Παναθηναϊκός: Έκανε κακό στον Παναθηναϊκό το 3-0

Ο Παναθηναϊκός νόμιζε ότι θα παίξει με την προ δεκαπενθημέρου ΑΕΚ και έχασε το πρώτο “κανονάκι” ενόψει της δύσκολης συνέχειας των πλέι οφ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Παναθηναϊκός νόμιζε ότι θα παίξει με την προ δεκαπενθημέρου ΑΕΚ και έχασε το πρώτο “κανονάκι” ενόψει της δύσκολης συνέχειας των πλέι οφ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το εύκολο 3-0 του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ, στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου. Από εκείνο το ματς μέχρι το κυριακάτικο για τα πλέι οφ ήταν ένας… Γιαννίκης δρόμος.

Ο Οφρυδόπουλος τον αντικατέστησε, η ΑΕΚ για πρώτη φορά έβγαλε κανονικό πρόσωπο και ο Παναθηναϊκός “πλήρωσε” όλες αυτές τις αλλαγές… που ο ίδιος προκάλεσε.

Οι “πράσινοι” πήγαν να παίξουν με την ΑΕΚ έχοντας στο μυαλό τους τον αγώνα του Άρη στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Ήττα του Άρη εκεί και νίκη του Παναθηναϊκού έφερνε τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία των πλέι οφ από νωρίς και έθετε νέα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά “εισιτήρια”. Αντ’ αυτού -και με τον Άρη να χάνει τελικά από τον Ολυμπιακό- ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να πλησιάσει την τρίτη θέση και να βάλει έξτρα πίεση τόσο στους Θεσσαλονικείς όσο και στην ΑΕΚ.

Από την άλλη, όταν βλέπεις έναν Παναθηναϊκό να βραχυκυκλώνει απέναντι σε μία ομάδα που έκανε την καλύτερή της εμφάνιση σε εφετινό ντέρμπι, η ισοπαλία δεν είναι καταστροφή. Και όπως σωστά είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς, όταν δεν μπορείς να κερδίσει καλό είναι να μη χάνεις. Ειδικά τώρα που τα πλέι οφ έχουν παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων και ειδικών συνθηκών και ο πήχης έχει ανέβει επικίνδυνα.

Πρώτη αγωνιστική ήταν, προφανώς και δεν χάθηκε τίποτα για τον Παναθηναϊκό. Ένα “κανονάκι” ήταν και πάει από τα πολλά που θα του παρουσιαστούν στη συνέχεια, αρκεί να ορίσει ο ίδιος την τύχη του από εδώ και πέρα, χωρίς να περιμένει αποτελέσματα άλλων.

Οι “πράσινοι” πήγαν να παίξουν με την ΑΕΚ νομίζοντας ότι θα παίξουν με την ίδια ομάδα που αντιμετώπισαν πριν από 15 μέρες. Αυτή τη νοοτροπία τη γιγάντωσε το γρήγορο 1-0 του Αϊτόρ, μόνο που μετά το γκολ των γηπεδούχων η ΑΕΚ έγινε πιο ψυχωμένη, πήρε την κατοχή, πάτησε περισσότερο περιοχή και έκοψε στα δύο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε ολοφάνερο πρόβλημα στο να βγάλει την μπάλα από τα στόπερ του.

Εδώ πρέπει να μπει η κουβέντα σχετικά με τους Πέρεθ-Κουρμπέλη στην ίδια ενδεκάδα, συνταγή που δεν έπιασε και το πιάτο βγήκε άνοστο. Οι δυό τους δεν φαίνεται να ταιριάζουν και αυτό φάνηκε όταν ο Γιοβάνοβιτς πήρε το ρίσκο της τριπλής αλλαγής βάζοντας -εκτός του Κώτσιρα- τον Μαουρίτσιο και τον Βιγιαφάνες. Η τριπλέτα Πέρεθ-Μαουρίτσιο-Βιγιαφάνες που έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια φέτος ήταν και ο λόγος που οι γηπεδούχοι έκοψαν την ορμή της ΑΕΚ και γλίτωσαν την ανατροπή των “κιτρινόμαυρων”.

Tώρα ο Παναθηναϊκός έχει τον Άρη στο “Βικελίδης” στο πρώτο, ίσως, “do or die” παιχνίδι. Κερδίζει στη Θεσσαλονίκη, πιάνει τον Άρη και τον βάζει από κάτω, ίσως και να ανέβει στην τρίτη θέση ανάλογα την εξέλιξη του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Μη ήττα στο “Βικελίδης” διατηρεί ζωντανό το… θρίλερ. Ήττα από τον Άρη, η διαφορά πάει στο -5 και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει στα… κόκκινα στη συνέχεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εξ ου τα περί χαμένης ευκαιρίας κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής. Εξ ου επίσης το γεγονός ότι η ισοπαλία, έτσι όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι και πάντα με βάση την ήττα του Άρη στο “Γ. Καραϊσκάκης”, δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Είναι, όμως, ένα “καμπανάκι”, κυρίως ως προς την εμφάνιση, για τη συνέχεια. Ο δρόμος των υπόλοιπων 9 αγωνιστικών μόνο εύκολος δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό που δεν θα έχει την πολυτέλεια να αφήνει βαθμούς που θα του κοστίσουν στο τελικό ταμείο όταν βγουν… τα κομπιουτεράκια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News