Παναθηναϊκός: Ο Διούδης ήταν παρών στα δύσκολα

Η άφιξη του Γιούρι Λοντίγκιν στο Κορωπί θα σημάνει την αποχώρηση του Σωκράτη Διούδη. Ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος στήριξε το Τριφύλλι στη χειρότερη περίοδο του.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Γιούρι Λοντίγκιν, σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τον Σωκράτη Διούδη. Είναι προφανές ότι ο διεθνής γκολκίπερ δεν πρόκειται να συνεχίσει ως τρίτος στην ιεραρχία, ενώ η απόκτηση του «άσου» του ΠΑΣ Γιάννινα, σχετίζεται με την επιθυμία του Διούδη να πάρει μεταγραφή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να έχει στην εστία ένα ικανό και ανταγωνιστικό δίδυμο και για αυτό έφερε πέρυσι τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, στην τελευταία μέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Αντίστοιχα, από τη στιγμή που ο Διούδης ζήτησε να φύγει, έπρεπε πρώτα να αντικατασταθεί και μετά να γίνει δεκτό το αίτημα του. Όπερ και εγένετο με την επικείμενη προσθήκη του Γιούρι Λοντίγκιν.

Η συμβολή του Διούδη ήταν πολύπλευρη

Ο Σωκράτης Διούδης συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ήρθε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Άρη το 2017, για να αποτελέσει την εναλλακτική του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Έμεινε στα δύσκολα μετά τη στάση πληρωμών του 2017 και βοήθησε ώστε ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί αξιοπρεπής στο χειρότερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας του.

Η βοήθεια του Διούδη δεν περιορίστηκε στο αγωνιστικό σκέλος. Εκεί που όντως κατέβασε… ρολά σε αρκετά ματς και απορρόφησε την πίεση. Ο Διούδης είχε επιρροή στα αποδυτήρια, ως ο υπαρχηγός μετά τον Κουρμπέλη και συνέβαλλε στο καλό κλίμα και στην εύρυθμη λειτουργία, ειδικά την περίοδο που δεν λειτουργούσε τίποτα…

Για τρία χρόνια, ο Διούδης ήταν ο αδιαμφισβήτητος «Νούμερο 1» στο «Γεώργιος Καλαφάτης», απόντος και ενός έμπειρου γκολκίπερ. Με τους νεαρούς Κότσαρη και μετά τους Ξενόπουλο και Χριστογεώργο, να είναι οι αναπληρωματικοί του. Μέσω των εμφανίσεων του με το Τριφύλλι, ο Διούδης κέρδισε μία κλήση στην τριάδα της Εθνικής Ελλάδας, πείθοντας τον Τζον Φαντ Σιπ και τώρα τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Διούδης φεύγει πριν την Ευρώπη

Φέτος, η σεζόν δεν εξελίχτηκε όπως θα την ήθελε ο Διούδης. Παρότι άρχισε τη σεζόν ως βασικός, ο κορωνοϊός τον κράτησε εκτός και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρινιόλι να καθιερωθεί. Στο ντεφορμάρισμα του Ιταλού, ο Διούδης δεν κατάφερε να αδράξει την ευκαιρία του και έχασε τη θέση του και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Διούδης ετοιμάζεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό μετά από μία πενταετία με 124 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Θα αποχωρήσει ως Κυπελλούχος, αλλά χωρίς να συμμετέχει στην επιστροφή του Τριφυλλιού στην Ευρώπη. Πάντως, αποχωρεί ως διεθνής, παρότι δεν έπαιζε με τα «πράσινα» το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το «ευχαριστώ» στον Διούδη

Για την αξία του Διούδη, ο καθένας έχει την άποψη του. Άλλος τον θεωρεί έναν καλό γκολκίπερ, άλλος πολύ καλό. Για κάποιους, ο Παναθηναϊκός δεν θα επανερχόταν στο κανονικό μέγεθος του με τον Διούδη, για μερικούς ο υπαρχηγός είχε τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει. Πάντως, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Εν μέρει, ευθύνεται και ο ίδιος, αφού θα ήταν μία λύση να μείνει και να παλέψει για τη θέση του στην ενδεκάδα. Αντ’ αυτού, επιλέγει να πάρει μεταγραφή, σε ένα τάιμινγκ που ο Σύλλογος μεγαλώνει ξανά.

Πάντως, ο Διούδης είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, αγάπησε τον Παναθηναϊκό και αξίζει την αναγνώριση όλων μας. Δεν θα τον θυμόμαστε ως τον γκολκίπερ μιας πανίσχυρης ενδεκάδας που σάρωσε τα πάντα, αλλά ως έναν ποδοσφαιριστή που επέλεξε να μείνει, όταν άλλοι έφυγαν. Και συχνά, στη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία ένας που άντεξε στα δύσκολα, παρά κάποιος που διακρίθηκε στα εύκολα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News