Παναθηναϊκός: Η Λαμία είναι πιο σημαντική από τον Ολυμπιακό!

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος γράφει για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού να βρεθεί στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος της 21ης Μαΐου.

Τώρα που έκατσε η σκόνη (του ντέρμπι, όχι η αφρικανική) μπορούμε να προχωρήσουμε σε συμπεράσματα πιο αντικειμενικά και βάσιμα. Η νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού ήταν τεράστια υπόθεση για τον Παναθηναϊκό. Οχι μόνο βαθμολογικά αφού κυνηγάει μια θέση στην τετράδα που θα τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και ψυχολογικά.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέρουν πλέον ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και από κανέναν

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχουν ήδη κερδίσει τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας στην διαδικασία των πλέϊ οφς και έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, τουλάχιστον όταν παίζουν στο «Απόστολος Νικολαίδης».

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού άλλωστε δεν ήταν τα ντέρμπι ή τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν αλλά αυτά με τις λεγόμενες «μικρές» και δη εκτός έδρας. Τα ταξίδια στην επαρχία εξελίχθηκαν σε παρατεταμένο Γολγοθά για το «τριφύλλι» που (αγωνιστικά) ανθίζει μόνο στα τσιμέντα των μεγαλουπόλεων.

Ο γέγονε, γέγονε όμως και η αλήθεια είναι πως η νίκη επί των «ερυθρόλευκων» είχε διάφορα καλά αλλά δεν έδωσε στους «πράσινους» τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάποιο τρόπαιο.

Αυτή θα την έχουν αν κάνουν απόψε -και στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας- το καθήκον τους. Με αντίπαλο τη Λαμία ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει πάθει ουκ ολίγες ζημιές αλλά η φετινή βερσιόν του «τριφυλλιού» μοιάζει πιο υποψιασμένη και σίγουρα διαφορετική από τους θιάσους του Μπόλονι, του Πογιάτος και λοιπών αστέρων της προπονητικής.

Οκτώ χρόνια χωρίς τρόπαιο είναι πολλά, πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό

Το αποψινό παιχνίδι είναι σαφώς πιο σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του από το ματς της περασμένης Κυριακής. Μια νίκη με «καλό» σκορ ουσιαστικά θα εξασφαλίσει στον Παναθηναϊκό το εισιτήριο για τον τελικό της 21ης Μαίου και θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο, κάτι που δεν έχει κάνει από το 2014.

Για μια ομάδα του μεγέθους, της ιστορίας και της δημοφιλίας των «πρασίνων», τόσα χρόνια χωρίς μια κούπα είναι πολλά, πάρα πολλά. Και φέτος έχουν την ευκαιρία να σπάσουν τον κύκλο των αποτυχιών και να δώσουν ξανά μια αχτίδα ελπίδας στους οπαδούς τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News