Παναθηναϊκός: Ο «killer» Παλάσιος στέλνει... με φόρα τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ!

Το.. δέκα το καλό ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, με 10 τέρματα οδηγεί τον Παναθηναϊκό με φόρα στα πλέι οφ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ήταν ο MVP στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και συνολικά ο MVP της εφετινής σεζόν στο δρόμο προς τα πλέι οφ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος σε ακόμη ένα παιχνίδι σκόραρε (αισίως 10 γκολ, παρακαλώ). Και σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν από τους MVP. Δύο στοιχεία που κρατάμε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, σε μία έτσι αλλιώς αδιάφορη αναμέτρηση.

Το “αδιάφορη” πάει στη συνολική αγωνιστική και στα ματς που είχαν πραγματικά ενδιαφέρον στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Ουσιαστικά, όμως, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο μόνο αδιάφορο δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό που κυνηγάει Άρη και ΑΕΚ στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην Ευρώπη προς αποκατάσταση… του dna του.

Πηγαίνει ώριμος και ανεβασμένος στα πλέι οφ

Με τις νίκες της ΑΕΚ και του Αστέρα θα ήταν απαγορευτικό για τους “πράσινους” να μην πάρουν το τρίποντο το βράδυ της Κυριακής. Τώρα, με το 0-2 επί του Ατρόμητου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι στο -3 από τον 4ο Άρη και στο -4 από την τρίτη ΑΕΚ και μπαίνει με ψυχολογικό πλεονέκτημα στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών.

Αυτό το πλεονέκτημα του το έδωσε ο Σεμπάστιαν Παλάσιος με τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση, ως επιστέγασμα μίας τρομερής εικόνας από τον Αργεντινό το 2022. Η παρουσία του -αφού πρώτα προσαρμόστηκε- απέδειξε γιατί ο Παναθηναϊκός κυνήγησε τόσο πολύ την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι και γιατί αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν… to the point.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αλλάζει όλο το ποδόσφαιρο του τριφυλλιού. Είναι το βαρόμετρο της γενικότερης παρουσίας του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια και είναι μακράν ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Γιοβάνοβιτς. Όχι μόνο γιατί προσαρμόστηκε, αλλά γιατί ο τεχνικός των “πρασίνων” ουσιαστικά “έχτισε” πάνω του την ομάδα του και τον έκανε game changer.

Το βασικότερο είναι η σταθερότητα του Παλάσιος. Και ο Καρλίτος ξεκίνησε φανταστικά και ο Βιτάλ επίσης, αλλά ο Παλάσιος στα κρίσιμα ήταν εκεί. Μπήκε με φόρα τη νέα χρονιά, έγινε ο “killer” του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την τρομερή μεταμόρφωση του Αϊτόρ (για τον οποίο θα γίνει άλλη κουβέντα) ο Παναθηναϊκός απέκτησε υψηλή ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά και λύσεις στο σκοράρισμα.

Γίνεται κυνικός

Το σημαντικό για τους “πράσινους” τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα και μπαίνουμε σε ρυθμούς πλέι οφ είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχαν την ουσία και το αποτέλεσμα. Με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, σε δύο back to back αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός ήταν κυνικός και αυτό που λέμε… killer. Φτάνει πια με το πόσο άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός, και πόσο τον αδικούν τα αποτελέσματα βάσει της εικόνας του. Με ΑΕΚ και Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο για την ουσία, να “σκοτώσει” τους αντιπάλους, να πάρει τις νίκες και… πάπαλα.

Ο Παλάσιος μπαίνει στην εξίσωση σε όλο αυτό ως ο απόλυτος MVP. Με δεδομένο ότι ο Αργεντινός είναι στα… χάι του, η ομάδα του τριφυλλιού μπαίνει στα πλέι οφ με σημαντικό πλεονέκτημα και την απαιτούμενη ορμή που χρειάζεται. Μπαίνει και με λύσεις, ο Κουρμπέλης είναι μία εξ αυτών. Πλέον λογίζεται ως βασικός και ο Γιοβάνοβιτς προσθέτει μία σημαντική λύση ενόψει των απαιτητικών αγώνων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News