The Karpet Show: Θα συνιστούσα υπομονή, γιατί ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι...

The Karpet Show: Θα συνιστούσα υπομονή, γιατί ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι… | Άποψη | Αντώνης Καρπετόπουλος

Θα φύγει ο Κώστας Φορτούνης από τον Ολυμπιακό; Τίποτα δεν αποκλείεται φέτος το καλοκαίρι, αλλά διαζύγιο χωρίς λύση συμβολαίου δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Η βεβαιότητα πως όλα φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό είναι ρευστά.  Η ιστορία του Ντε Σάνκτις που την Δευτέρα ήταν έτοιμος να αναλάβει τον Ολυμπιακός και χθες ανακοινώθηκε από την Σαλερνιτάνα το μαρτυρά. Όταν μια ομάδα θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα κάθε πρόβλεψη είναι δύσκολη. Και για τα στελέχη και για τους προπονητές και για τους παίκτες στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί: κυρίως για αυτούς.

Αξιολόγηση τριετίας για τον Κώστα Φορτούνη

Ας μένουμε στα δεδομένα. Τι λένε τα δεδομένα; Πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δηλαδή σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΑΕ (και ίσως και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή) υπάρχει μια έκθεση του Πέδρο Μαρτίνς με βάση την οποία ο προπονητής ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει τον Φορτούνη. Αναφέρεται η έκθεση μόνο στον Φορτούνη; Εγώ λέω όχι. Λέω πως είναι αρκετοί οι παίκτες που ήταν πέρυσι στον Ολυμπιακό και που ο προπονητής δεν θα τους ήθελε στη συνέχεια – μπορεί και έξι και επτά και οκτώ. Είναι παράξενο αυτό; Οχι. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει κάνει λόγο για πολλές αλλαγές: ο προπονητής μοιάζει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή. Είχαμε μόνο αυτό χθες; Όχι. Είχαμε και μια δήλωση του Μοντεστό, που λίγο πριν αποχωρήσει (σ.σ ούτε αυτός δεν έχει φύγει ακόμα) είπε ότι το διαζύγιο της ομάδας με τον Φορτούνη θα ήταν μια καλή εξέλιξη και ότι ο Φορτούνης, εξαιτίας τραυματισμών, δεν πρόσφερε όσα στον Ολυμπιακό περίμεναν τα τελευταία τρία χρόνια. Το «τρία χρόνια» έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα τα άλλα: μαρτυρά ότι η αξιολόγηση του παίκτη δεν έχει να κάνει μόνο με την τελευταία προβληματική σεζόν του.   

Η επιλογή του Μαρτίνς

Εκπλήσσει ότι ο Φορτούνης είναι μεταξύ των παικτών που σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μαρτίνς δεν θέλει; Δεν θα το έλεγα. Αν αφήσουμε στην άκρη τις εκτιμήσεις του Μοντεστό και μείνουμε στα δεδομένα υπάρχει κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση: ο Φορτούνης έρχεται από μια κακή χρονιά καθώς τραυματίστηκε κι άργησε να αναρρώσει – για την ακρίβεια φέτος δεν ανάρρωσε ποτέ πραγματικά διότι. Οι εμφανίσεις του φέτος ήταν ελάχιστες και καθόλου πειστικές. Ο Μαρτίνς έχει μπροστά του ένα δίλημμα: να επικεντρώσει τη δουλειά του στην πιθανότητα να φέρει τον Φορτούνη σε φόρμα ή να τον αφήσει στην άκρη και να κοιτάξει πως θα παρουσιάσει μια ομάδα που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ με παίκτες χωρίς προβλήματα. Φαίνεται ότι προτιμά το δεύτερο. Είναι παράλογο; Δεν νομίζω. Οποιος πιστεύει το αντίθετο ας απαντήσει με ειλικρίνεια σε μια απλή ερώτηση: αν άλλαζε προπονητή ο Ολυμπιακός, πόσες άραγε πιθανότητες θα υπήρχαν ο καινούργιος να έλεγε ότι θα ποντάρει τις τύχες της ομάδας καλοκαιριάτικα στον Φορτούνη; Στον εφετινό Φορτούνη νομίζω δύσκολα θα πόνταρε προπονητής τη συγκεκριμένη στιγμή. Στον Φορτούνη που πριν τρία χρόνια ήταν πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού πόνταρε κι ο Μαρτίνς: ολόκληρο μηχανισμό είχε φτιάξει την πρώτη σεζόν που ανέλαβε τον Ολυμπιακό για χάρη του Φορτούνη – ο Γκιγιέρμε, ο Καμαρά κι ο Γκερέρο έτρεχαν τότε για αυτόν κι ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ποντένσε περίμεναν τις εμπνεύσεις του. Κανείς δεν αξιοποίησε καλύτερα τον Φορτούνη από τον Μαρτίνς: ελπίζω όποιος γκρινιάζει για τον προπονητή να το θυμάται.

Συνέχεια φήμες

Εχει προβλήματα ο κόουτς με τον παίκτη; Για ένα χρόνο και ειδικά όσο ο παίκτης ήταν εκτός, εξαιτίας του τραυματισμού, δεν άκουγα τίποτα άλλο από αυτό. Εχω ακούσει πχ ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Φορτούνης θα έφευγε αν δεν τραυματιζόταν – ήταν έτοιμος λένε να υπογράψει στην Φενέρ. Εχω ακούσει ότι ακόμα και συμπαίκτες του δεν κατάλαβαν πως είναι δυνατόν να του πήραν τη φανέλα με το νούμερο 7 για να την δώσουν στον Ονιεκούρου. Εχω ακούσει ότι ο Μαρτίνς δεν του έστειλε ευχές όταν έγινε μπαμπάς και πικράθηκε. Εχω ακούσει και τι δεν έχω ακούσει. Αλλά έχω ακούσει και τον προπονητή να λέει ότι ο Φορτούνης του λείπει. Διότι όντως ο Φορτούνης έλειψε. Στον Ολυμπιακό, κι όχι μόνο στον προπονητή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News