Ολυμπιακός: Να γεμίσει του χρόνου με Γκάρι και όχι με Ονιεκούρου

Απολαμβάνοντας τον Γκάρι Ροντρίγκες να προκαλεί… ζαλάδες στους αμυνόμενους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο που μεγαλούργησε για πρώτη φορά στη χώρα μας, αντιλαμβανόσουν πόσο σημαντική παραμένει η ατομική ποιότητα των παικτών σε ένα άθλημα που όσο κι αν η τακτική εξελίσσεται, δεν μπορεί να τιθασεύει τη λάμψη του ατομικού ταλέντου.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι στην Τούμπα είδαμε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το προ τεσσάρων ημερών… σκιάχτρο της Λεωφόρου. Ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια της σεζόν, αποδείχτηκε το έλλειμα ατομικής ποιότητας που χαρακτήρισε το φετινό ρόστερ των πρωταθλητών σε θέσεις – κλειδιά για τη λειτουργία της «μηχανής» του Πέδρο Μαρτίνς.

Το μήνυμα που έστειλε για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς ο Γκάρι Ροντρίγκες

Να είμαι πιο δίκαιος, καλύτερα. Ίσως ο όρος «έλλειμα ατομικής ποιότητας» να μην είναι ο πιο ορθός. Γιατί, για παράδειγμα, ο Κένι Λαλά στη Ligue 1 είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια της ποιότητας και του ταλέντου του. Δυστυχώς, όμως, για τους φίλους του Ολυμπιακού στον Πειραιά ψάχνεται και αντί να κάνει τους αντιπάλους του να υποφέρουν, μάλλον… ταλαιπωρεί τους φίλους της πειραϊκής ομάδας.

Όταν μάλιστα είσαι φίλαθλος των πρωταθλητών και έχεις καλομάθει να απολαμβάνεις μπακ της κλάσης ενός Γεωργάτου, ενός Μαυρογενίδη, ενός Τοροσίδη, ενός Ομάρ, ενός Τσιμίκα, ακόμη κι έναν Μαζουακού ή έναν Χολέμπας, απόλυτα λογικά δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς το γεγονός ότι τα ακραία σου μπακ αδυνατούν να ολοκληρώσουν με επιτυχία πλαγιοκοπήσεις που προκύπτουν μέσα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, σαν αυτές που παρήγαγαν οι Πειραιώτες στην Τούμπα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο).

Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα στοιχείο που προσωπικά κρατάω από τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, αυτό δεν είναι τόσο το 0-0 (που με δεδομένο ότι στην ΕΠΟ αποφάσισαν να διατηρήσουν τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ… κόντρα στο ρεύμα των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση), όσο το μήνυμα που έστειλε η απόδοση του Γκάρι Ροντρίγκες, προς τους υπευθύνους του μεταγραφικού σχεδιασμού των πρωταθλητών ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη να γεμίσει κομβικές θέσεις του ρόστερ του με αποκτήματα όπως ο αέρινος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι. Καλείται το καλοκαίρι να περιορίσει τις μεταγραφικές αστοχίες της φετινής σεζόν και να στοχεύσει διάνα, όπως το πράττει της περισσότερες σεζόν της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν χρειάζεται… μια ντουζίνα μεταγραφές, αλλά να πιάσουν τόπο τα χρήματα που θα δοθούν

Γιατί και πέρσι οι «ερυθρόλευκοι» έσπρωξαν ουκ ολίγο χρήμα στην αγορά εν μέσω πανδημίας. Όταν, όμως, η πιο δαπανηρή μεταγραφή σου απασχόλησε σοβαρά την κοινή γνώμη μόνο για το… πράσινο χρώμα των μαλλιών του και όχι για την απόδοσή του στο γήπεδο, αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να γεμίσει το ρόστερ του και με άλλους «Γκάρι Ροντρίγκες» και να ξεφορτωθεί τους «Ονιεκούρου» που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο βάρος της φανέλας.

Δεν έχει ανάγκη για πολλές μεταγραφές ο πρωταθλητής. Απλά πρέπει να είναι όλες στοχευμένες, καλά μελετημένες και προσαρμοσμένες στο «δόγμα Μαρτίνς» που παρουσίασε το ελκυστικό ποδόσφαιρο των προηγούμενων ετών. Για παράδειγμα, το σύστημα του Πορτογάλου απαιτεί ακραία μπακ με επιθετικές αρετές, στοιχείο που η φετινή ομάδα στερείται παντελώς.

Για να μην τρέχουμε, όμως, στο αύριο καθώς το σήμερα καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση της κατάκτησης του νταμπλ, στην Τούμπα είδαμε ένα μικρό βηματάκι επιστροφής του Ολυμπιακού προς την κανονικότητα. Μικρό…

Το κατά πόσο μπορεί να μεγαλώσει θα το διαπιστώσουμε στο φινάλε της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News