Super League: Όσο η ΕΠΣ… Τραχανοπλαγιάς αποφασίζει για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ και σία

Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της Super League και οι «κεραυνοί» που εξαπέλυσε εις βάρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή όσα απίθανα συμβαίνουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά με εισηγήσεις για τιμωρία του Άρη, προφανώς και αντιμετωπίζονται από το βράδυ της Πέμπτης, υπό το πρίσμα… οπαδικών χρωματικών γυαλιών!

Αν είναι «ερυθρόλευκα»… «πω, πω τι τους είπε ο πρόεδρος». Αν είναι «πράσινα», «κίτρινα» ή «μαυρόασπρα»… «άσε μας ρε Μαρινάκη».

Αν κάποια στιγμή μπορούσαμε να κοιτάξουμε λίγο περισσότερο την ουσία όσων ακούγονται κατά καιρούς από τα στόματα ανθρώπων που βάζουν τα χρήματά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μέναμε στην ομάδα που εκπροσωπούν ή ηγούνται, ενδεχομένως να μπορούσαμε να αντιληφθούμε πιο εύκολα, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέει το αυτονόητο: Ότι, δηλαδή, δεν είναι δυνατόν παράγοντες τοπικών ΕΠΣ (εκ των οποίων αρκετοί εκλεγμένοι μετά από… προεκλογικό αγώνα αφεντικών μεγάλων ΠΑΕ) να ορίζουν τη μοίρα Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών.

Καμία, μα καμία σχέση η ΕΠΟ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Προσωπικά το φωνάζω εδώ και δύο δεκαετίες, ακόμη και σε εποχές που ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στους παρασκηνιακούς διαδρόμους της Ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ δεν πρέπει να έχει την παραμικρή εμπλοκή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Καμία! Η εμπλοκή της απλά εκτοξεύει σε απαγορευμένα και επικίνδυνα ύψη την καχυποψία των Ελλήνων φιλάθλων, πολλές φορές προσβάλλει τη νοημοσύνη τους και δεδομένα πλημμυρίζει με σκοτεινές σκιές τα ελληνικά γήπεδα. 

Διαιτησία, επιτροπές, αδειοδοτήσεις, ό,τι αφορά τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, πρέπει να υπάγεται στη δικαιοδοσία του ίδιου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πουθενά αλλού. Μόνο έτσι θα κοπεί αυτός ο επικίνδυνος και προσβλητικός ομφάλιος λώρος που συνδέει τα «σκοτεινά γραφεία» στο Πάρκο Γουδή με τις λήψεις αποφάσεων που επηρεάζουν τις τύχες Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών και επιχειρηματιών που επενδύουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Όποιες και όποιοι κι αν είναι, όπως και να λέγονται, όποιες σχέσεις κι αν διατηρούν με την ΕΠΟ. 

Βάλτε τέλος στην «αιχμαλωσία» ΠΑΕ, ιδιοκτητών και φιλάθλων

Αντιλαμβάνομαι τις πολυεπίπεδες διαφορές που έχουν Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, αλλά ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω γιατί εδώ και χρόνια δεν συστρατεύονται πίσω από το αυτονόητο: Να δώσουν, επιτέλους, τέλος στην «αιχμαλωσία» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον κάθε παράγοντα τοπικής ΕΠΣ που θεωρεί εαυτόν… βασιλικότερο του βασιλέως.

Θα μου πείτε «αφού οι ίδιοι τους βάζουν σε συγκεκριμένα πόστα για να τους κάνουν τις… δουλίτσες τους». Να σας πω ότι έχετε άδικο;

Ειλικρινά, όμως, έχουμε φτάσει στο 2022, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν πλέον με ηλεκτρική ενέργεια, σε λίγο θα αποκτήσουμε… εξοχικά στη Σελήνη, κι εμείς θα κάνουμε ακόμη συζητήσεις που κάναμε τη δεκαετία του ’80 και του ’90; Δεν πρέπει να κοιτάξουμε λίγο μπροστά;  

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέει το αυτονόητο. Και η Super League επιβάλλεται να πάρει τα ηνία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα χέρια της. Επιβάλλεται να το απαιτήσει και να το διεκδικήσει.

Κι αν υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες ΠΑΕ κολλημένοι στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ας τους απομονώσουν τα υπόλοιπα αφεντικά που υποθέτω ότι δεν έχουν καμία, μα καμία διάθεση να ξοδεύουν τα εκατομμύριά τους για να τα διαχειρίζεται ο κάθε Σόμογλου… πρόεδρος ή γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Τραχανοπλαγιάς!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News