Παναθηναϊκός: Βρήκε νέο τρόπο για να... χάσει!

Από τον εφετινό Παναθηναϊκό τα έχουμε δει όλα, η ήττα από τον Παναιτωλικό ήταν μία ακόμα αυτοκτονία. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος

Από τον εφετινό Παναθηναϊκό τα έχουμε δει όλα, η ήττα από τον Παναιτωλικό ήταν μία ακόμα αυτοκτονία. Οι “πράσινοι” συνεχίζουν να… βγάζουν τα μάτια τους και ο Γιοβάνοβιτς αδυνατεί να βρει το “φάρμακο”.

Ο ΟΦΗ, νωρίτερα, έχει αφήσει δύο βαθμούς στη Νίκαια. Ο Αστέρας Τρίπολης χάνει στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Ο Παναθηναϊκός, που θεωρητικά έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τους διώκτες, πηγαίνει στο Αγρίνιο, αλλά… δεν ξέρει πώς να κερδίσει.

Το είπε και ο Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα. “Απογοητευόμαστε μόνοι μας, ο τρόπος που χάνουμε τα παιχνίδια είναι απίστευτος”. Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και είναι ωμή όταν βγαίνει από το στόμα του προπονητή.

Δεν παίρνει σχεδόν ποτέ έστω το μίνιμουμ από αυτό που αξίζει

Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η μοναδική ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα που δεν παίρνει από τα παιχνίδια έστω το μίνιμουμ από αυτό που αξίζει. Ήττα στο Ηράκλειο στις καθυστερήσεις, ήττα στο Αγρίνιο με χαμένο πέναλτι, θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε πολλά παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, τα ξέρετε, τα θυμάστε.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω παρουσίασε για ακόμα μία φορά αξιόμαχη εικόνα και το τελευταίο διάστημα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα ημίχρονο χωρίς να απειληθεί, μόνο που και ο ίδιος δεν ήξερε πως να απειλήσει! Το έκανε συνεχώς από τα δεξιά, δημιουργώντας κινδύνους με ωραία κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αυτή τη ρημάδα την μπάλα δεν βρέθηκε κάποιος να τη στείλει στα δίχτυα την κατάλληλη στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος υπό το βάρος του γρήγορου 1-0 των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με δημιουργικό ποδόσφαιρο και τον Παλάσιος να του δίνει πνοή (ανεξήγητο γιατί δεν ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα) να φτάσει στην ισοφάριση για να δημιουργήσει τις συνθήκες της ανατροπής, αλλά περισσότερο δημιούργησε συνθήκες… πίεσης μετά το χαμένο πέναλτι του Καρλίτος. Νo goal, no party με τον Ισπανό να παραμένει “άσφαιρος” και σε “κακό φεγγάρι”. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να τα περιμένει όλα είτε από τον Αϊτόρ είτε από τον Ιωαννίδη. Ο Αϊτόρ έχει πάθει… Μέσι στα τελευταία παιχνίδια και τα κάνει όλα, ο Ιωαννίδης ακόμα δεν έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση για να αποκτήσει και συχνότερη επαφή με τα δίχτυα.

Μόνος του βγάζει τα μάτια του…

Το 1-0 είναι άδικο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Ξεκάθαρα. Ποιος, όμως, του φταίει όταν βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια; Ποιος του φταίει που θα μπορούσε να καθαρίσει με την εξάδα χωρίς να… χρειάζεται κομπιουτεράκια τις τελευταίες αγωνιστικές; Ποιος του φταίει που είναι 4ος και κινδυνεύει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ με αυτή την ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι στην τρίτη θέση;

Φέτος ο Παναθηναϊκός χάνει με διαφορετικούς τρόπους. Είτε από τη διαιτησία είτε από κακές βραδιές είτε από δικά του λάθη. Είτε, εσχάτως, από την αδυναμία να βρει τον παίκτη για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Μία ολόκληρη μεταγραφική περίοδος πέρασε τον χειμώνα και οι “πράσινοι” δεν κινήθηκαν για επιθετικό. Ο Μακέντα εκτός, ο Καρλίτος “εκτός” και ο Ιωαννίδης απελπιστικά μόνος καλείται να σηκώσει ένα βάρος και να πάρει μία ευθύνη που ουδέποτε ζήτησε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος προφανώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, καλείται να βρει τη λύση. Εκτός από το να διαπιστώνει τα λάθη και να… κερδίζει βραβεία δηλώσεων, πρέπει να βρει τη φόρμουλα για να γίνει η ομάδα του πιο killer. Να γίνει κυνική για να παίρνει τα αποτελέσματα και να μη βάζει μπελάδες στο κεφάλι της. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από ΑΕΚ και Ατρόμητο που ακολουθούν, έχει και τα δύο ματς με τη Λαμία. Κορυφώνεται, δηλαδή, μία χρονιά όπου παίζονται δύο στόχοι. Κάζο αν χαθεί ένας από τους δύο, δεν χρειάζεται να πούμε τι θα συμβεί αν χαθούν και οι δύο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News