Ολυμπιακός: Το σπασμένο πινακάκι του Μπαρτζώκα και το πιο χρήσιμο… ξυπνητήρι

Ολυμπιακός: Το σπασμένο πινακάκι του Μπαρτζώκα και το πιο χρήσιμο… ξυπνητήρι μετά το Final Four κόντρα στο Περιστέρι

Ο Δημήτρης Οικονόμου εξηγεί γιατί είναι… τύχη του Ολυμπιακού να παίζει με το Περιστέρι (79-67 και 1-0 στη σειρά) που τον άγχωσε για τρία δεκάλεπτα, ύστερα από ένα Final Four, στον δρόμο για τους τελικούς της Basket League.

Ο Ολυμπιακός το 2013 κατακτά το τρόπαιο της Euroleague στον τελικό του Λονδίνου. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο επιστρέφει στην Ελλάδα και καλείται να παίξει απευθείας στους ελληνικούς τελικούς. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται το ψυχολογικό άδειασμα (προσοχή στο κενό μεταξύ αυτού και της ανωτερότητας τότε των πρασίνων) και… σκουπίζει τους τελικούς με 0-3.

Έναν χρόνο νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν αλλά με μεγάλη δυσκολία και 3-2 σκορ, προσπαθώντας να κρατήσουν το μυαλό τους συγκεντρωμένο στους τελικούς, μία εβδομάδα μετά τη μέθη και τον θρίαμβο της Πόλης.

Τώρα, μόλις πέντε μέρες μετά τη συμμετοχή του στον μικρό τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός έχει ένα τεράστιο συν στον βωμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει όλον τον χρόνο να αφήσει πίσω της το άδειασμα, να μαζέψει τα κομμάτια της στεναχώριας του που είναι εμφανής μετά την ήττα στον ημιτελικό και να παίξει δύο γεμάτες σειρές, προτού συγκρουστεί με τον αιώνιο αντίπαλό του.

Το Περιστέρι τον είδε… μπόσικο και προηγήθηκε μέχρι και με 13 πόντους στο ημίχρονο, τινάζοντας τα νεύρα του Γιώργου Μπαρτζώκα που ξέσπασε στο πινακάκι του. Ένας Ολυμπιακός δίχως ενέργεια και ένταση δε θα είχε καμία τύχη αν οι τελικοί ξεκινούσαν σήμερα, παρότι ποιοτικότερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό.

Είναι τύχη να παίζει με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός μετά το Final Four

Με το Περιστέρι μπορεί να θυσιάσει ένα ημίχρονο και να επιστρέψει, αφού πρώτα ακουστούν οι πρώτες φωνές στον πάγκο. Το ξέρει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πως η αποστολή του είναι να βάλει στο επόμενο δεκαήμερο σε τροχιά και σε mindset νίκης τους αθλητές του. Τα τρικ της ζώνης του Τόμιτς μπορεί να τον δυσκολέψουν σε ένα βράδυ που το μυαλό ρεμβάζει αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν επ’ ουδενί να τον απειλήσουν και να του στερήσουν τη συμμετοχή στους τελικούς, με κάθε συμπάθεια στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης».

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» δοκίμασε από νωρίς να ανακατέψει την τράπουλα και να ανοίξει το rotation, μπας και βρει εκείνους που έχουν την περισσότερη όρεξη και συγκέντρωση ώστε να «καθαρίσουν» την μπουγάδα. Μπορεί στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός να μην προηγήθηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο, αλλά η χαοτική ποιοτικά διαφορά των δύο ομάδων θα τον έβγαζε στο φινάλε… στον αφρό, με το Περιστέρι να αναγκάζεται να παίξει μέχρι και με τον Γκίελο στη θέση «5».

Στο πλαίσιο της συνέτισης των παικτών του βέβαια, ο Μπαρτζώκας δε δίστασε να παρκάρει στον πάγκο τον Ντόρσεϊ, που πέραν από άστοχος ήταν και επιζήμιος, κάνοντας αντιαθλητικό στην αντίπερα όχθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Η έντονη συνομιλία των δύο μάλλον αφύπνισε και τους υπολοίπους, με τα τρία τρίποντα (δύο Σλούκα, ένα Λαρεντζάκη) τελείωσαν την υπόθεση νίκη τρία λεπτά πριν το φινάλε.

ΥΓ: Αυτό που κρατάει πάντως σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι η επιστροφή του Βεζένκοφ στις παραγωγικές εμφανίσεις (20 πόντοι, 15 ριμπάουντ). Το Final Four είναι πλέον πίσω και ο Σάσα μπορεί να αποδείξει από τι… πάστα είναι φτιαγμένος, όπως άλλωστε έκανε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News