Ολυμπιακός: Είναι έτοιμος για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξει!

Ολυμπιακός: Είναι έτοιμος για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξει στο παρκέ, για να στεφθεί πρωταθλητής στη φετινή Stoiximan Basket League!

Ο Δημήτρης Οικονόμου γράφει για τον Ολυμπιακό που θα παρουσιαστεί έτοιμος στους τελικούς της Basket League, αλλά και το «δώρο» της Λάρισας στον Παναθηναϊκό.

«Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να συμβεί, κάποιοι εύχονται να συμβεί και άλλοι το κάνουν πράξη».  Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν (ως παίκτης) και είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος της τελευταίας κατηγορίας. Αν θέλεις να συμβούν ορισμένα πράγματα πρέπει να είσαι εκείνος που θα δράσει και θα ορίσει τη μοίρα του, όπως ο GOAT.

Ο Ολυμπιακός θέλει να στεφθεί πρωταθλητής και τα έκανε όλα σωστά ως τώρα στον δρόμο του για τους τελικούς της Stoiximan Basket League. Πήρε το πλεονέκτημα έδρας, παρά το «στραβοπάτημα» της 22ας Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο ενδιάμεσο έπαιξε έναν οριακό ημιτελικό στο Final Four της Euroleague, αφού πρώτα είχε επιστρέψει στους τίτλους με αυτόν του Κυπέλλου.

Τώρα μένει ένα τελευταίο εμπόδιο, το πιο δύσκολο! Αυτό που χρειάζεται το μάξιμουμ της συγκέντρωσης αλλά και της απόδοσης, που έφερε τον Ολυμπιακό ως εδώ. Ο Παναθηναϊκός έρχεται στους τελικούς όντας εμφανώς κατώτερος αγωνιστικά και αυτό δεν αφορά μόνο τον αντίπαλό του, αλλά κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Πέραν όλων των άλλων έρχεται και καταπονημένος απροσδόκητα, μετά τη σειρά με τη Λάρισα, αλλά άπαξ και πατήσουν άπαντες το παρκέ του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ, το παρελθόν σβήνει μονομιάς.

Η συσπείρωση του Παναθηναϊκού τον φέρνει έτοιμο για τελικούς

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος για να παίξει στο παρκέ αυτά τα παιχνίδια. Η ομάδα μετά το πρώτο παιχνίδι playoffs κόντρα στο Περιστέρι, που είχε μαζεμένη απογοήτευση από το σουτ του Μίσιτς και την ήττα στον ημιτελικό του Βελιγραδίου, έφτασε στο απαιτούμενο επίπεδο -κυρίως- συγκέντρωσης.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα μάλιστα αντιμετώπισε τον Προμηθέα όχι απλώς με σοβαρότητα, αλλά σα να κρινόταν όντως το πρωτάθλημα σε εκείνη τη σειρά, κερδίζοντάς τον με ωραίο στο μάτι μπάσκετ και συνολική διαφορά 110 πόντων. Η δική του απόδοση ήταν που μετέτρεψε τους ημιτελικούς σε απλή υπόθεση και δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει… υπνωτιστεί από αυτό.

Ωστόσο η Λάρισα έκανε άθελά της ένα δώρο στον Παναθηναϊκό. Σαφώς και οι Θεσσαλοί αξίζουν μέχρι τελευταίου κόμματος τα μπράβο που λαμβάνουν, αφού ξεπέρασαν αρκετές φορές το ταβάνι τους ως στο Game 5 των ημιτελικών. Ο τρόπος όμως που ισοφάρισαν τη σειρά στον Θεσσαλικό κάμπο και η ένταση που δημιουργήθηκε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και στο φινάλε του αγώνα, με τον τραυματισμό του Παπαπέτρου και όλα τα παρελκόμενα, αφύπνισαν τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός στο πέμπτο παιχνίδι έπαιξε στο μέγιστο της συγκέντρωσης, έδειξε πως ακόμα έχει ενέργεια αλλά κυρίως νεύρο στο ρεζερβουάρ του. Με την αυταπάρνηση στην άμυνά του άλλωστε θα κληθεί να επιβιώσει στη σειρά, αφού αν προσπαθήσει να κερδίσει τρεις φορές σε πέντε παιχνίδια τον Ολυμπιακό, μόνο με τις επιδόσεις του Νέντοβιτς, τότε… θα βρει σε τοίχο. Αυτήν τη φλόγα θέλουν να… σβήσουν πρώτα από όλα οι Πειραιώτες, καθώς δε θέλουν σε κανένα σημείο του τάνγκο να δώσουν την εντύπωση στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα πως μπορεί να δει το φως στην άκρη του τούνελ.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει για να μην την… πατήσει

Πριν την έναρξη του Final Four στο Βελιγράδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνιζε διαρκώς ένα και μόνο πράγμα. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο παιχνίδι με την Εφές, παρά μόνο πως θα κάνουμε τα πάντα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να παλέψουμε». Ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτό έγινε πράξη στη «Stark Arena». Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος και στους τελικούς της Basket League. Ο καλώς εννοούμενος εγωισμός δεν ευδοκιμεί μόνο στο «πράσινο» στρατόπεδο άλλωστε. Τον Νοέμβριο ο αιώνιος αντίπαλός του έκανε ένα εμφατικό πέρασμα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν από πάνω στις επόμενες τέσσερις συναντήσεις τους, δύο στο ΟΑΚΑ, μία στην Κρήτη και μία στο Φάληρο.

Σε μία σειρά παιχνιδιών όπως είναι γνωστό, η καλύτερη ομάδα θα επικρατήσει στο φινάλε. Μπορεί να το κάνει εύκολα, μπορεί να δυσκολευτεί αλλά 9/10 φορές θα καταφέρει να βρει τον τρόπο. Ο Ολυμπιακός τούτη την ώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, αφού η εκπληκτική του σεζόν τελειώνει και η παρέα αυτή, ανεξαρτήτως αν οι αλλαγές θα είναι λίγες, δε θα είναι ίδια. Όμως για φινάλε η απόδειξη στο παρκέ πως είναι η καλύτερη ομάδα στη χρονιά και το κλείσιμο με το εγχώριο double αποτελεί αυτοσκοπό για τον οργανισμό και τον κόσμο.

Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί αυτή η ομάδα είναι η ετοιμότητά της. Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να το κάνουν να συμβεί!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News