Ολυμπιακός: Η επιστροφή στα πλέι οφ έγινε με τον καλύτερο τρόπο

Το 2018 στο Κάουνας ο Ολυμπιακός είχε χάσει περίπατο και τα δύο παιχνίδια του στη φάση των πλέι οφ, όπου έψαχνε μια νίκη για να ξαναφέρει τη σειρά στο ΣΕΦ για ένα τελευταίο παιχνίδι πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο οι Ερυθρόλευκοι άφησαν να τους ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια ένα δικό τους παιχνίδι χάνοντας από τον Γουόκαπ και το κλέψιμο στον Σλούκα.  Από εκείνο το ματς οι Ερυθρόλευκοι (που ήταν σε τροχιά πλέι οφ) όχι απλά δεν συνήλθαν αλλά άρχισαν τον κατήφορο μένοντας τελικά εκτός προνομιούχου οκτάδας.

Χθες – όχι μόνο επειδή είχαν αυτή τη φορά στην ομάδα τους τον Γουόκαπ – όταν μπήκε το τέταρτο δεκάλεπτο στην «κολασμένη» Ζαλγκίριο Αρένα το μάτι των κυπελλούχων Ελλάδας «γυάλιζει» και ήταν έτοιμοι να…δαγκώσουν στο λαιμό τον αντίπαλο όπως και έγινε.

Σε αντίθεση μάλιστα με το 2018 και με πέρυσι, αυτή τη φορά η πίεση ήταν όλη πάνω στους Πειραιώτες με τους γηπεδούχους να μην έχουν να χάσουν τίποτε και χωρίς την πίεση του πρέπει καθώς έχουν προ πολλού αποκλειστεί.

Άρα και τα χέρια λυμένα (όπου φέρνει και πιο εύκολα τα σουτ μέσα στο διχτάκι) όπως ήταν και στη εξαιρετική εμφάνιση και νίκη επί της Μπαρτσελόνα ή επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ρουά ματ του Ολυμπιακού

Ναι ο Ολυμπιακός πέτυχε τη Ζαλγκίρις στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση στη σεζόν και όμως της έκανε ρουά ματ.

Στο Βερολίνο, όπου έτσι αλλιώς ως έδρα είναι πολύ πιο λάιτ κατάσταση (αλλά και ως αντίπαλος η Άλμπα) ο Ολυμπιακός έσπασε τα μούτρα του δεχόμενος μάλιστα 33 πόντους στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο χάνοντας με 15 πόντους ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν σε 1-2 σούτ απόσταση με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ανέκαθεν οι Πειραιώτες έπαιζαν πάντα καλύτερα όταν βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο ή γνώριζαν ότι παίζουν σε μια πολύ δύσκολη (αλλά απόλυτα μπασκετική) έδρα.

Το πάθημα του Βερολίνου είχε επιδράσει ευεργετικά στο «φίλτρο» της αυτοσυντήρησης και ο  Ολυμπιακός ήθελε να τελειώνει με τον – αντικειμενικό του από την αρχή – πρώτο στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ και πάλι μετά το 2018.

Με τη Ζαλγκίρις τότε στις διασταυρώσεις, μέσω Κάουνας τώρα περιμένοντας αντίπαλο και (αύριο) Παναθηναϊκό σε ένα ξεχωριστό (πάντα) παιχνίδι.

Ο Παπανικολάου, ο Μάρτιν, ο Βεζένκοφ και τα άλλα παιδιά

Βλέποντας την ομάδα του να είναι «λάιτ» και να υστερεί απόλυτα σε δημιουργία (με μόλις μια ασίστ σε όλη την πρώτη περίοδο) ο κόουτς Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ ένα σχήμα με τρείς φόργουορντ (ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ) από τους οποίους θα έπαιρνε δεδομένα απίστευτη ενέργεια στην άμυνα όμως και έγινε.

Ο δε Παπανικολάου θύμισε ότι εκτός από εξαιρετικός αμυντικός, έχει και καλό σούτ και έβγαλε και το…παράπονό του στην κάμερα της Nova.

«Η επιθετική μου απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους χειριστές μας. Μπορεί να τελειώσω το ματς με 3 σουτ, ίσως υπάρξουν και ματς που θα βρω περισσότερα. Αυτό έγινε σήμερα και είμαι χαρούμενος που μπήκαν. Έχω ακούσει πολλά για την επιθετική μου συγκομιδή φέτος. Σήμερα με βρήκαν οι συμπαίκτες μου, μπήκαν τα σουτ, αλλά και να μην έμπαιναν αν ερχόταν η νίκη, όλα καλά» είπε με νόημα.

Την ίδια στιγμή ο Χασάν Μάρτιν «έπαιξε» εικόνες από το παρελθόν σε παρόντα χρόνο στην καλύτερη του εφετινή εμφάνιση και άφησε ακόμα περισσότερες υποσχέσεις τώρα που αρχίζουν τα παιχνίδια να μετρούν…διπλά.

Το βασικό είναι πλέον οι Ερυθρόλευκοι να ξεχνούν κάθε μεγάλη νίκη, πριν καν φτάσουν στα αποδυτήρια μετά τον ήχο της κόρνας και να συγκεντρώνονται στο επόμενο παιχνίδι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει την ομάδα που ονειρεύτηκε να παίζει και καλό μπάσκετ και αυτό είναι ένα έξτρα παράσημο για τον ίδιο όσο και αν πάντα απονέμει τα εύσημα στους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός και να ήθελε δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάει πίσω αλλά μόνο μπροστά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον βοηθάει όσο κανένα άλλο παιχνίδι για να παραμείνει συγκεντρωμένος 101%.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News