Ολυμπιακός: Με την Εφές παίζει τελικό γκραν σλαμ!

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον “τελικό” με τη Μπασκόνια, αλλά ο Γιάννης Λαμπίρης επισημαίνει ότι κόντρα στην Εφές, θα έχουν μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον “τελικό” με τη Μπασκόνια, αλλά ο Γιάννης Λαμπίρης επισημαίνει ότι κόντρα στην Εφές, θα έχουν μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση.

Σαφώς και αν οι προπονητές μπορούσαν να διαλέγουν, θα επέλεγαν να κερδίζουν τα παιχνίδια με 30 πόντους, χωρίς άγχος και πίεση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως, εάν κάποιος του είχε εγγυηθεί τη νίκη στη «Φερνάντο Μπουέσα  Αρένα» θα διάλεγε τον ψυχοβγαλτικό τρόπο με τον οποίο έσπασαν οι Ερυθρόλευκοι το αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών. Γιατί τέτοιες νίκες φτιάχνουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μιας ομάδας, και ιδιαίτερα όταν το χρειάζεται τόσο πολύ όπως χθες ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη επηρεασμένος και τα κατάλοιπα του κορωνοϊού φαίνονται

Η Μπασκόνια πέρασε μπροστά στο 32’ (53-50 με σερί 9-0) και ισοφάρισε  στο 36’ (60-60 με σερί 5-0). Και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός τη στιγμή που η εξέδρα είχε πάρει…φωτιά έβγαλε αντίδραση και απάντησε με δικά του σερί, αλλά το κυριώτερο με καθαρό μυαλό και αυτό ήταν το «κλειδί».

Η ομάδα είναι ακόμα επηρεασμένη και φαίνονται ξεκάθαρα τα κατάλοιπα του κορονοϊού (που δεν έχει τελειώσει αντιθέτως είχε αφήσει άλλα τέσσερα κρούσματα στην ομάδα του Πειραιά τις τελευταίες μέρες, τα δύο σε παίκτες και τα δύο σε μέλη του σταφ.

Και όμως μετά από… έναν χρόνο (είχαν να  νικήσουν από πέρυσι) οι Ερυθρόλευκοι είχαν και πάλι αρκετούς μικρούς ήρωες με τον τίτλο του mvp να τον διεκδικούν με αξιώσεις τρεις (ή και τέσσερις) παίκτες.

Νωρίς νωρίς, έβαλε υποψηφιότητα ο Κώστας Παπανικολάου που επέστρεψε δριμύτερος με 4/4 τρίποντα, ενώ και ο (πιο σταθερός ίσως παίκτης όλη τη σεζόν) Σάσα Βεζένκοφ έπαιζε δυνατά για αυτον τον «τίτλο». Κάπου στην πορεία μπήκε στην εξίσωση και ο Τόμας Γουόκαπ με εκπληκτικές άμυνες αλλά και 12 πόντους συνεισφορά. Αν καταλάβει κιόλας ότι είτε πρέπει να σταματήσει να σουτάρει τρίποντα είτε να μένει να κάνει καμμιά χιλιάδα μετά από κάθε προπόνηση, τότε τον περιμένουν ακόμα καλύτερες μέρες.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μάζεψε… όλο το χαρτί στη νίκη του Ολυμπιακού

Στο τέλος όμως, εκεί που η μπάλα «έκαιγε» ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, λες και ήταν βαλές σε ξερή, μάζεψε όλο το χαρτί. Στο 60-60 ο κόουτς Μπαρτζώκας τραβάει τον Κώστα Σλούκα στον πάγκο και επανεμφανίζει (σαφώς πιο φρέσκο και δραστήριο) τον Αμερικάνο όπου πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους, δίνει ασίστ στο Βεζένκοφ και «τελειώνει» ο ίδιος το παιχνίδι με νέο μεγάλο τρίποντο για το σερί 10-0 (70-60) με οκτώ δικούς του πόντους και μια ασίστ.

Οι Ερυθρόλευκοι, δυσκόλεψαν όσο λίγοι πριν τρεις μέρες την αήττητη στο γήπεδό της (13/13) Ρεάλ Μαδρίτης η οποία σώθηκε από το γεγονός ότι την κρίσιμη στιγμή ήταν ο Γουόκαπ αυτός που ανάλαβε να τελειώσει το παιχνίδι και σίγουρα φεύγουν με θετικό πρόσημο από την Ισπανία παίρνοντας το ένα από τα δύο παιχνίδια τους αλλά χρειάζεται και συνέχεια κόντρα μάλιστα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης που ως είθισται έρχεται στο ΣΕΦ ίσως στην καλύτερή της κατάσταση στη σεζόν.

Πέρυσι από τον Πειραιά άρχισε η πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι θα παίξουν τα ρέστα τους στο Φαληρικό στάδιο καθώς σε περίπτωση «διπλού» θα περάσουν τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία (έχουν δύο νίκες).

Εάν τα υπόλοιπα παιχνίδια ως το τέλος είναι «τελικοί» όπως τα χαρακτήρισε εύστοχα ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας τότε αυτό με την Εφές είναι… τελικός γκράν σλάμ.

Παράλληλα απέναντι στην τουρκική ομάδα οι Ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν πολλές περισσότερες αντοχές και κυρίως συνεργασίες όπως ο χθεσινές καθώς ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει κατακόρυφα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News