Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ υπενθύμισε τα οφέλη της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επανέρθει στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ του έδειξε ότι πρέπει να παλέψει ακόμα περισσότερο για να το πετύχει…

Ο Παναθηναϊκός παλεύει φέτος για να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά από μία πενταετία αποχής από τον φυσικό χώρο του. Οι ευρωπαϊκές νύχτες έχουν λείψει πολύ από τους φίλους του Τριφυλλιού, αφού για δεκαετίες είχαν εντυπωθεί στο DNA του Συλλόγου, περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει άλλο ένα ισχυρό κίνητρο για να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Conference League: ο ΠΑΟΚ του έδειξε ότι ο δρόμος στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι βατός για τη διάκριση.

Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκαν από τη Μαρσέιγ. Προηγουμένως, το επίπεδο που συνάντησαν δεν ήταν απαγορευτικό, με αντιπάλους όπως οι Μποέμιαν, Λίνκολν, Ριέκα, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Μίντιλαντ.

Συνεπώς, η παρουσία στους ομίλους και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, κάθε άλλο παρά απαγορευμένη σκέψη είναι για τον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο, του δίνει τη δυνατότητα για να θυμηθεί ένα μικρό μέρος από τις «Glory Days» του.

Είναι πολλά τα λεφτά, Γιάννη 

Επιπροσθέτως, ο ΠΑΟΚ έδειξε στον Γιάννη Αλαφούζο γιατί πρέπει να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό το προσεχές καλοκαίρι. Συνολικά, ο Δικέφαλος θα εισπράξει περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, για την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Conference League.

Ένα ποσό που κάθε άλλο παρά αμελητέο μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίθετα, τα 9 εκατομμύρια αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Τριφυλλιού για συμβόλαια. Εύλογα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, εφόσον καταφέρει να επιστρέψει με συνέπεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

Για αυτό είναι ανάγκη οι «πράσινοι» να πάρουν τα σωστά μηνύματα και να επαναφέρουν την ομάδα στην Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα, πρόκειται για μία επένδυση που θα αποφέρει υψηλά κέρδη και θα επιτρέψει την ενδυνάμωση του ρόστερ, χωρίς να «ματώνει» κάθε χρόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News