Ολυμπιακός: O Μαρτίνς «χτίζει» τον πρωταθλητή της επόμενης μέρας

Μέσα σε όλα τα θετικά που μπορεί κάποιος να πιστώσει στον Πέδρο Μαρτίνς, ας προστεθεί και το κάτωθι: ο τεχνικός του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται τα κελεύσματα των καιρών, την ανάγκη για αλλαγές και την πεποίθηση αρκετών πως η ομάδα πρέπει να «γυρίσει σελίδα».

Κάπως έτσι, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε όσα πρέπει να συμβούν. Και αυτό γίνεται ενόσω το εφετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά πρέπει να επισπευστεί η όλη διαδικασία για δύο λόγους: πρώτον, η νέα σεζόν θα εκκινήσει αρκετά νωρίτερα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθόσον έχουμε εκτός όλων των άλλων και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ- το πρώτο σε χειμερινούς μήνες στην Ιστορία. Δεύτερον, έχει ο Μαρτίνς την πολυτέλεια να σκεφθεί το «αύριο», μια και ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο «αέρα» βαθμών, αλλά ταυτόχρονα η ευκαιρία που του δίδεται σε επίσημα παιχνίδια ισοδυναμεί με προκλητικό κλείσιμο του ματιού για να δοκιμάσει παίκτες, θέσεις, συστήματα.

Στου Ρέντη δουλεύονται από τώρα οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν

Τι έχουμε δει, συνεπώς, έως τώρα: αρχικά, ο Ανδρούτσος πήρε μήνυμα πως δεν ανταποκρίθηκε όσο θα έπρεπε και άρα στον Ρέντη θα κοιτάξουν κάτι άλλο. Φυσικά ο Ελληνας διεθνής (μην το ξεχνάμε αυτό) μπορεί να αγωνιστεί ξανά, αλλά ο Μαρτίνς θα προχωρήσει διαφορετικά τον σχεδιασμό. Πάει να πει, έτοιμος να πάρει σερί παιχνίδια (πρέπει να) είναι ο Μάριος Βρουσάι, επίσης εν ενεργεία διεθνής. Ισως να πρόκειται για άλλον έναν παίκτη που θα γυρίσει… πίσω από την επίθεση.

Ο Βρουσάι έκανε όνομα ως πιτσιρικάς για το ταλέντο του ως κυνηγός και δη για τις ενίοτε καταπληκτικές του ντρίμπλες. Τώρα, οπισθοχωρεί, όχι μόνο για να μαρκάρει. Το κάνει αυτό ο προπονητής γιατί θέλει έναν φουλ επιθετικό μπακ! Μένει να αποδείξει ο Βρουσάι πως μπορεί. Με τον Αστέρα Τρίπολης τα κατάφερε. Θα τον δούμε ξανά.

Επίσης βλέπουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, βασικό τον Καρβάλιο. Ενδιαφέρον, από την άποψη πως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει στοιχεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα στα εντός έδρας ραντεβού και μπορεί με τις πάσες να προωθήσει το παιχνίδι ή να ξεκλειδώσει την άμυνα που οχυρώνεται απέναντί του.

Άλλος παίκτης που μοιάζει με στοίχημα; Ο Φώτης Κίτσος. Του λόγου του εμφανίστηκε αρκετά νωρίτερα τούτη τη σεζόν, όχι μόνο με τον Ολυμπιακό Β’ αλλά και στο Κύπελλο κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο Λιμάνι προτίμησαν να μην κυνηγήσουν σαν …τρελοί μια μεταγραφή αριστερού μπακ κατά τη χειμερινή περίοδο. Θέλησαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να τους βγει ο Κίτσος. Να έχουν έναν παίκτη της δικής τους παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να πλαισιώσει τον Ρέαμπτσιουκ, δεδομένου πως ο Μολδαβός ακραίος μπακ κάποτε πρέπει να πάρει ανάσες. Τώρα είναι , συνεπώς, η ώρα του Κίτσου.

Με όλα τα ανωτέρω αλλά παράλληλα με όσα θα δούμε στο εγγύς μέλλον και στα ματς της τρίτης φάσης του πρωταθλήματος, είναι κοντά το συμπέρασμα πως ο Μαρτίνς μέσα από την πορεία την επιτυχημένη για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου πρωταθλητή, έχει το μυαλό του και στον Ολυμπιακού του 2022-23. Δεν είναι ένα εγχείρημα που αξίζει να το προσέξουμε;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News