Παναθηναϊκός: Η διαιτησία, ο Κλάτενμπεργκ και… τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα!

Δεν είναι φετινό το φαινόμενο να αδικείται ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία, συμβαίνει εδώ και χρόνια, γράφει ο Θεολόγος Αλεξανδράτος. 

Η (λεγόμενη) «καραμέλα» της διαιτησίας χρησιμοποιείται κατά κόρον από κακές ομάδες που θέλουν να δικαιολογήσουν τα χάλια τους αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι πλέον καραμέλα αλλά πραγματικότητα.

Το κακό έχει παραγίνει για το «τριφύλλι» που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι εδώ και χρόνια, χωρίς πάντως η ευυθύνη να είναι ολοκληρωτικά δική του.

Άλλο τα λάθη του Παναθηναϊκού, άλλο η στοχοποίηση από τους διαιτητές 

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός ως ΠΑΕ έχει κάνει πάμπολλα λάθη τα οποία πληρώνει ακριβά αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την στοχοποίηση από τους διαιτητές και τους εκάστοτε επικεφαλείς της ΚΕΔ.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό και τον κ. Αλαφούζο είναι πως το φαινόμενο δεν είναι τωρινό- κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και η μυρωδιά της μόνο ευχάριστη δεν είναι.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου ένιωσε -και απόλυτα δικαιολογημένα- προδομένος από την «σφαγή» στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα τέτοιες μέρες πριν από πέντε χρόνια. Ο Κύζας έκανε «όργια» σε εκείνο το ματς και το αποτέλεσμα ήταν αφενός να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός άδικα και αφετέρου να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αυτή η προδοσία και το χωρίς αναισθησία χειρουργείο έφεραν τον Γιάννη Αλαφούζο στα όρια του με αποτέλεσμα ο (ίδιος και ο) σύλλογος να περάσει πολύ δύσκολες μέρες.

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο και η… πριονοκορδέλα

Δεν άλλαξαν πολλά από τότε όσον αφορά τη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στο «τριφύλλι» παρότι άλλαξαν πολλά πρόσωπα στο χώρο της διαιτησίας και της ΚΕΔ.

Οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να έχουν παράπονα από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τους εκλεκτούς του οι οποίοι κάθε αγωνιστική (νιώθουν ότι) βρίσκουν το κορόϊδο για να βγάλουν τα σπασμένα τους.

Αγωνιστικά ο φετινός Παναθηναϊκός θα είχε άνετα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο αν δεν τον πέρναγαν…. πριονοκορδέλα σε πολλά παιχνίδια.

Το πιο ανησυχητικό πάντως για τον σύλλογο είναι ότι οι ρέφερις (και τα αφεντικά τους) βρίσκουν και τα κάνουν και ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί ανήμπορος να σταματήσει το κακό…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News