Ολυμπιακός: Είναι πανέτοιμος για τελικούς και το… δηλώνει στο παρκέ

Ολυμπιακός: Είναι πανέτοιμος για τελικούς και το… δηλώνει στο παρκέ ο Ολυμπιακός που περιμένει τον Παναθηναϊκό, ενώ χρειάζεται άλλη μία νίκη με τον Προμηθέα.

Ο Δημήτρης Οικονόμου γράφει για τον Ολυμπιακό που κέρδισε στην Πάτρα τον Προμηθέα (102-72 για το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών) και… δηλώνει στο παρκέ πανέτοιμος για τους τελικούς της Basket League.

Η σειρά του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα έπεται αυτής του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λάρισα. Οι Πειραιώτες ήταν επιβλητικοί πριν από δύο απογεύματα στο πρώτο παιχνίδι και έπρεπε να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και στην Πάτρα, για να απολοποιήσουν τη δική τους ζωή.

Η ήττα των «πρασίνων» στη Λάρισα ήταν ένα μήνυμα και για την ομάδα του Μπαρτζώκα, που δεν είχε χρόνο για στιγμές χαλάρωσης στην Πάτρα και συνέχισε να τρέχει με…100. Το ακόμα πιο θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως κερδίζει χωρίς να κάνει κάτι εξωπραγματικό κάποιος από τα βασικά γρανάζια της χρονιάς του.

Όπως και στο ΣΕΦ, έτσι και στην Πάτρα το παιχνίδι «άνοιξε» όταν η δεύτερη πεντάδα πάτησε παρκέ. Αυτό το σχήμα με τους Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ δίπλα στον Σλούκα και τους Λιβιό, Χασάν Μάρτιν στη θέση των ψηλών δεν μπορεί να το ματσάρει ο Προμηθέας, που φαίνεται ότι έχει βενζίνη στο ρεζερβουάρ μόλις για ένα δεκάλεπτο τη φορά. Τόσο διαρκεί η προσπάθειά του να πιέσει την μπάλα και να μπει στις γραμμές πάσας του Ολυμπιακού.

Με πρωταγωνιστές όμως που έρχονται από τον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν όχι απλώς πως είναι έτοιμοι να φτάσουν ως το φινάλε της διαδρομής, αλλά κρατούν και δυνάμεις ενόψει τελικών, που θα καθυστερήσουν λίγο περισσότερο όσον αφορά την έναρξή τους μετά τη χθεσινή νίκη της Λάρισας.

Το rotation του Μπαρτζώκα και ο Ολυμπιακός που νιώθει έτοιμος

Είναι ευχής έργον για τον Μπαρτζώκα να μπορεί να ανοίξει το rotation τόσο πολύ στη σειρά με τον Προμηθέα και να μην κοστίζει αυτό σε κανέναν τομέα. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Final Four Euroleague, μετά και την εξαντλητική σειρά των πέντε παιχνιδιών με τη Μονακό. Ωστόσο καθόλου δεν αποτυπώνεται αυτό στο παρκέ, με τους «ερυθρολεύκους» να μοιάζουν πολύ καλά στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της σεζόν. Για την ακρίβεια δε μοιάζουν απλά καλά, αλλά νιώθουν το ίδιο και αυτό… βγαίνει προς τα έξω, όταν όλοι μαζί πανηγυρίζουν -και οι 12 σκόραραν στην Πάτρα- φάσεις σαν το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπανικολάου, δείχνοντας πόσο απολαμβάνουν αυτό που κάνουν φέτος.

Ο Λαρεντζάκης έχει ανεβάσει στροφές τον τελευταίο μήνα, αφού πρώτα από όλα προσφέρει ξανά στην άμυνα και μετέπειτα με το μακρινό του σουτ. Ακόμα και ο Έισι μπήκε και πέτυχε δύο τρίποντα, έβαλε το κορμί του στην άμυνα και έδειξε στον Αγραβάνη πως δεν είναι η καλύτερη επιλογή να… μπλέξει μαζί του. Φυσικά όλα τα παραπάνω υπό την επίβλεψη του «κομπιούτερ» που λέγεται Κώστας Σλούκας και νιώθει πάρα πολύ καλά τόσο δημιουργικά (ο κυριότερος λόγος για τις τόσες πολλές ασίστ στα δύο παιχνίδια με τον Προμηθέα) όσο και εκτελεστικά. A, και φυσικά τον κύριο «double-double» (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) Σάσα Βεζένκοφ…

Ασχέτως από τη μεταγραφολογία αλλά και τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ομάδα, κινούμενη όλη αυτήν την περίοδο, το παρκέ είναι ο καθρέπτης της σεζόν και αυτή η σεζόν που τείνει να ολοκληρωθεί είναι για τους Πειραιώτες… μαγική. Φυσικά άπαντες θέλουν τον τίτλο και απέχουν πλέον τέσσερις νίκες από αυτόν, αλλά όπως έλεγε και ο Κ.Π. Καβάφης «σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμος» και οι φίλοι του έχουν -τουλάχιστον- τρία ακόμα παιχνίδια εντός έδρας για να το απολαύσουν.

Αρχής γενομένης από το Σάββατο, που ο Ολυμπιακός καλείται να τελειώσει τη σειρά με τον Προμηθέα, μπαίνουμε για τα καλά στο τελευταίο βιράζ της σεζόν. Η αποθέωση της φετινής πορείας, ειδικότερα αν συνδυαστεί και με το πρωτάθλημα, προέχει από την ονοματολογία.

Ας μην ξεχνάμε και το κίνητρο που λέγεται… Γιώργος Πρίντεζης, παρότι απών σήμερα για λόγους ξεκούρασης.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News