Παναθηναϊκός: Ασταμάτητος και άστοχος, αλλά έτοιμος για Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη εμφάνιση του στη διοργάνωση εδώ και πολλά χρόνια, πήρε προβάδισμα πρόκρισης με 1-0 επί της Λαμίας. Ο Ιωαννίδης σκόραρε το μοναδικό γκολ, έχασαν τα… άχαστα οι πράσινοι.

Φεύγοντας από το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά το 1-0 επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα ερώτημα ταλάνιζε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πως θα εξελισσόταν η φετινή σεζόν με έναν προικισμένο σκόρερ στο φετινό ρόστερ του Τριφυλλιού.

Γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, έπαιξε κατά διαστήματα… μπαλάρα στο παιχνίδι και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών. Τι του έλειψε; Το εύκολο γκολ. Ο παίκτης που θα μετουσίωνε τους συνδυασμούς των υπολοίπων.

Το 1-0 είναι φτωχό σκορ εν όψει της ρεβάνς στο «Αθανάσιος Διάκος» και στο ποδόσφαιρο, που κυριαρχεί το απρόβλεπτο, αφήνει τη Λαμία με ελπίδες. Ωστόσο, ρεαλιστικά μιλώντας, η διαφορά των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη.

Η πιο γεμάτη εμφάνιση στο θεσμό

Στην κυριολεξία, ήταν η πιο γεμάτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο εδώ και πολλά χρόνια. Θύμισε τον Παναθηναϊκό των καλών εποχών, όταν κυριαρχούσε στο θεσμό και έπαιρνε το ένα τρόπαιο μετά το άλλο.

«Φωνάζει» πλέον ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για την επόμενη πίστα και χρειάζεται στοχευμένες προσθήκες το καλοκαίρι. Επίσης, είναι έτοιμος για να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού σιγουρέψει την πρόκριση στη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα παραταχθεί στον τελικό ως μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά πια δεν υστερεί σε πολλά από τους ανταγωνιστές του. Η αγωνιστική ψαλίδα έχει κλείσει για τα καλά και η δουλειά του Γιοβάνοβιτς, έχει αποδώσει.

Ο Γιοβάνοβιτς έδειξε τη σημασία

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να προσεγγίσουν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία, όπως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η απαίτηση του εισακούστηκε, αφού από τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του και πίεζε για το γρήγορο γκολ.

Προηγουμένως, ο Γιοβάνοβιτς έδειξε ότι πρώτος εκείνος εννοούσε τα λόγια του. Ο Σέρβος άφησε στην άκρη το ροτέισον και παρέταξε τη ενδεκάδα του ντέρμπι, με δύο αλλαγές. Οι οποίοι ήταν βασικοί, αφού ο Χουάνκαρ και ο Βιγιαφάνιες που δεν έπαιξαν εναντίον του Ολυμπιακού, υπό κανονικές συνθήκες δεν βγαίνουν από το αρχικό σχήμα.

 Ο Παναθηναϊκός με την απόδοση του, έδειξε ότι άκουσε τον προπονητή του και δεν υποτίμησε σε καμία περίπτωση τη Λαμία. Την έπιασε από το… λαιμό, την πίεσε και το 1-0 δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Δύσκολεψε τη ζωή του, αλλά περνάει

Ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε τον αντικειμενικό στόχο του, να τελειώσει την πρόκριση από σήμερα. Κράτησε ένα δύσκολο ματς στην εξίσωση, τη ρεβάνς της Λαμίας και πρέπει να παίξει με τους βασικούς του, να συμπεριφερθεί επαγγελματικά και να κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό.

Γιατί εξυπακούεται πως οτιδήποτε άλλο θα είναι μεγάλη επιτυχία. Οι παίκτες του Τριφυλλιού έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν λίγο στο τρίήμερο του Πάσχα, όμως δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τελειώσει τη δουλειά και είναι ανάγκη να το κάνει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News