Ολυμπιακός: Τα μαθήματα ιστορίας και τα mind games του Λουτσέσκου

Στις 8 του περασμένου Δεκέμβρη ο Ραζβάν Λουτέσκου δήλωνε ότι ήταν στρατηγικό του λάθος που μίλησε για πρωτάθλημα. Τελευταία, ειδικά μετά την πρόκριση επί της Γάνδης, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ δηλώνει ότι η ομάδα του είναι «μέσα» και στους τρεις στόχους, δηλαδή πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Στις 24/3 δήλωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ότι ο Ολυμπιακός έχει 20 πρωταθλήματα και ένα… σύστημα γύρω από τους πρωταθλητές.

1) Με τον συγκεκριμένο προπονητή και άνθρωπο δεν πλήττεις ποτέ.

2) Ο Λουτσέσκου είναι ο ορισμός του mind gamer.

Σόρι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κόουτς του δικεφάλου χρειάζεται μάθημα ποδοσφαιρικής ιστορίας και ότι δεν γνωρίζει πόσα πρωταθλήματα έχει ο Ολυμπιακός. Σόρι αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι, έτσι ξαφνικά, επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις στην πατρίδα του σ’ αυτό το τάιμινγκ. Σόρι αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς εξυπηρετούν το άθλημα τέτοιες δηλώσεις και πως, αντιθέτως, δεν κάνουν ζημιά μεγαλώνοντας την τοξικότητα που έφτασε στην κορύφωσή της μία μέρα νωρίτερα με αφορμή τη διαιτησία σε ματς 15χρονων (!) μεταξύ των δύο συλλόγων.

Τέσσερα ματς-φωτιά

Με τέσσερα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το επόμενο διάστημα μόνο άνετα δε μπορεί να αισθάνεται κάποιος διαβάζοντας τέτοιες δηλώσεις κι αφού, πια, η χωρητικότητα των γηπέδων έχει αυξηθεί στο τέρμα. Δύο ματς στην Τούμπα και δύο στο Καραϊσκάκη θα γίνουν σε «ηλεκτρισμένες» ατμόσφαιρες κι αν εκτιμά ο Λουτσέσκου ότι αυτό είναι καλό για τον ΠΑΟΚ μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Βεβαίως, επειδή μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που κατά καιρούς έχει ξεστομίσει ουκ ολίγες «πιπεράτες», για να το πω κομψά, δηλώσεις, μοιάζει βέβαιο ότι έχει σκεφτεί κάθε τι απ’ αυτά που λέει και τα λέει για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Τους δικούς του.

ΥΓ: Πόσο υποκριτικό φαίνεται, και είναι, να «κλαίνε» και να καταδικάζουν για περιστατικά βίας άνθρωποι που βάζουν… φυτίλια στην τοξικότητα με την παραμικρή ευκαιρία, ακόμα και σε ματς 15χρονων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News