Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να μείνει ακόμη κι αν χαθεί η Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε όλα τα επίπεδα, αλλά το πραγματικά μεγάλο κέρδος της σεζόν θα είναι να κρατήσει μία συνέχεια. Η οποία θα επιτευχθεί μόνο με την παραμονή του Γιοβάνοβιτς.

Όσο θα πλησιάζει το τέλος της σεζόν, θα κρίνονται όλο και περισσότερα για τον Παναθηναϊκό. Η συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η παραμονή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Η τελευταία υπόθεση δεν είναι άσχετη με τις δύο προηγούμενες και έχει σημασία, γιατί θα επηρεάσει καθοριστικά τον μελλοντικό σχεδιασμό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη συνέχιση της συνεργασίας της ΠΑΕ με τον Γιοβάνοβιτς, ούτε έχουν αρχίσει οι συζητήσεις. Ο Σέρβος έχει καταστήσει σαφές πως αυτό το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος μόλις τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Τότε θα συναντηθεί με τον Αλαφούζο και θα μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης.

Η προδιάθεση του Αλαφούζου είναι θετική, αφού είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς. Ο 60χρονος τεχνικός παρέλαβε ένα χάος και έχει επιβάλλει την τάξη, παρουσιάζοντας και ένα οργανωμένο σύνολο που έχει προοπτική και βελτιώνεται. Από την πλευρά του Γιοβάνοβιτς έχουν κρατηθεί «στεγανά» για τις προθέσεις του, όμως η συμπεριφορά του μαρτυρά έναν άνθρωπο που έχει δεθεί με το περιβάλλον που δουλεύει και θέλει να ολοκληρώσει το έργο του.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα «ράβε-ξήλωνε» 

Η ποδοσφαιρική λογική επιτάσσει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει τον Γιοβάνοβιτς στην ηγεσία του. Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει σημειώσει πρόοδο σε όλα τα επίπεδα: τα ορατά όπως τα αποτελέσματα και το θέαμα, και τα αφανή, όπως την πειθαρχία και τη λειτουργία των αποδυτηρίων. Σαφώς, ο Σέρβος έχει μειονεκτήματα και αδυναμίες, με ίσως πιο προφανή τους δισταγμούς του και τη μικρή ατζέντα στις μεταγραφές.

Όμως, ο Παναθηναϊκός της τελευταίας πενταετίας πλήρωσε πολύ ακριβά τις συνεχόμενες εναλλαγές πλάνων και τα «ράβε-ξήλωνε». Έμεινε εκτός Ευρώπης, γέμισε χρέη, δυσφημίστηκε παντού, κυνηγάει στόχους που δεν αρμόζουν στην ιστορία του. Για αυτό είναι απαραίτητο, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συναίσθηση του κανονικού Παναθηναϊκού και έχει τα προσόντα για να τον επαναφέρει, να συνεχίσει στο πόστο του.

Στο Τριφύλλι δεν υπάρχουν οι δομές και τα στελέχη που θα εντοπίσουν τον ιδανικό αντικαταστάτη, εάν ο Γιοβάνοβιτς δεν ανανεώσει. Ο Αλαφούζος βασανίστηκε από τις λανθασμένες επιλογές συνεργατών και του έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Τώρα που συνεργάζεται με έναν προπονητή ο οποίος σέβεται τα λεφτά του και ταυτόχρονα, βελτιώνει την ομάδα, επιβάλλεται να πράξει τα αναγκαία για να τον κρατήσει στο Κορωπί.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News