Λάρισα – Παναθηναϊκός: Επικό 2-2 με ήρωα Ζάρα κι ένα «τριφύλλι» που τα έκανε ξανά… μαντάρα!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την θλιβερή εικόνα των «πρασίνων» κόντρα στην Λάρισα (ήττα με 74-62) που τον έριξε ξανά στα… σχοινιά.

Ο Παναθηναϊκός «βράζει» για την διαιτησία και η Λάρισα στο φινάλε με ένα σερί 13-0 εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των «πρασίνων» και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στα… καλά του, ναι, αλλά δικαίως υπήρχαν σημεία που «έβραζε», τα είχε βάλει με τους ρέφερι και κυρίως με τον Κορομηλά που τα έκανε… θάλασσα σε πολλά σημεία. Το αρνητικό για τους παίκτες των «πρασίνων» ήταν ότι από ένα σημείο και μετά ασχολήθηκαν με την διαιτησία, παρά με τους αντιπάλους τους. Ο Θοδωρής Ζάρας ήταν ο άνθρωπος της… βραδιάς, ο άνθρωπος που ήρθε από τον  πάγκο και άλλαξε τα πάντα για τους Θεσσαλούς με τα τρίποντά του ενώ ο Ουσμάν Κρουμπάλι ήταν πάλι ένα από τα «κλειδιά» καθότι κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και οι «πράσινοι» δεν είχαν αντίδοτο για να τον αποτρέψουν. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 62-61 στο 35’, αλλά από εκεί και πέρα το… χάος! Η Λάρισα έγραψε ένα σερί 13-0 και έκανε το 2-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχασε 74-62 από τους Θεσσαλούς ή αν προτιμάτε, η Λάρισα επικράτησε και πλέον όλα αρχίζουν από την… αρχή!

Η 3η περίοδος ήταν δείγμα της έλλειψης διάρκειας του Παναθηναϊκού και του χαρακτήρα που έβγαλε στο παρκέ η Λάρισα

Για άλλη μια φορά η Λάρισα έδειξε χαρακτήρα. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερε με ένα κρεσέντο από τον Παπαπέτρου να προηγηθεί 44-40 στο 22’ δεν το έβαλε κάτω. Εχει μάθει να το κάνει πράξη αυτό μέσω του χαρακτήρα της. Με πιεστική άμυνα και με μπροστάρη τον Θοδωρή Ζάρα που ήταν ο άσος από το μανίκι του Φώτη Τακιανού άφησε κατά μέρους το παιχνίδι μέσα στο καλάθι και άντλησε δυνάμεις από την περιφέρεια. Η Λάρισα έχει μάθει να παίζει έξυπνα και φυσικά χωρίς άγχος, αλλά με πάθος. Εν αντιθέσει με τους «πράσινους» που είχαν πολλές φορές άγχος, αλλά όχι το απαιτούμενο πάθος σε καίρια σημεία. Οι επιθετικές άμυνες των γηπεδούχων, δεν άφηναν τους «πράσινους» να ηρεμήσουν και να μπορέσουν να «χτίσουν» μια διαφορά και να νιώσουν πιο άνετα. Στην 3η περίοδο δέχθηκαν 23 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός για άλλο ένα παιχνίδι στηρίχθηκε σε «σπασμωδικές» κινήσεις, χωρίς να μπορέσει να αποκτήσει σταθερότητα και διάρκεια

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά να έχει… παθογένειες όπως και στον δεύτερο ημιτελικό στην Λάρισα. Βέβαια είδε και τους ρέφερι να χρεώνουν τους Παπαπέτρου-Νέντοβιτς από νωρίς με δύο φάουλ (έκαστος), τα οποία δεν… δίνονται (οι «πράσινοι» βράζουν κυρίως με τον Κορομηλά). Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» δεν ήταν τόσο φουριόζοι στο επιθετικό κομμάτι, όσο θα όφειλαν με τους Θεσσαλούς να κάνουν άμυνες στα όρια του φάουλ και να ελέγχουν τα ριμπάουντ. Μόνο με σπασμωδικές κινήσεις επιχειρούσαν οι «πράσινοι» να βρουν λύσεις. Είτε με ποστ-απ του Κασελάκη είτε με πρωτοβουλίες του Μέικον είτε με πρωτοβουλίες του Παπαπέτρου. Το βέβαιο είναι πως αμυντικά οι «πράσινοι» ήταν σαφώς καλύτεροι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Λάρισα. Όμως οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι (40-39 στο 20’ υπέρ των «πρασίνων») και είχαν τρόπους για να «χαλάσουν» το μυαλό των «πρασίνων».

Είναι απαράδεκτο εν έτη 2022 να μην λειτουργεί ο κλιματισμός ενός γηπέδου Basket League από το… 2001!

Το κλειστό της Νεάπολης είχε γεμίσει από οικογένειες, από μικρά παιδιά, από φιλάθλους κάθε ηλικιών και αποχρώσεων (φάνηκε από τις αποδοκιμασίες στον Παπαπέτρου από μια μερίδα οπαδών). Όμως είναι απαράδεκτες οι συνθήκες εν έτη 2022! Σύμφωνα και με την ΕΡΤ, ο κλιματισμός του γηπέδου δεν λειτουργεί από το 2001(!). Απίστευτο και όμως ελληνικό. Όπως και να έχει δεν χρειαζόταν καν αυτή η πληροφορία, διότι φάνηκε από τις αντιδράσεις όλων. Το γήπεδο θύμιζε… σάουνα και έτσι οι παίκτες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στον βαθμό που ήθελαν. Κυρίως οι «πράσινοι». Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν πολλές φάσεις όπου η μπάλα γλιστρούσε από τα χέρια των παικτών των δύο ομάδων ενώ σίγουρα και με τον ιδρώτα, υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. Μάλιστα στον πάγκο ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του είχαν «σκάσει» από την ζέστη. Όπως και να έχει, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κλιματισμός. Τελεία και παύλα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News