττα από την Άλμπα και το… θολωμένο του μυαλό! – Εμφάνιση πισωγύρισμα και ήττα με 87-78 από την Άλμπα στη Euroleague

Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση να συνεισφέρουν στο γρήγορο παιχνίδι της Αλμπα και φυσικά το «πλήρωσαν» με μια εικόνα που είναι ανεπίτρεπτη πριν το ντέρμπι (ήττα με 87-78)

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Βερολίνο ήταν η μέρα με τη νύχτα με το αντίστοιχο κόντρα στην Ρεάλ

Αχ αυτή η εκκίνηση! Δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος οι «πράσινοι» πατάνε παρκέ και προσαρμόζονται στα αγωνιστικά… θέλω των αντιπάλων τους. Από την αρχή μπήκαν σε mood up tempo λες και είναι η Εφές. Με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο. Ηταν θέμα χρόνου να παρασυρθούν από το τρανζίσιον παιχνίδι της Αλμπα που είχε τις λύσεις και τη σπιρτάδα και την ταχύτητα της σκέψης να βάλει στο δικό της… κόλπο τους «πράσινους». Απαράδεκτο! Όταν κοντράρεις ομάδα σαν τους Γερμανούς που λατρεύουν τα σουτ στα πρώτα 8’’ της επίθεσης, τότε δεν μπαίνεις στον ρυθμό τους. Τους «χαλάς» το μυαλό τους και όχι το δικό σου. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέχασε την αμυντική εικόνα που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Ρεάλ (22-11) και στο άψε-σβήσε δέχθηκε ένα επί μέρους 17-2 (δέχθηκε 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο). Σαν να ήταν υπνωτισμένος. Η «αφύπνιση» άργησε πολύ και σε αυτό φέρει ευθύνη και ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος είδε τον Κουμάτζε να κάνει… θραύση κάτω από το καλάθι.

Η άμυνα ζώνης δεν θα βάζει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ πάντα στην… comfort zone του, αλλά χρειάζεται και σκληράδα

Η άμυνα ζώνης είναι καλή και… χρυσή, αλλά δεν αποτελεί τη μοναδική λύση για τους «πράσινους». Βασικά δεν πρέπει να αποτελεί. Ναι, ο Δημήτρης Πρίφτης την χρησιμοποίησε στη 2η περίοδο, αλλά και στην συνέχεια με αποτέλεσμα να γίνει πιο στατική η επίθεση των Γερμανών, αλλά κάποια στιγμή γίνεται και προβλέψιμη. Ειδικά κόντρα σε ένα σύνολο που λατρεύει να «χτυπάει» μετά την πρώτη πάσα στο τρίποντο. Αυτό ήταν και το «μελανό» σημείο των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη. Εχαναν το μυαλό τους στην άμυνα και ως εκ τούτου έδιναν ευκαιρίες σε παίκτες όπως ο Λο και ο Ζούσμαν να «χτυπήσουν» από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε το μυαλό του ακόμα και όταν γύρισε το παιχνίδι ή έστω κατάφερε να βρεθεί μια ανάσα από την ανατροπή. Εκανε πάλι λάθη και επειδή η Αλμπα δεν είναι ομάδα που χαρίζει… κάστανα, του απάντησε με κυνικό τρόπο. Με τρανζίσιον και πολλά τρίποντα.

Ενας Νεμάνια Νέντοβιτς δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη, αλλά η ομαδικότητα στην επίθεση

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έχει βγάλει πολλές φορές το φίδι από την τρύπα για την ομάδα του. Όμως αν οι συμπαίκτες του, τα περιμένουν όλα από εκείνον, τότε δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να έχει αξιώσεις για να κερδίσει το παιχνίδι. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει τύχει να παίζει μόνος του. Με προσωπικές φάσεις, αλλά ένας Νέντοβιτς δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη σε καμία περίπτωση. Ναι είχε για γκεστ εμφανίσεις ως βοήθεια τον Οκάρο Γουάιτ. Από εκεί και πέρα το… χάος. Εν αντιθέσει με τα άλλα παιχνίδια, οι «πράσινοι» δεν έψαξαν ούτε τις μις-ματς καταστάσεις, ούτε τα όσα τους έδινε η άμυνα της Αλμπα που δεν είναι και η πιο σκληρή του κόσμου. Όπως και να έχει οι «πράσινοι» έχασαν και έχουν μπροστά τους το ματς με την Φενέρ. Οφείλουν να πατήσουν… delete διότι με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούν να έχουν τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News