ΠΑΟΚ: Τα 17 λεπτά που δεν χωνεύονται

ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός στέφτηκε πρωταθλητής στην Τούμπα, νικώντας τον Δικέφαλο με ανατροπή, με τους «ασπρόμαυρους» να πίνουν θάλασσα για 17 λεπτά

Ο Ολυμπιακός στέφτηκε πρωταθλητής στην Τούμπα, νικώντας τον Δικέφαλο με ανατροπή, με τους «ασπρόμαυρους» να πίνουν θάλασσα για 17 λεπτά

Κάθε ήττα πειράζει. Κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό πειράζει περισσότερο. Κάθε ήττα σε ματς στο οποίο προηγείσαι στο ημίχρονο, είναι ακόμα χειρότερη. Ο ΠΑΟΚ, μέσα σε 17 λεπτά έδωσε δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να «γλυκάνουν» το φιναλε της χρονιάς τους.

Το πρώτο ρεπό του Ζίβκοβιτς 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είχε μια έκπληξη, η οποία είχε την εξήγησή της. Από την τελευταία διακοπή για τις εθνικές ομάδες μέχρι τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε χρησιμοποιήσει και στα επτά παιχνίδια μέχρι το σημερινό μόνο τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος δεν ήταν σε θέση να βγάλει ματς από το ξεκίνημα, έμεινε στον πάγκο λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί, και ο Τόμας Μουργκ πήρε τη θέση του. Ο Φιλίπε Σοάρες τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά στη θέση «10» ενώ ο Τσιγγάρας επέστρεψε στη δράση. 

Η πρώτη «μπούκα» του Σοάρες 

Ο Φιλίπε Σοάρες είναι ο πρωταγωνιστής του γκολ του ΠΑΟΚ στο 10’. Ο Πορτογάλος έκανε τη «μπούκα» από τα δεξιά, και άφησε πίσω του τον Μπα, ο οποίος πήγε… και δεν πήγε στη φάση. Ο Τσόλακ ήταν και πάλι εκεί, και ακόμα και με… στραβοκλωτσιά έβγαλε ασίστ για τον Μουργκ, με τον Αυστριακό να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χωρίς να φορτσάρει, χωρίς να μπει δυνατά, απέκτησε προβάδισμα, το οποίο και διαχειρίστηκε.  

Έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και έπαιξε σε αυτόν 

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο ολυμπιακός είχε την κατοχή, είχε δυο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά για μια ακόμα φορά δεν σε «έπειθε». Ο ΠΑΟΚ θέλησε να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και να προσπαθήσει να παίξει στο χώρο που θα άφηνε ο Ολυμπιακός, και υπήρχαν φορές που κατάφερε να βγάλει κάποιες επιθέσεις.  

Στο β μέρος, ο Ολυμπιακός έτρεξε τον ΠΑΟΚ 

Άλλες ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια και άλλες βγήκαν. Ο ΠΑΟΚ… δεν πήρε χαμπάρι ότι ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Τρεις παίκτες που μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και το 1-0 έγινε 1-2, με τον ΠΑΟΚ να κοιτάει και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάχνει να καταλάβει τι τον βρήκε! Οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν αποφασισμένοι για όλα και ο ΠΑΟΚ συνήλθε αφού…. τις έφαγε. 

Ώρα για το πασίγιο του Άρη

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ήθελε να στήσει φιέστα στρην Τούμπα, και το κατάφερε. Επόμενο βήμα, το πασίγιο του Άρη στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Και τελευταία πράξη; Το ματς στο οποίο θα γίνει η απονομή, αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης». Έχει να δώσει πράγματα η σεζόν ως το τέλος…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News