Ολυμπιακός: Προμηθέας όπως λέμε… Μονακο!

Ολυμπιακός: Προμηθέας όπως λέμε… Μονακο για τον Ολυμπιακό, που έπαιξε λες και αγωνιζόταν με τους Μονεγάσκους για τα playoffs της Euroleague στην Πάτρα!

Δε χρειαζόταν παρά μονάχα μία περίοδο για να καταλάβεις που οδεύει το απόγευμα στην Πάτρα, με τον Ολυμπιακό τόσο αποφασισμένο και συγκεντρωμένο.

Ο Προμηθέας όχι μόνο δεν είχε τους Δημήτρη Αγραβάνη, Ρέι, Χαντ και Γκίκα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Basket League, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε παραπάνω συγκεντρωμένος από ό,τι κανείς θα περίμενε στα πρώτα δέκα λεπτά, με την ομάδα του Ζούρου να μένει σε ρόλο δευτεραγωνίστριας στο τελικό 66-85.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις τρεις μέρες πριν είχαν εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, με νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ σε πέντε μέρες από σήμερα -μεσολαβεί ένα παιχνίδι με την Λάρισα- θα υποδεχτούν τη Μονακό, στην αφετηρία μίας σειράς αγώνων με φόντο το Final-4 του Βελιγραδίου!

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να ρίξει τις επιδόσεις του. Ο Βεζένκοφ (18 πόντοι) φεύγει στον αιφνιδιασμό και πανηγυρίζει ένα καλάθι και φάουλ για το 2-16, ο Σλούκας βουτάει για να κλέψει την μπάλα από τον Άντριτς, ενώ ο Ντόρσεϊ (19 πόντοι) ανοίγει με ορμή το γήπεδο όντας ιδιαίτερα ορεξάτος και θέλοντας να αφήσει πίσω του την κακή παρένθεση με τους «πρασίνους».

Ο Μπαρτζώκας κράτησε ενεργούς όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού από το ημίχρονο

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δέχτηκαν μόλις 4 πόντους σε 9 λεπτά, θαρρείς και αγωνιζόταν από σήμερα με τους Μονεγάσκους και όχι με τους Πατρινούς και το 7-27 του δεκαλέπτου τα φανερώνει όλα. Ναι, δε θα ήταν λογικό να παίξει 40 λεπτά στα κόκκινα ο Ολυμπιακός και με τη δεύτερη πεντάδα να επιτρέπει κάποια σουτ σε Τανούλη (βρήκαν χρόνο μαζί με Λάγιο, Μπαζίνα, Βασιλείου ελέω των απουσιών), Φράνκαμπ ο Προμηθέας μείωσε, καθώς άπαντες χαλάρωσαν. Ήταν όμως φανερό πως οι «ερυθρόλευκοι» μετά το αρχικό ξέσπασμα έκαναν απλώς διαχείριση και μόλις… χάιδευαν το γκάζι ξέφευγαν ξανά στον ορίζοντα.

Μέχρι το πέρας του ημιχρόνου άπαντες είχαν πατήσει παρκέ, από το 1:11 του Μιχάλη Λούντζη έως τα 12:25 του Φαλ. Το τελευταίο άλλωστε είναι και το σημαντικότερο ενόψει της Μονακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ένα ακόμα παιχνίδι (αυτό με τη Λάρισα το Σάββατο στις 20:00) για να μοιράσει τον χρόνο και να τους κρατήσει όλους ενεργούς. Με την επιστροφή και του Λιβιό Ζαν Σαρλ που θα προλάβει τη Μονακό, ο Ολυμπιακός θα μπει στη σειρά απέναντι στην παρέα του Μάικ Τζέιμς, έχοντας τους πάντες ετοιμοπόλεμους και ανά πάσα στιγμή έτοιμους να προσφέρουν.

Για τον Ολυμπιακό το μονοπάτι είναι γνωστό και δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού μέσω της έντασης και της επιθετικότητας στην άμυνα θα ορίσει τη μοίρα του, ενόψει της ευρωπαϊκής του συνέχειας, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με το άπλωμα του rotation και τη φρεσκάδα που έρχεται από την second unit.

Αυτή είναι και η νοοτροπία που έχει φέρει έως εδώ τους Πειραιώτες, που μέσω της αυτοθυσίας και της πίεσης της άμυνάς τους, μπορούν να προσεγγίσουν, να παλέψουν κάθε παιχνίδι και εν τέλει να… λυγίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως απέδειξαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε όλη την κανονική περίοδο. Και έτσι όπως θα αντιμετώπιζαν τη Μονακό, θέλησαν να ανταποκριθούν απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα, ώστε να κρατήσουν ψηλά τους δείκτες της ετοιμότητας για το σπουδαίο συναπάντημα με τους Γάλλους. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» που βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα της Αχαΐας πάντως, ζήτησαν στο φινάλε… ευρωπαϊκό, αλλά αυτά -προς το παρόν τουλάχιστον- είναι ασκήσεις επί χάρτου και πόθοι!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News