Ολυμπιακός: Θα είναι κρίμα να πληρώσει ακριβά μια παράλογη απόφαση!

O Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει την τεράστια προσπάθεια του Ολυμπιακού να βρεθεί στο final four της Euroleague στο Βελιγράδι και απορεί με την επιλογή των «ερυθρόλευκων» να δώσουν τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν με… παίκτη λιγότερο σε μια χρονιά που τα έχουν κάνει όλα σωστά! 

Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να προκριθεί στο final four του Βελιγραδίου – ειλικρινά δεν το πιστεύω – η άποψη μου για το φετινό υπέροχο δημιούργημα των αδελφών Αγγελόπουλων και του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα παρεκκλίνει ούτε… χιλιοστό.

Ο σχεδιασμός της ομάδας, η μεταγραφική της ενίσχυση, το κλίμα στα αποδυτήρια, το δέσιμο με τον κόσμο, η ποιότητα του μπάσκετ που προσφέρει, όλα μα όλα ξεπερνούν σε δείκτη αξιολόγησης το άριστα. Ειλικρινά, όμως, θα τελειώσει (όπως κι αν τελειώσει) η χρονιά και θα με τρώει η απορία: Γιατί επέλεξαν οι «ερυθρόλευκοι» να αποκτήσουν μεσούσης της περιόδου και να συνεχίσουν να διατηρούν στο ρόστερ τους έναν Αμερικάνο, τον οποίο ο προπονητής δεν εμπιστεύεται να χρησιμοποιήσει ούτε για 3-4 λεπτά στο παρκέ. Να παίξει λίγο ξύλο ρε αδελφέ. Να σπάσει λίγο τα νεύρα ενός αντιπάλου. Ούτε γι’ αυτό δεν κρίνεται ικανός από το τεχνικό επιτελείο που τον ζει καθημερινά στις προπονήσεις!

Σαν να θέλει να τιμωρήσει η μοίρα τον παραλογισμό του Ολυμπιακού με τον τραυματισμό του Μάρτιν

Με τον Χασάν Μάρτιν να έχει ξεκινήσει τη χρονιά με πρόβλημα τραυματισμού, τον Γιώργο Πρίντεζη να βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ηλικία και να μπορεί να ανταποκριθεί σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια σε διάστημα δύο εβδομάδων, πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί στον Ολυμπιακό επέμειναν μέσα στο 2022 στην περίπτωση Κουίνσι Έισι, γνωρίζοντας πλέον ότι ο Αμερικάνος όχι μόνο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στο ελάχιστο στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά με το ζόρι παίρνει λεπτά συμμετοχής στην Basket League. 

Τα ’φερε η μοίρα έτσι, τραυματίστηκε ο Μάρτιν, ο Ολυμπιακός έμεινε με… ενάμιση σέντερ και κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα όπως η Μονακό με… παίκτη και ψηλό λιγότερο! Στα δικά μου μάτια ακατανόητη επιλογή και ελπίζω, ειλικρινά, να μην αποδειχτεί μοιραία στο ισοζύγιο του ζευγαριού με τους Μονεγάσκους.

Γιατί σε μια σειρά που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του έναν ολοκληρωτικά ανενεργό αθλητή, είναι λεπτομέρεια που μπορεί να κοστίσει.

Όλοι θα σταθούν στο τελευταίο άστοχο σουτ του Κώστα Σλούκα στο παιχνίδι της Παρασκευής. Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι τη στιγμή που φορτώνεται με τρίτο φάουλ ο Μουστάφα Φαλ και ο Ζαν Σαρλ είναι για πολλοστή φορά ή του ύψους ή του βάθους ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι (είναι χαρακτηριστικό ότι όσο ήταν ο Ζαν Σαρλ στο παρκέ το κοντέρ έγραψε 33-16 υπέρ της Μονακό), αντί να διαθέτει άλλη μια αξιόπιστη επιλογή στους ψηλούς ο Μπαρτζώκας για να ρίξει στο παρκέ, έχει δίπλα του έναν παίκτη που έχει μείνει στο ρόστερ επειδή κάνει καλό στο κλίμα των αποδυτηρίων! Συγχωρέστε με, αδυνατώ να καταλάβω το συγκεκριμένο σκεπτικό. Ας είναι…

Γι’ αυτό το παιχνίδι πάλεψε ο Ολυμπιακός ολόκληρη τη χρονιά

Πέμπτο παιχνίδι στο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα «ηφαίστειο» που θα κοχλάζει και όπως σωστά υπογράμμισε ο Γουόκαπ μετά την ισοφάριση των Γάλλων σε 2-2 «όλο το χρόνο παλεύαμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας για αυτή τη βραδιά, για να μπορούμε να παίξουμε σε ένα παιχνίδι την πρόκριση στο final four, μπροστά στον κόσμο μας». Έτσι είναι…

Με την ικανότητα, την καρδιά και το μπάσκετ που απέδωσε ο Ολυμπιακός πάλεψε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου για το βράδυ της… ετεροχρονισμένης Μεγάλης Τετάρτης που θα ζήσει στην τελευταία πράξη μιας σειράς που καθηλώνει και εξελίσσεται μακράν στην πιο ενδιαφέρουσα των φετινών playoffs της Euroleague.

Απλά μια… μικρή διαφωνία με τον Δημήτρη Οικονόμου που εμπνεύστηκε τίτλο για το blog του τη φράση «να το βάλει στο ΣΕΦ το τελευταίο σουτ». Άστο, Δημήτρη μου. Γιατί να φτάσουμε στο τελευταίο σουτ; Γιατί να ζήσουμε ένα ακόμη θρίλερ; Εμείς οι μεγαλύτεροι… βρισκόμαστε και σε ευαίσθητη ηλικία!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News