Παναθηναϊκός: Δεν έπαιξε με τη φωτιά γιατί έβαλε το κορμί του στη φωτιά!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την «αφύπνιση» των «πρασίνων» για 30’ κόντρα στην Λάρισα (94-82) και εστιάζει την προσοχή του στους δύο «Παπ», αλλά και στην σκληράδα που είχε λείψει.

Ο Παναθηναϊκός είχε για πρώτη φορά απέναντι στην Λάρισα, τόση διάρκεια στην άμυνα, αλλά οφείλει να επεξεργαστεί και την τελευταία χαλαρή περίοδο

Είναι σημαντικό πως στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στην Λάρισα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε σημαντικές αυξομειώσεις ή αν προτιμάτε δεν είχε σοβαρά «νεκρά διαστήματα» για 30’. Ναι για 30’. Διότι στην τελευταία περίοδο, οι «πράσινοι» έδειξαν μια χαλάρωση στην άμυνα κάτι που δεν άρεσε στον Γιώργο Βόβορα και τους… γκάζωσε και στα δύο τάιμ άουτ που πήρε. Ούτως ώστε να το έχουν στο μυαλό τους για το επόμενο παιχνίδι. Όπως και να έχει, εν αντιθέσει με τα άλλα δύο παιχνίδια των πλέι οφ συν τα δύο ματς της κανονικής διάρκειας κόντρα στην τρομερή Λάρισα, υπήρχε μεγαλύτερη ένταση. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είτε έβρισκαν λύσεις είτε όχι μέσω των αυτοματισμών τους στην επίθεση, είχαν διάρκεια και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και φυσικά σωστή και λογική στόχευση διαβάζοντας τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσίαζε η Λάρισα. Κυρίως μέσα στο καλάθι. Ο Γιώργος Βόβορας άνοιξε και το ροτέισον και είδε μέσα σε όλα αυτά τον Οκάρο Γουάιτ να «επιστρέφει» μετά από δύο ματς που ήταν «αόρατος» ενώ ο Τζέρεμι Εβανς ήταν ζωηρός στην άμυνα. Διότι όπως και να το κάνουμε, η παρουσία των δύο Αμερικανών ψηλών στους τελικούς με τον Ολυμπιακό θα είναι από τα «κλειδιά». Όπως και η αμυντική συνεισφορά του Σίβα ο οποίος αναμένεται να έχει ως σημαντική αποστολή να κάνει δύσκολη τη ζωή του Σλούκα.

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός είχε το πρώτο του δυναμικό πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στους Θεσσαλούς

Καιρός ήταν! Ο Παναθηναϊκός είχε ένα σημαντικό ελάττωμα στα φετινά παιχνίδια με την Λάρισα. Είχε άκυρη ή αν προτιμάτε, είχε αναιμική εκκίνηση και στα τέσσερα προηγούμενα ματς. Στην κανονική διάρκεια και στο 2/2 με τους Θεσσαλούς έχανε 20-17 στο πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ (98-67 τελικό) και 29-16 στο κλειστό της Νεάπολης (νίκη με 90-86). Στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ, βρέθηκε στο -5 στο πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ (25-20) και -13 (26-13) στο παιχνίδι που έχασε με 84-77 στην Λάρισα. Αυτή τη φορά άλλαξε την εικόνα του (στο +11 στο α’ δεκάλεπτο). Με τι άλλο; Την άμυνα! Για να κερδίσεις ακόμα και τους αξιόμαχους Θεσσαλούς δεν αρκεί να έχεις ποιότητα στην επίθεση, αλλά να βάζεις το κορμί σου στην φωτιά. Αυτό έκαναν οι «πράσινοι» με τον Σίβα να αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα χάρη στην τρομερή άμυνα πάνω στον Μούντι σε πολλά σημεία. Αμυνα, αναζήτηση των μις-ματς καταστάσεων και έλεγχος των ριμπάουντ. Στοιχεία που δεν είχε στο μεγαλύτερο διάστημα των δύο πρώτων αγώνων.

Η Λάρισα ήθελε να του βάλει δύσκολα, αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε «σφυγμό» μέσω της άμυνας με μπροστάρηδες τους Παπαπέτρου-Παπαγιάννη

Νεύρο, νευρικότητα, μάχη! Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κατά διαστήματα διάφορα trash talking όπως για παράδειγμα το επεισόδιο ανάμεσα στον Κρουμπάλι και τον Νέντοβιτς μετά τον πανηγυρισμό του Παπαγιάννη κόντρα στον Μάριτς. Αντιαθλητικά φάουλ εκατέρωθεν. Στους δύο πρώτους προαναφερθέντες, αλλά και στους Παπαντωνίου-Μέικον. Πολλές φορές οι άμυνες έφταναν τα όρια του φάουλ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ακόμα και μέσα σε αυτή τη νευρικότητα, ότι «αφυπνίστηκε». Ότι έχει θιχτεί ο εγωισμός του μετά τις δύο κάκιστες εμφανίσεις με τους Θεσσαλούς. Μπροστάρηδες σε αυτή την αντεπίθεση, σε αυτή την αντίδραση των «πρασίνων» ήταν οι δύο Ελληνες Διόσκουροι. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης πήραν την ομάδα στις πλάτες τους. Είτε στο χαμηλό ποστ είτε κάτω από το καλάθι. Με πρωτοβουλίες, με ενέργεια με δημιουργικότητα, με αμυντικές διαθέσεις (κυρίως ο Παπαγιάννης που «σκέπασε» τα καλάθια) και οι «πράσινοι» έφτασαν στο +18 (51-33) στο ημίχρονο.

Κάτι τελευταίο. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έδειξε για δεύτερο σερί παιχνίδι να είναι έξω από τα νερά του. Ο Σέρβος γκαρντ προσπάθησε να βγάλει νεύρο, να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν του πήγε το ματς. Μετά το 1/10 σουτ στην Λάρισα είχε 2/9 σουτ (6π.) στο τρίτο παιχνίδι. Χρεώθηκε αντιαθλητικό φάουλ, δέχθηκε τεχνική ποινή και πήγε στα αποδυτήρια. Το βέβαιο είναι πως ο Σέρβος γκαρντ θα επιστρέψει δριμύτερος. Θα βρει τον τρόπο για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Εχει ζήσει ξανά τέτοια κατάσταση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News