Ολυμπιακός: Η αποδοχή του Μαντί Καμαρά και η λύση του προβλήματος

Το φινάλε του αγώνα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League βρήκε τον Μαντί Καμαρά να κάνει κάτι σημαντικό.

Αφού, για πολλοστή φορά φέτος, ήταν μέτριος έως κακός στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, στις δηλώσεις του μετά παραδέχθηκε (εμμέσως πλην σαφώς) αυτό που όλοι βλέπουμε και επισημαίνουμε. Ότι δεν είναι καθόλου καλά φέτος. «Περνάω μια δύσκολη χρονιά», είπε. Δεν είπε αλλά νομίζω το εννόησε, ότι «δεν παίζω καλά». Σε ατομικό επίπεδο ο Μαντί αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ατομικές έγνοιες φέτος.

Τι του συμβαίνει;

Δικαιολογίες μπορεί να υπάρξουν πολλές. Ωστόσο το λόγο πρέπει να τον ζητήσει πρώτα ο ίδιος από τον εαυτό του. Γιατί παίζει πολύ και φέτος, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στην εποχή Μαρτίνς, και δεν δικαιολογεί τη στήριξη. Φυσικά είναι μεγάλο πρότζεκτ των πρωταθλητών, δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί έτσι. Σημαντικό λοιπόν είναι που έστω και εμμέσως ο Μαντί παραδέχθηκε αυτό που όλοι βλέπουμε. Η κατανόηση της κατάστασης και η αποδοχή ενός προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για τη λύση του.

Σε πολύ… ρηχά νέρα τελευταία είναι και ο έτερος Καμαρά, ο Αγκιμπού. Αναμφίβολα έκανε υπέρβαση στο πρώτο μισό της σεζόν εντυπωσιάζοντάς μας όλους δείχνοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για την ομάδα. Απλά τώρα ο Αγκιμπού πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Να βελτιώσει το πακέτο του. Να γίνει πιο έτοιμος σωματικά, προσθέτοντας βάρος σε μύες και να μην είναι φτερό στον… άνεμο σε κάθε τζαρτζάρισμα. Να γίνει πιο έτοιμος και πνευματικά, παίζοντας περισσότερο με το μυαλό και υπακούοντας περισσότερο στην εκάστοτε τακτική.

Ψυχικά εξουθενωτικό

Για τη γενική εικόνα του ματς δεν έχω να πω πολλά. Έχει καταντήσει ψυχικά εξουθενωτικό να διαβάζεις μετά από κάθε ματς τα ίδια και τα ίδια. Λες και περιμένουμε τον Μάρτη και τα πλέι οφ για να βγάλουμε συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό. Λες και δεν ξέρουμε ποιά αγωνιστικά θέματά του μπορούν να βελτιωθούν με καλύτερες επιλογές το καλοκαίρι και ποιά έχουν βάση στην αδιανόητη συσσωρευμένη κούραση δύο ετών. Παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα έπαιξε δίχως τον καλύτερο εξτρέμ του και έναν από τους καλύτερους παίκτες του γενικώς, τον Μασούρα.

ΥΓ: Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί το VAR (έστω) δεν έστειλε τον Κοτσιαύτη να κάνει έλεγχο της φάσης του 1-1. Τόσο σίγουροι είναι ότι αυτό το χέρι που όλοι είδαμε δεν αποτελεί παράβαση; Για μένα υπάρχει προφανής παράβαση, με το χέρι την έστρωσε τη μπάλα ο Ντομίνγκεθ παρότι χαμήλωσε το κεφάλι προσπαθώντας να βρει τη μπάλα μ’ αυτό το μέρος του σώματος. Αλλά έκανε χέρι, και δεν ήταν κολλημένο, τι να κάνουμε τώρα;

ΥΓ2: Έτσι για να βλέπουμε τι γίνεται και έξω από τον μικρόκοσμό μας, η Ρεάλ που θριάμβευσε επί της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ έφαγε ένα 4μπαλο από (ΑΥΤΗ) τη Μπαρτσελόνα εντός έδρας. Όλες οι ομάδες του πλανήτη έχουν φέτος τα απίστευτα πάνω και κάτω τους, καμία, μα καμία, δεν έχει απόλυτη σταθερότητα.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Έβγαλε τα μάτια του, με το χέρι άλλου.

Εμβιλά: Όλοι είδαμε το χέρι, ο διαιτητής γέλαγε

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News