Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Του έκλεισε το σπίτι με τους… ξεχασμένους!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε έναν τελικό κυπέλλου κλείνοντας το σπίτι του Ολυμπιακού με τους… ξεχασμένους!

Μεγάλο ματς. Ματσάρα. Και μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Τεράστια. Όσο τεράστια ήταν η εμφάνιση του Βαντσλικ, που έστειλε τον Ολυμπιακό στην παράταση. Και εκεί, όταν ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ έκλεισε το σπίτι του Ολυμπιακού με τους… ξεχασμένους!

Το ματς είχε όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης μάχης. Μια ρουλέτα στην οποία θα μπορούσε η μπίλια να καθίσει είτε στο κόκκινο είτε στο μαύρο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τα πλάνα του για το «Καραϊσκάκης» χωρίς τους Καντουρί, Βιεϊρίνια, Ζαμπά. Την Τρίτη έμαθε πως δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του ούτε τον Τσιγγάρα. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έχασε τον Μπίσεσβαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε τον Μιτρίτσα.

Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Βαντσλίκ

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς δεν είναι άλλος από τον Βαντσλίκ. Ψηλό παιδί είναι, αλλά αξίζει κάθε Ευρώ μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του. Του την οφείλει ο Ολυμπιακός. Είχε απαντήσεις σε κάθε πιθανή η απίθανη φάση του ΠΑΟΚ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας είναι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Και είναι αυτός που έκανε τη διαφορά και στο κύπελλο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα μοναδικό «παρ’ τα όλα»

Το τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα χάλασε πολλά πιεσόμετρα. Κάθε «κατεβασιά» είχε άγχος, αγωνία, σωτήριες επεμβάσεις, και το κυριότερο; Είχε 22 ποδοσφαιριστές που πήγαν για το «παρ’ τα όλα». Παίζανε τα ρέστα τους, Όλοι τους. Και ουδέτερος να είσαι (που, μεταξύ μας τώρα, δεν υπάρχει ουδέτερος, είναι ομάδες που ή τις αγαπάς ή δεν τις χωνεύεις, αλλά και πάλι, κάποια ομάδα διαλέγεις, έτσι για το καρδιοχτύπι) σε πιάνει άγχος.

Τώρα είναι καλό το VAR;

Και τι δεν έχει ακούσει αυτό το VAR. Και σε ένα τέτοιο οριακό ματς, που πήγε στα 120 λεπτά, θα χρειαζόταν. Και χρειάστηκε δυο φορές και έδωσε τη δυνατότητα στους διαιτητές να κρίνουν τις μεγάλες φάσεις που έκριναν το αποτέλεσμα. Διαιτητές και VAR είδαν και ξαναείδαν τα πάντα και πήραν τις αποφάσεις που πήραν.

Η εκδίκηση των ξεχασμένων

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της πρόκρισης σε ένα συνδυασμό τριών… ξεχασμένων. Του Στέφαν Σβαμπ, που έχει φάει πάγκο από τον Τσιγγάρα. Του Νέλσον Ολιβέιρα, που είχε να παίξει οκτώ μήνες και επέστρεψε. Και του Αντόνιο Τσόλακ. Του Αντόνιο Τσόλακ. Δεν περιγράφω άλλο.

   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News