Ολυμπιακός: Μία ακόμα mission impossible του… χαμαιλέοντα Μαρτίνς

Αρχίζει λοιπόν μία ακόμα καλοκαιρινή προετοιμασία ο Ολυμπιακός. Είναι η 5η προετοιμασία του Πέδρο Μαρτίνς με τους Πειραιώτες και αναμφίβολα είναι μία από τις πιο απαιτητικές δίχως περιθώριο λάθους αφού για λόγους πρεστίζ αλλά και οικονομίας οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να βρεθούν στους ομίλους του Champions League.  

Ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται για μία ακόμη φορά να δείξει την προσαρμοστικότητα που αποδεδειγμένα διαθέτει, πέρα από την προπονητική ικανότητα. Βλέπετε τίποτα δεν είναι σταθερό στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) ζωή από τη μέρα που έπιασε λιμάνι. Την πρώτη του σεζόν (2018/19) η ομάδα άρχισε επίσημα ματς στις 9 Αυγούστου με τη Λουκέρνη για το Europa League και τέλειωσε 5 Μαΐου.

Τη δεύτερη σεζόν (2019/20) το πρώτο επίσημο ματς έγινε νωρίτερα στις 23 Ιούλη στο Πλζεν και το τελευταίο, λόγω της πανδημίας που ξέσπασε, διεξήχθη ένα χρόνο μετά (!), στις 19 Ιούλη του επόμενου έτους ενώ υπήρξε και η ελληνική πρωτοτυπία με τελικό Κυπέλλου στις 12 Σεπτέμβρη!

Πιο εύκολη ήταν η τρίτη

Η πιο εύκολη, ως τώρα, σεζόν για τον Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό ήταν η τρίτη (2020/21) με μόνο δύο αγώνες προκριματικών (με την Ομόνοια) Σεπτέμβρη μήνα. Πέρυσι, την τέταρτη σεζόν, οι ερυθρόλευκοι κλήθηκαν να διαχειριστούν ξανά γρήγορη έναρξη επίσημων αγώνων (21 Ιούλη έγινε το πρώτο ματς με τη Νέφτσι Μπακού) και παράλληλα την πανδημία covid-19 που χτύπησε το Ρέντη και ανάγκασε τους πρωταθλητές να παίξουν μισοί και κόντρα στη Νέφτσι και κόντρα στη Λουντογκόρετς από την οποία και αποκλείστηκαν. Μια σεζόν που και πάλι ήταν μεγάλη και στην οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός τις απουσίες λόγω Κόπα Άφρικα μεσούσης της περιόδου, το τελευταίο ματς δόθηκε στις 17 Μάη. 

Φέτος λοιπόν ο Ολυμπιακός αρχίζει στα μέσα Ιούλη τα επίσημα ματς του και έχει ένα μήνα καιρό να αποκτήσει την ετοιμότητα που πρέπει για να διαβεί από αυτά τα απαιτητικά καλοκαιρινά προκριματικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να επιβεβαιώσει λοιπόν και την προσαρμοστικότητά του αφού και πάλι η σεζόν έχει στην πορεία της μια διακοπή λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς κόλλησε το παρατσούκλι Πίπα ο Άβιλα

Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο… Βάρντι της Τσεχίας

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News