ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τρεις λόγους να χαμογελά

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφυγε «κερδισμένος» από το «Καραϊσκάκης» χωρίς να σπάσει το σερί χωρίς νίκη

Για δεύτερη διαδοχική επίσκεψη στο «Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ «κέρδισε» χωρίς να κερδίσει. Στον ημιτελικό έφυγε με την πρόκριση και σήμερα έφυγε με τρεις επιστροφές.

Το τελικό 1-1 κρατά ζωντανό τον ΠΑΟΚ στη μάχη για την δεύτερη θέση, αλλά αυτό μάλλον είναι σε δεύτερη μοίρα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μην «τσαλακωθεί» και ο Λουτσέσκου ήθελε να μετρήσει επιστροφές και τελικά, έγιναν και τα δυο.

Η λεπτομέρεια του ΠΑΟΚ που δημιούργησε δεδομένα

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Στην αναμέτρηση με τον Άρη, η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, η πρώτη φάση έγινε γκολ. Είναι μια λεπτομέρεια που αλλάζει τις δομές ενός αγώνα. Στο «Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε ως «αουτσάιντερ», ως μια ομάδα που ούτε θέλει ούτε μπορεί – τη δεδομένη χρονική στιγμή της σεζόν – να τρέξει. Και τι πρέπει να κάνεις για να μη σε τρέξουν;

Για αρχή, ο ΠΑΟΚ έκανε τα βασικά

Ο ΠΑΟΚ είχε κοντά τις γραμμές του, με αποτέλεσμα να μη δώσει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να τον τρέξει. Στις αναμετρήσεις με Γιάννινα και Άρη, ο ΠΑΟΚ υπέφερε και στα άκρα αλλά και στον άξονα. Αυτή τη φορά, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν αρκετά να βρουν χώρους στη δεξιά πλευρά. Λογικά. Ο Ροντρίγκες έχει το ένας εναντίον ενός και αντίπαλος του θα ήταν ο Τσαούσης. Ο 22χρονος ακραίος είχε αρκετές βοήθειες από τον Κρέσπο, καθώς από εκεί ανέβαινε και ο Ανδρούτσος. Στη φάση της ισοφάρισης, ο Τσαούσης εκτέθηκε. Θύμισε τον τρόπο με τον οποίο είχε εκτεθεί ο Σίντκλεϊ στο Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ. Το δεύτερο ημίχρονο κύλισε με τον ΠΑΟΚ να «σβήνει» το ματς με τον τρόπο του.

Οι πρώτες επιστροφές

Ο Χοσέ Κρέσπο, είναι εδώ. Ο Ισπανός αμυντικός είχε αγχωθεί στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Οι τραυματισμοί στο πίσω μέρος του ποδιού, χαμηλά, λένε πως είναι οι πιο ύπουλοι. Κάθε μέρα, στην ερώτηση με το πως πάει και το πότε θα επιστρέψει, έδινε την ίδια απάντηση. «Δεν ξέρω». Και δεν το έκανε για γούρι. Οι ενοχλήσεις υπήρχαν και του… έσπαγαν τα νεύρα όταν ανέβαζε ρυθμό. Τελικά, τα κατάφερε και επέστρεψε. Όσο για τον Ομάρ Ελ Καντουρί; «Η χρονιά τελείωσε για μένα» έλεγε πριν από 15 μέρες. Αλλά είναι εδώ. Ο τρίτος που επέστρεψε ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που είχε να αγωνιστεί από τον δεύτερο ημιτελικό.

Περιμένει άλλους δυο

Πλέον, το μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Αντρέ Βιεϊρίνια. Η απουσία του Βραζιλιάνου έχει αποδειχθεί η πλέον κομβική, ειδικά με τις εμφανίσεις που έκανε τελευταίο. Όσο για τον Πορτογάλο αρχηγό, άπαντες γνωρίζουν αλλά και αντιλαμβάνονται την επιρροή του Βιεϊρίνια σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια. Στη συγκεκριμένη «λίστα» δεν βάζω τον Λύρατζη, καθώς η δική του περίπτωση είναι διαφορετική, με τον ακραίο μπακ να προστατεύεται τις τελευταίες ημέρες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News