Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Το μεγάλο ποσοστό Μαλακατέ φέρνει και μεγάλη ευθύνη

Ο Τάκης Μαλακατές επανεξελέγη στην προεδρία και το Διοικητικό Συμβούλιο στελεχώθηκε από τους συνεργάτες του. Πλέον, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσει πίσω του την πόλωση και την ένταση.

Δεν περιμένετε να διαβάσετε ένα blog για να κατανοήσετε ότι το ποσοστό που έλαβε ο Τάκης Μαλακατές στις εκλογές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αποτελεί μία μεγάλη επιβράβευση για τα πεπραγμένα της διοίκησης του. Είναι αυτονόητο ότι απολαμβάνει τη στήριξη πρωτίστως της οργανωμένης βάσης του Συλλόγου και δευτερευόντως, την αποδοχή του απλού κόσμου.

Στις αρχαιρεσίες της Κυριακής πήραν μέρος 950 μέλη. Είναι ένας αριθμός μικρός αναλογικά με τη μαζικότητα των οπαδών του Παναθηναϊκού, όμως μεγάλος σε σύγκριση με διαδικασίες του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν απέχει πολύ η εποχή που τα δύο αντίπαλα ψηφοδέλτια, έπαιρναν 40-50 ψήφους έκαστο.

Αναμφίβολα, η κουλτούρα της συμμετοχής στον Ερασιτέχνη είναι μία προίκα που ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει και να την καλλιεργήσει περαιτέρω. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, όμως πρέπει να μετατραπεί σε συνήθεια για όλο και περισσότερους. Θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, μετά τη διευθέτηση του γηπεδικού μέσω της Διπλής Ανάπλασης.

Σίγουρα, κάθε φορά το διακύβευμα δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Η ψηφοφορία για τη Διπλή Ανάπλαση κινητοποίησε περισσότερο κόσμο, εξ’ ου και οι 3.000 που προσήλθαν να ψηφίσουν. Οι 950 που συμμετείχαν στην ανάδειξη του προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, είναι ένα σημαντικό νούμερο, τηρουμένων των αναλογιών. Μια Κυριακή του Ιουνίου, με πολύ ζέστη και χωρίς την υποδομή για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση και συγκομιδή των ψήφων. Και ίσως για αυτό πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση στις επόμενες αρχαιρεσίες, μετά από τρία χρόνια.

Οι εκλογές στον Παναθηναϊκό τελείωσαν, η ενότητα έρχεται

Τώρα που τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα οι εκλογές και οι ψηφοφορίες, ο Ερασιτέχνης επιβάλλεται να θεραπεύσει ορισμένες… πληγές. Γιατί η ένταση και η πόλωση από τη Διπλή Ανάπλαση, δεν έχει εκτονωθεί ακόμα. Φαίνεται στα social media και στις συζητήσεις σε παρέες στα πέριξ του «Απόστολος Νικολαΐδης». Από τον Παναθηναϊκός κανένας δεν περισσεύει, κανείς δεν θεωρείται περιττός.

Η πλειοψηφία αποφάσισε Μαλακατέ, Βρανόπουλο και Διπλή Ανάπλαση. Οι μειοψηφίες πρέπει να το σεβαστούν. Τα μέλη ήθελαν στο ΔΣ τον Δημήτρη Γόντικα γιατί έκριναν ότι μπορεί να προσφέρει, τον Χρόνη Ακριτίδη λόγω των γνώσεων του στη Διπλή Ανάπλαση και της σχέσης του με τον Δήμο Αθηναίων και όλους όσους ψήφισαν.

Το ίδιο σώμα εξέλεξε τον Νίκο Κόκκινάκη, έναν άνθρωπο με πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά στον Ερασιτέχνη. Και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αντιπολίτευση, επειδή δεν συμπεριλαμβανόταν στην πρόταση του Μαλακατέ. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια και δεν θα έπρεπε καν να τελεί υπό σκέψη. Είναι ευθύνη του προέδρου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία πρέπει να σεβαστεί τη μειοψηφία και να μην την κάνει να αισθανθεί ξένη στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για άτομα που βοήθησαν τον Σύλλογο στα δύσκολα και ήταν εκεί, όταν ο Ερασιτέχνης δεν… ήταν στη μόδα. Στο φινάλε, κυνήγια… μαγισσών και… σταυροφορίες αγνότητας δεν είχαν και δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό. Ο Σύλλογος άντεξε στα δύσκολα και τώρα θα προχωρήσει ενωμένος στις επόμενες ένδοξες σελίδες της ιστορίας του.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News