Φώτης Ιωαννίδης: Σεντερφορίσια γκολ για τον πληγωμένο Παναθηναϊκό

Ο Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για τον Φώτη Ιωαννίδη και τη σφραγίδα που άφησε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας. 

Το παιχνίδι με τη Λαμία ήταν “τελικός”. Τρεις συνεχόμενες ήττες, δεν χωρούσε άλλο στραβοπάτημα, άλλη εσωστρέφεια. Το ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε είναι το ένα θετικό, το ότι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις είναι το δεύτερο, το ότι σκόραρε ο Φώτης Ιωαννίδης (και μάλιστα δις) είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Με τον Μακέντα εκτός και τον Καρλίτος να μην έχει επιστρέψει στον παλιό καλό εαυτό του, ο Παναθηναϊκός πάσχει από επιθετικό. Ο Ιωαννίδης είναι φορ, κανονικός, δεν βγήκε από ανάγκη, ως τέτοιος αποκτήθηκε. Ακόμα, όμως, δεν έχει δώσει, συνολικά, τις λύσεις στους “πράσινους”, δεν έχει κερδίσει τον κόσμο. Τον Γιοβάνοβιτς ναι, αλλά αυτό δεν φτάνει αν δεν έρχεται το γκολ.

Σεντερφορίσια γκολ που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός

Με τη Λαμία πέτυχε δύο. Σεντερφορίσια όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Η κανονικότητα ενός φορ. Αυτό που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, αλλά κυρίως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Μπεργκ δεν είναι και δεν ξέρουμε αν θα γίνει. Βαζέχα και Σισέ είναι προσβολή να τους βάζουμε στην κουβέντα. Ο Ιωαννίδης είναι ένας επιθετικός που ήρθε με βλέψεις στον Παναθηναϊκό, με προσδοκίες, με υποσχέσεις. Πήγε στον Παναθηναϊκό σε μία περίοδο που οι “πράσινοι” αναζητούν επιτακτικά έναν ποδοσφαιριστή να δώσει πνοή, να αφήσει υποσχέσεις, να τον αγαπήσει ο κόσμος.

Με τα γκολ στη νίκη επί της Λαμίας προφανώς δεν θα γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων ούτε αφίσα σε κάποιο δωμάτιο. Θα πάρει ο ίδιος ψυχολογία, θα πάρει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια για να χτίσει το δικό του μέλλον. 

Στο χέρι του είναι να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο

Ο Ιωαννίδης δεν είναι αυτός στο «Γεντί Κουλέ» που, στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε να πλασάρει χωρίς να έχει την αίσθηση του τέρματος με αστεία κατάληξη. Ο Ιωαννίδης είναι αυτός που το μεσημέρι της Κυριακής έπαιξε ως κανονικός επιθετικός, λειτούργησε ως τέτοιος και σκόραρε ως τέτοιος. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι είδηση, αλλά για τον Παναθηναϊκό μιλάμε. Κάθε τι διαφορετικό που να συνάδει με την ομαλότητα συνιστά είδηση.

Αν κέρδισε έναν επιθετικό ο Γιοβάνοβιτς θα το δούμε στη συνέχεια. Θα κριθεί στα επόμενα παιχνίδια. Το δεδομένο είναι ότι βρήκε δύο γκολ από επιθετικό (και μάλιστα το ένα από στημένο, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ήταν το δεύτερο εύστοχο σε ολόκληρο το εφετινό πρωτάθλημα). Αμφότερες οι πλευρές, Παναθηναϊκός και παίκτης, βγήκαν κερδισμένες από το παιχνίδι της Κυριακής. Οι “πράσινοι” απέφυγαν τα θρίλερ (οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα ήταν καταστροφικό) και ετοιμάζονται για τη συνέχεια που βάσει προγράμματος είναι πιο εύκολη από τους ανταγωνιστές για τα πλέι οφ. Στο χέρι του Παναθηναϊκού (και του Ιωαννίδη) είναι να μπει στην άκρη το σερί των τριών ηττών.

Και κάτι για επιμύθιο: η στάση της Λαμίας που ακολούθησε τακτική… άλλων ομάδων βγάζοντας ανακοίνωση από το ημίχρονο, γεννά ερωτηματικά. Ειδικά σε αυτό το ματς, απέναντι στον Παναθηναϊκό για τον οποίο πολλά μπορούμε να πούμε, σίγουρα όμως δεν είναι ομάδα που έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία. Ούτε τα σπόρια δεν παίρνει, κ.Παπαϊωάννου.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News