Ολυμπιακός Μεταγραφές: Το συζητάμε; Μακάρι να φέρει τον Μπάλντοκ!

Το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στην Πρίστινα βρισκόταν στο 85ο λεπτό, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου (παίζοντας και με παίκτη λιγότερο) και μοιραία κυκλοφορούσαν ανούσια την μπάλα, ακόμη και κοντά στην δική τους περιοχή.

Ξαφνικά βλέπω έναν Έλληνα διεθνή να πραγματοποιεί ένα ασύλληπτο σπριντ για να πρεσάρει το αντίπαλο αριστερό μπακ. Ειλικρινά, δεν έχω ξαναδεί Έλληνα διεθνή παίκτη να τρέχει τόσο γρήγορα στο φινάλε ενός ενενηντάλεπτου. Για 1-2 δευτερόλεπτα έπαθα πλάκα! Μετά από λίγο απλά θυμήθηκα ότι υπήρχε στην εθνική μας για πρώτη φορά ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

O… κανονικός Μπάλντοκ είναι πολύ καλύτερος από τον εξαιρετικό αμυντικό που είδαμε στην Πρίστινα

Όσοι δεν παρακολουθούν αγώνες της Championship ή δεν ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τα δρώμενα στον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενδεχομένως και να αιφνιδιάστηκαν από την εξαιρετική πρεμιέρα του άσου της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τη γαλανόλευκη φανέλα. Σας διαβεβαιώνω ότι ο… κανονικός Μπάλντοκ (και εννοώ ένας εξοικειωμένος ποδοσφαιριστής με το περιβάλλον και την ομάδα που βρίσκεται και όχι ένας διεθνής με 4-5 προπονήσεις και με συμπαίκτες που καλά – καλά δεν γνώριζε) είναι πολύ καλύτερος από τον εξαιρετικό ακραίο μπακ που γέμισε με ποιότητα το δεξί άκρο της άμυνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μια ματιά στα στατιστικά του να ρίξει κανείς, θα καταλάβει ότι στα περισσότερα παιχνίδια της Σέφιλντ η συνεισφορά του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που είδαμε στο Κόσοβο. Απλά στην Πρίστινα απέδειξε και πόσο έξυπνος αμυντικός είναι, καθώς πήρε τα μικρότερα δυνατά ρίσκα, γνωρίζοντας τις παγίδες που κρύβει οποιαδήποτε πρεμιέρα, σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη.

Δεν χρειαζόταν, πάντως, να δούμε τον Μπάλντοκ με το εθνόσημο για να καταλάβουμε πόσο σημαντική προσθήκη θα είναι για το νέο Ολυμπιακό που χτίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησης της συγκεκριμένης επιλογής.

Το ζητούμενο δεν είναι η δεδομένη ποιότητα του Μπάλντοκ, αλλά ο βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης μεταγραφής

Απλά, αίσθηση μου είναι ότι λίγοι έχουν κατανοήσει πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κίνηση. Ο Μπάλντοκ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024 και η Σέφιλντ (όπως θα έπραττε και η κάθε Σέφιλντ) δεν έχει καμία ιδιαίτερη πρεμούρα να χάσει ένα βασικό της γρανάζι που κουβαλάει τα τελευταία χρόνια την εμπειρία 70 αγώνων στην Premier League και περισσότερων από 100 στην Championship.

Το ζητούμενο, λοιπόν, στο ενδεχόμενο γάμου Ολυμπιακού – Μπάλντοκ δεν είναι τόσο τι θέλουν η… νύφη και ο γαμπρός, όσο τι λέει η «πεθερά» Σέφιλντ. Γιατί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με την κίνηση του να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο (και αυτομάτως το δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα) απέδειξε πως ούτε τη χώρα της γιαγιάς του σνομπάρει (κάθε άλλο), ούτε τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου υποτιμά.

Πάντως, ακόμη κι αν τελικά δεν καταστεί δυνατή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, δεδομένα ο Γκουστάβο Πογιέτ μπορεί να χαμογελά. Κι αν, μάλιστα, ο Μανώλης Σάλιακας συνεχίσει και στο εξωτερικό τις υψηλές πτήσεις των τελευταίων ετών (αλήθεια, γιατί αυτό το παιδί, είπαμε, δεν έχει κληθεί ακόμη στην εθνική;) ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να βρει ξαφνικά ένα δίδυμο ακραίων δεξιών μπακ υψηλής ποιότητας που θα φέρνει ισορροπία στα άκρα της άμυνάς του. Γιατί στα αριστερά με πρώτη επιλογή τον Τσιμίκα και εναλλακτική τον Γιαννούλη, η ποιότητα ούτως ή άλλως ξεχειλίζει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News