Ολυμπιακός: Σε καλύτερο φε-Γκάρι έγινε φαβορί για την πρόκριση

Μπορεί να μην επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός αλλά το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον μεταξύ τους α’ ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας δεν λογίζεται ως αρνητικό αποτέλεσμα με τη ρεβάνς σε έξι μέρες στο Γ.Καραϊσκάκης. Αν μη τι άλλο οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να εισέρχονται σε καλύτερο φεγγάρι και συνεισφέρει σ’ αυτό ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο έμπειρος εξτρέμ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει δημιουργικά ο πρωταθλητής σ’ ένα ακόμα ματς, μετά και το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο.  

Χωρίς εκπλήξεις 11άδα και διάταξη

Ο Μαρτίνς δεν εξέπληξε (όχι πολύ τουλάχιστον) ούτε με τα πρόσωπα στην 11άδα ούτε με τη διάταξη (4-3-3). Μια μίνι έκπληξη ήταν η προτίμηση του Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ελ Αραμπί ωστόσο ήταν σίγουρο ότι μέτρησε στην απόφασή του ότι ο Μαροκινός προτιμάται διαρκώς τον τελευταίο καιρό και στα 35 του χρόνια είναι λογικό να έχει επιβαρυνθεί ενώ υπάρχει και ο παράγοντας Ραμαζάνι που δοκιμάζει λίγο τις αντοχές των παικτών. Μίνι έκπληξη μπορεί να πει κανείς την προτίμηση του Μανωλά ωστόσο ο Μαρτίνς λογικά θέλησε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του Έλληνα αντί του ντεφορμέ και επιπόλαιου τελευταία Σισέ.

Δούλεψε το 4-3-3

Και το αρχικό του πλάνο δούλεψε αρκετά καλά του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν είχαν περάσει καλά καλά 40 δεύτερα από την έναρξη του αγώνα όταν ο Γκάρι σέντραρε από δεξιά για τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος αντί να τελειώσει με τη μία τη φάση επιχείρησε κοντρόλ και, εν τέλει, δεν καταγράφηκε τελική ενώ η προϋπόθεση για γκολ ήταν σπουδαία. Στο 10′ έγινε το ίδιο μεταξύ Γκάρι και Μασούρα και ο δεύτερος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά με δίλεπτη εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ για… χιλιοστά. Πρέπει να σε θέλει κιόλας κι αυτή την περίοδο τον Ολυμπιακό δεν τον θέλει… Το πρώτο ημίωρο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός.

Μετά το 30′ χάθηκε ο έλεγχος

Μέχρι το 32′ που έκανε την πρώτη του και σημαντική ευκαιρία ο ΠΑΟΚ με τον Ζίφκοβιτς για να αποκρούσει έξοχα με το δεξί χέρι ο Βατσλίκ το δυνατό σουτ του Σέρβου εντός περιοχής. Ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ο Ολυμπιακός χάνει κάπως τον έλεγχο και ο δικέφαλος κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και παίρνει ψυχολογία. Δείγμα της αλλαγής στην ψυχολογία του αγώνα ήταν και τα τρία κόρνερ σερί που παραχώρησαν οι ερυθρόλευκοι στο 36′, τα δύο εξ’ αυτών ο Λαλά με μεγάλη ευκολία ενώ μάλλον μπορούσε να τα αποφύγει, σίγουρα το 2ο.

Διαφορετικό το β’ 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός έδειξε να μπαίνει λίγο… υπνωμένος και ο ΠΑΟΚ πίεσε. Ωστόσο κράτησε λίγο. Οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν τον έλεγχο και μετά από ένα σημείο άρχισαν να απειλούν ξανά. Να προσπαθούν τουλάχιστον. Βοήθησε σ’ αυτή την άνοδο ο Μαντί Καμαρά που στο α’ ημίχρονο ήταν στα… γνωστά μέτρια και κάτω του μετρίου στάνταρ αλλά στο β’ έβαλε λίγη ένταση. Όχι, δεν ήταν κάτι σπουδαίο αλλά αν μη τι άλλο έδειξε να… ξυπνάει και να βγάζει αντίδραση. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε αρκετά φάουλ αφού αμφότερες οι ομάδες ήθελαν να μη δεχτούν γκολ ήττας. Ο Μαρτίνς, δείγμα της ικανοποίησής του, έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο 79′ με τον Καρβάλιο αντί του Γκάρι που είχε παραδώσει… πνεύμα από την κόπωση και τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο για τον ίδιο λόγο.  

Χαρίστηκε κόκκινη σε Άκπομ

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό αν ο ΠΑΟΚ έμενε με παίκτη λιγότερο στο 26′ όταν ο Άκπομ πήγε με τις τάπες στο γόνατο του Μανωλά αλλά ο διαιτητής αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα και το VAR δεν τον έστειλε, ως όφειλε, σε on field review. Γενικώς ο διαιτητής… έχασε κάποιες κίτρινες στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά και σε μαρκαρίσματα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News