Ολυμπιακός: Δεν έχασε προβάδισμα, έχασε ντέρμπι και εντυπώσεις

Την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League ο Ολυμπιακός δεν έχασε το προβάδισμα του +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (αφού νωρίτερα εκείνος ηττήθηκε από τον Άρη) αλλά με την ήττα του στη Λεωφόρο (1-0) από τον Παναθηναϊκό και κυρίως την εμφάνισή του «έχασε» εντυπώσεις

Έκπληξη με Κανέ και 4-1-4-1

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη στην 11άδα. Και δεν ήταν αυτή που περίμεναν / προανήγγειλαν αρκετοί όλη την εβδομάδα, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ο Σισέ ως αριστερό μπακ τον οποίο χρησιμοποίησε κανονικά δίπλα στον Σωκράτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τον Κανέ στο αρχικό σχήμα αφού ο φετινός Μαντί συνεχίζει να κινείται στο μέτριο και κάτω απ’ αυτό και ο Μπουχαλάκης προέρχονταν από τραυματισμό. Ο Εμβιλά έπαιξε ως καθαρό 6άρι αλλά δεν είχε ακριβώς δίπλα του τον 25χρονο χαφ από τη Γουϊνέα αλλά ο Κανέ ήταν μαζί με τον Αγκιμπού πιο μπροστά σε διάταξη που έμοιαζε στο χόρτο 4-1-4-1. Ο Αφρικανός χαφ έπαιξε με ένταση πιέζοντας και κάνοντας και τα απαραίτητα φάουλ. Το κακό είναι ότι ο Αγκιμπού ήταν ξανά σε πολύ μέτρια βραδιά αφού και καθυστερούσε να πάρει αποφάσεις (π.χ. στο 9′ σε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση όπου ο Ελ Αραμπί δίπλα του περίμενε μια εύκολη πάσα για να μπει στη μεγάλη περιοχή) και έχανε μονομαχίες και κατοχές μπάλας.

Ένα… ξεκούραστο 0-0 στο α’ ημίχρονο έγινε 1-0

Ακόμα κι έτσι όμως ο Ολυμπιακός είχε έλεγχο στο α’ μέρος. Έδωσε τη μπάλα στον Παναθηναϊκό που ήταν φλύαρος και είχε μόνο μια καλή στιγμή, νωρίς όταν ο Αϊτόρ βγήκε στην πλάτη του Λαλά που εκτέθηκε για πολλοστή φορά αλλά έσωσε τον Γάλλο και τον Ολυμπιακό ο Βατσλίκ αποκρούοντας σε κόρνερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έβγαινε με ένα αρκετά ξεκούραστο 0-0 για τον Ολυμπιακό που έψαχνε τις στιγμές του (κυρίως) με τον Γκάρι που μόλις στο 4′ βρήκε τον Μασούρα στο σημείο του πέναλτι για να νικηθεί από Μπρινιόλι και Βέλεθ που έπεσαν πάνω και μπλόκαραν το πλασέ του, ήρθε μια γενική ολιγωρία της άμυνας στο 42′ για να πάρει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός.

Τέσσερις αλλαγές μέχρι το 58′!

Κι αφού ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ ο Μαρτίνς ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει προσπαθώντας να φέρει τα πάνω-κάτω. Με την έναρξη της επανάληψης ο Πορτογάλος τεχνικός αντικατέστησε τον ταλαιπωρημένο (από ματς και Ραμαζάνι) Ελ Αραμπί με τον πιο φρέσκο Τικίνιο και στο 58′ έκανε τριπλή αλλαγή με Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη να παίρνουν τις θέσεις των Κανέ, Μασούρα και Εμβιλά. Ο Αγκιμπού οπισθοχώρησε και πήγε κοντά στον Μπουχαλάκη για να είναι πιο μπροστά οι πιο έμπειροι Βαλμπουενά και Φορτούνης. 

Επιθετικοί δεν σημαίνει επίθεση…

Ο Μαρτίνς μπορεί να είχε καλή πρόθεση και να πόνταρε στην εμπειρία και την κλάση των συγκεκριμένων παικτών, ωστόσο γνωρίζει πρώτος ο Πορτογάλος ότι η χρησιμοποίηση επιθετικογενών ή επιθετικών παικτών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια ομάδα γίνεται πιο καλή μπροστά. Στο β’ ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο αφού όσο περνούσε ο χρόνος γίνονταν αρκετά βιαστικοί και δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό με συνέπεια να επιδοθούν σε γεμίσματα (στο φινάλε έπαιξε σέντερ φορ και ο Σισέ) που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Μοιραία γνώρισαν την ήττα που δεν τους κάνει βαθμολογική ζημιά αλλά μόνο στον τομέα των εντυπώσεων. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News