Ολυμπιακός PreSeason: Άρχισε τον Θρύλο του Μαρτίνς να θυμίζει στο 1-1 με τη Σλάβια

Στο 4ο και πιο δυνατό φιλικό της φετινής PreSeason του επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Σλάβια Πράγας (1-1, 34′ Ρέαμπτσιουκ / 43′ Ούσου) ο Ολυμπιακός φάνηκε ξανά συνεπής, συνεπής με τη βελτίωση. Παράλληλα έχει αρχίσει να γίνεται πιο ξεκάθαρο τι περίπου θέλει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς με την 5η έκδοση του δικού του Ολυμπιακού στον οποίο έκαναν ντεμπούτο οι Ζίνκερναγκελ και Αμπουμπακάρ.

Μια έκδοση που έχει κάποια από τα καλά στοιχεία προηγούμενων (π.χ. μανιασμένη πίεση ψηλά) και παράλληλα επιχειρεί να δώσει κι άλλα «παίζοντας» με παίκτες και δοκιμάζοντάς τους σε νέους ρόλους. Από την περασμένη άνοιξη σας γράφαμε ότι ο Αγκιμπού θα δοκιμαστεί ως 8άρι γιατί τον πιστεύει πολύ σ’ αυτό το ρόλο ο Πορτογάλος κόουτς και αυτό συμβαίνει. Παράλληλα ο Μαρτίνς δοκιμάζει και τον Κούντε ως (ψευτο)10άρι.  

 Τα 9/11 του β’ μέρους με Κρακοβία, το (ψευτο)10άρι Κούντε

Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε στο 4ο φιλικό του Ολυμπιακού σχεδόν από ‘κει που τελείωσε το 3ο. Κι αυτό γιατί άρχισε κόντρα στη Σλάβια με την 11άδα του β’ ημιχρόνου κόντρα στην Κρακόβια. Κατά τα 9/11 ήταν οι ίδιοι παίκτες. Σε αντίθεση με το β’ μέρος κόντρα στην Κρακόβια, δεν έπαιζε ο Σωκράτης και τη θέση του δίπλα στον Μανωλά πήρε ο Μπαγκαλιάνης και δεν έπαιζε ο Καρβάλιο και τη θέση του πήρε ο Αγκιμπού που έπαιξε ως 8άρι… ανεβάζοντας πιο ψηλά στα τετραγωνικά του 10αριού τον Κούντε. Οι άλλοι 9 ήταν ίδιοι με το β’ μέρος κόντρα στους Πολωνούς και πιο συγκεκριμένα ο Τζολάκης στα δοκάρια και ακραία μπακ οι Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα. Ο Εμβιλά ήταν το 6άρι, ο Αγκιμπού κοντά του ως 8άρι και ο Κούντε κάτι σαν 10άρι. Οι Μασούρας και Ρατζέλοβιτς ήταν αριστερά και δεξιά στην επίθεση και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Η διάταξη έμοιαζε πιο πολύ με 4-2-3-1 (και πάλι) παρά με 4-3-3 αφού ο Κούντε όντως έμενε πολύ ψηλά και έπαιζε σαν 10άρι. 

Καλό α’ μέρος και προβάδισμα

Μ’ αυτή τη διάταξη κι αυτά τα πρόσωπα ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καλός κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Πίεσε ψηλά, έτρεξε, δημιούργησε. Η 3άδα του άξονα ήταν αρκετά καλή αφού άπαντες συμμετείχαν και στη δημιουργία αλλά και στην πίεση και την άμυνα πραγματοποιώντας ουκ ολίγα κλεψίματα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 34′ με κοντινό πλασέ του Ρέαμπτσιουκ που κυνήγησε για παν ενδεχόμενο και δικαιώθηκε μια φάση στην οποία ο Κούντε έκανε εξαιρετικό δεξί φαλτσαριστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Αφού η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού στρώθκε στον Μολδαβό που την έσπρωξε στα δίχτυα. Οι Τσέχοι ισοφάρισαν στο 43′ με δεξί σουτ του στόπερ Ούσου από τη μεγάλη περιοχή κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Κούντε και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Τζολάκη. Ηγετικός στο α’ μέρος ήταν ο Κώστας Μανωλάς που με τον νεαρό Πέτρο Μπαγκαλιάνη δίπλα του χρειάστηκε να κάνει ουκ ολίγα καίρια κοψίματα.  

Τρεις αλλαγές στο 46′, εφτά στο 60′ 

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές βάζοντας Σισέ, Ανδρούτσο και Καρβάλιο αντί Μπαγκαλιάνη, Άβιλα και Ρατζέλοβιτς. Ο Καρβάλιο έπαιξε στα φτερά, αντί του Ρατζέλοβιτς, ωστόσο στα αριστερά και… έστειλε τον Μασούρα στα δεξιά. Παράλληλα ο Κούντε φάνηκε να γυρίζει λίγο πιο πίσω και να παίζει ελαφρώς πιο ψηλά ο Αγκιμπού. Πολλές στιγμές ήταν δίπλα ο ένας στον άλλο (παραπέμποντας σε διάταξη 4-3-3) άλλες ο Καμαρά έμενε πιο ψηλά με τη διάταξη να μοιάζει πάλι σε 4-2-3-1 και τους Κούντε Αγκιμπού απλά να έχουν αλλάξει θέσεις. Στο 60ο λεπτό ο Μαρτίνς έκανε ό,τι και στα προηγούμενα φιλικά, δηλαδή πολλές αλλαγές μαζεμένες αντικαθιστώντας σχεδόν όλη την αρχική του 11άδα. Έμεινε μόνο κάτω από τα δοκάρια ο Τζολάκης και άλλαξαν όλοι οι υπόλοιποι που δεν είχαν αλλάξει στο ημίχρονο.

Ντεμπούτο Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ

Συνολικά εφτά ήταν οι αλλαγές του κόουτς του Θρύλου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και σ’ αυτές συμπεριλήφθηκαν οι δύο πιο νέοι, Ζίνκερναγκελ και Αμπουμπακάρ. Η διάταξη πια έμοιαζε με 4-4-1-1 αφού ο Αμπουμπακάρ έπαιζε κοντά (γύρω και πίσω αλλά όχι τόσο στην ευθεία) στον Τικίνιο που ήταν στην κορυφή. Ο Ζίνκερναγκελ έπαιζε αριστερό εξτρέμ, ο Καρβάλιο δεξί, Μπουχαλάκης και Κανέ ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ. Στην άμυνα ο Αβραάμ και ο Κούτρης πλαισίωσαν Ανδρούτσο και Σισέ που είχαν μπει νωρίτερα.  

Και δεξιά Αμπουμπακάρ

Κι επειδή γράψαμε νωρίτερα ότι ο Πέδρο Μαρτίνς κατεβάζει ιδέες αναφορικά με τη χρησιμότητα που μπορούν να έχουν κάποιοι παίκτες του, πέρα από την προφανή / βασική τους, δεν άργησε να κάνει και εσωτερική αλλαγή τον Αμπουμπακάρ ο οποίος στο τελευταίο 15λεπτο έπαιξε κάτι σαν δεξί εξτρέμ και ο Καρβάλιο μετακόμισε πίσω από τον Τικίνιο σε ρόλο που του ταιριάζει καλύτερα, του 10αριού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρετρό: Πρωτάθλημα στο Βόλο, ο Μπουμπλής και ο παραλογισμός

Γιατί επιλέγει πάντα φανέλα με το «7» μέσα ο Αμπουμπακάρ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News