Παναθηναϊκός – Λάρισα: Εβγαλε θυμό και ενέργεια ενόψει Ολυμπιακού!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε επιτέλους στα πλέι οφ (89-43 την Λάρισα) και τονίζει πως έχει τον τρόπο στους τελικούς για να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. 

Ο Παναθηναϊκός είναι το αουτσάιντερ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός

Μετά από πέντε παιχνίδια κόντρα στην Λάρισα, οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν! Δηλαδή έκαναν το… αυτονόητο (βάσει ελληνικών δεδομένων) και πήραν την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ. Απέναντί τους θα είναι ο Ολυμπιακός. Ένα σύνολο που φέτος μετράει 5 σερί νίκες κόντρα στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός είναι το αουτσάιντερ – βάσει εικόνας των δύο ομάδων – αλλά και με το γεγονός πως έχει το αβαντάζ της έδρας. Ταυτόχρονα, φέτος έχει αποδειχθεί πως πιο εύκολα ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, παρά ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ. Όμως, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός, ως οργανισμός, ξέρει καλύτερα πως να διαχειρίζεται την πίεση. Ειδικά όταν ήταν το φαβορί στους τελικούς. Τουλάχιστον έτσι έχει αποδείξει η ιστορία. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει συσπειρωθεί, να έχει θυμώσει (ναι η Λάρισα δεν είναι το βασικότερο κριτήριο) και φάνηκε από το γεγονός πως ενώ είχε κριθεί το ματς από το ημίχρονο, δεν το παράτησε. Η Λάρισα πλήρωσε τα «σπασμένα». Αυτή η συσπείρωση, μπορεί να αποδεχθεί ευεργετική στους τελικούς.

Η «αφύπνιση» του Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν το καλύτερο νέο για τον Παναθηναϊκό ενόψει των τελικών με τους «ερυθρολεύκους»

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, προσπαθούσε να βρει ρυθμό. Δεν του πήγαιναν τα ματς και κατά συνέπεια έβγαζε μια νευρικότητα. Ειδικά στα δύο τελευταία ματς ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν «άφαντος» και μάλιστα δεν απέφυγε και την αποβολή στο τρίτο παιχνίδι. Όμως ο «Νέντο» είναι ένας άνθρωπος, ένας αθλητής που έχει τον τρόπο, χωρίς να χρειαστεί στήριξη, για να βρει τον ρυθμό του. Πρώτα από όλα, αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι «σκύλιασε» στο αμυντικό κομμάτι και έριχνε… βουτιές στο παρκέ. Κάτι που το είχε ανάγκη. Ηθελε να δείξει πως είναι εδώ! Ξεκάθαρα! Να φωνάξει παρών! Το έκανε και στην 3η περίοδο προσέφερε ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ. Αν φυσικά αυτή η εμφάνιση θα τον βοηθήσει ώστε να πάρει μπρος και στους τελικούς, θα φανεί άμεσα. Η άμυνα παρέμεινε στιβαρή και οι «πράσινοι» έκλεισαν την 3η περίοδο με το εντυπωσιακό (27-12 και κατά συνέπεια το +38).

Παναθηναϊκός θα πει… μαχητική ψυχή και με γνώμονα αυτό το μότο πορεύθηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Λάρισα

Η… αύρα του κόσμου τους βοήθησε στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού – ως όφειλαν από το πρώτο ματς – έβγαλαν ενέργεια. Παρουσιάστηκαν πιο ψυχωμένοι, με πιο καθαρές επιλογές στην επίθεση και με καλύτερο ρυθμό. Είναι αυτό που έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ διαφέρει κατά πολύ με τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται εκτός έδρας. Όπως και στο τρίτο ματς της σειράς έτσι και σε αυτό το δίδυμο Παπαπέτρου-Παπαγιάννη έδωσε τον ρυθμό και παρέσυρε τους συμπαίκτες του με τον Σίβα να κλείνει αμυντικά τον Μούντι προτού φορτωθεί με δύο φάουλ. Το βέβαιο είναι πως οι «πράσινοι» θυμήθηκαν το καλό τους πρόσωπο ή έστω αυτό που οφείλουν να έχουν σε ματς πλέι οφ και με καθαρό μυαλό βρήκαν λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι, «χτίζοντας» ένα τείχος κάτω από δικό τους καλάθι. Κόντρα σε ένα σύνολο που έπαιζε χωρίς άγχος, αλλά δεν έπαυε να είναι και άπειρο σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News