Ολυμπιακός: Όλοι στο ΣΕΦ σκέφτονταν τον… Σέιν Λάρκιν

Ολυμπιακός: Όλοι στο ΣΕΦ σκέφτονταν τον… Σέιν Λάρκιν και το Final Four της Euroleague κόντρα στην Εφές.

Ο Δημήτρης Οικονόμου γράφει για την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού (93-72) για την τελευταία αγωνιστική της Basket League την ώρα που άπαντες στο ΣΕΦ σκεφτόταν τον… Σέιν Λάρκιν!

Το ΣΕΦ γέμισε με παιδιά και οικογένειες που ζήτησαν το ευρωπαϊκό και ο Ολυμπιακός έλαβε το σύνθημα, βγάζοντας την τελευταία του υποχρέωση πριν το Βελιγράδι και το Final Four. Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά, ο Μπαρτζώκας θα έπρεπε να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση αλλά και να αποφύγει οποιονδήποτε τραυματισμό τρεις μέρες πριν το ταξίδι στη Σερβία.

Όλα πήγαν με βάση το σχέδιο για τον Ολυμπιακό, που αποθεώθηκε από τους μικρούς του φίλους και ανανεώνει μαζί τους το ραντεβού το βράδυ της Πέμπτης, πριν το μεγάλο ραντεβού με την Εφές.

Παπανικολάου σε ρόλο αμυντικού ενόψει… Λάρκιν

Το τεστ το πέρασαν όλοι αυτό το Σαββατιάτικο απόγευμα στο ΣΕΦ, με τον κόουτς των Πειραιωτών να δοκιμάζει μερικά plays (15 ασίστ ο Σλούκας) επιθετικά και κάποια τρικ ενόψει του συναπαντήματος με τους Τούρκους. Όπως για παράδειγμα τον Παπανικολάου (με λίγο από Λούντζη) πάνω στον… πυραυλοκίνητο Φλόιντ του Κολοσσού, έναν παίκτη με πολύ χαμηλότερο κέντρο βάρους από τον Έλληνα φόργουορντ.

Προφανώς και ο Μπαρτζώκας δε στόχευε να βάλει φρένο απλά στους Ροδίτες, αλλά σκεφτόταν σε βάθος χρόνου απέναντι στο δίδυμο των Λάρκιν και Μίσιτς. Ο Γουόκαπ όσο καλός αμυντικός και να είναι, προφανώς δεν μπορεί να πάει και στους δύο χαρισματικούς γκαρντ της Εφές και ο Παπ, που έχει υπηρετήσει και επί Σφαιρόπουλου έναν τέτοιο ρόλο είναι ο κατάλληλος.

Άλλωστε τον έχει μαρκάρει ξανά τον Λάρκιν πολλάκις, με πρώτη φορά στη Βασκονία, όταν ο Αμερικανός ήταν ακόμα παίκτης της Λαμποράλ.

Απαλλαγμένος από κάθε άγχος πλέον, ο Ολυμπιακός σκέφτεται μόνο το ταξίδι του και το Final Four, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης. Και αν αυτό σας φαίνεται δεδομένο να ξέρετε πως δεν είναι, αφού η Εφές είχε… τρεξίματα ώστε να πάρει την αναβολή που διεκδικούσε για τα playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος, καθώς δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη σειρά με την Καρσίγιακα και θα έπρεπε να αγωνιστούν ξανά το απόγευμα της Κυριακής, μην περιμένοντας να χάσουν.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, έχουν την… πολυτέλεια να στρέφουν από σήμερα την προσοχή τους στον ημιτελικό, όπως και οι φίλοι τους άλλωστε μετά το βράδυ της πρόκρισης επί της Μονακό.

Ραντεβού στο Βελιγράδι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News