ΠΑΟΚ Preseason: Μισογεμάτο ποτήρι στην ισοπαλία με την Άλκμααρ

ΠΑΟΚ ΑΛΚΜΑΑΡ 2-2: Άρεσε ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, λίγα πράγματα από την 11άδα του δεύτερου ημιχρόνου

ΠΑΟΚ και Άλμααρ ήρθαν ισόπαλοι με 2-2, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει ένα καλό πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με την 11άδα του δευτέρου ημιχρόνου που δεν άφησε καλή γεύση στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0, με τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Μιχάι στα πρώτα 13 λεπτά, με την Άλκμααρ να μειώνε στο 27′ με τον Παυλίδη και να ισοφαρίζει με τον Γκρίφιθ στο 72′.

Βρήκε γκολ με «ψευτοεννιάρι» και κόρνερ

Μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης, το μεγάλο θέμα συζήτησης, λόγω της αποχώρησης του Τσόλακ για τη Ρέιντζερς και της απουσίας του Ολιβέιρα λόγω τραυματισμού, δεν ήταν άλλο από το ποιοι θα αγωνιστούν στην κορυφή της επίθεσης, στην αναμέτρηση με την Άλκμααρ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ; Δυο γκολ μέχρι το 13ο λεπτό! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε γκολ στο 4′ με ατομική προσπάθεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που επέμεινε, στάθηκε τυχερός στις κόντρες και τελείωσε φάση που ξεκίνησε ο ίδιος. Στο 13′ έκανε το 2-0 με γκολ από κόρνερ, με σκόρερ τον Μιχάι. Μέχρι το 30′, οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν κυρίως τακτικά. Απορρόφησαν την πίεση, με τις γραμμές του να έχουν μικρές αποστάσεις και έψαχναν τρόπο να φτάσουν στη μεγάλη περιοχή της Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί μείωσαν με τον Παυλίδη στο 27′, σε φάση που πίεσαν ψηλά, με τον Κοτάρσκι να προσπαθεί αλλά να μην έχει απάντηση στο σουτ του Έλληνα επιθετικού. Η 11άδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Μιχάι, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς

Του έλειπε η συνοχή

Στο δεύτερο ημίχρονο, με εννιά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Δεν μπόρεσε να πιέσει ψηλά, δεν κράτησε κοντά στις γραμμές του με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ελάχιστα και να δεχθεί στο 72′ την ισοφάριση από τον Γκρίφιθ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αρκετά πράγματα να πει στους παίκτες του σε κάθε διακοπή, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από τη συνολική εικόνα. Η 11άδα του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Κάργας (61′ Κουλιεράκης), Ίνγκασον, Σάστρε, Ντούγκλας, Φιλίπε Σοάρες (61′ Κούρτιτς), Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα, Λάμπρου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News