Ολυμπιακός: Ανώμαλη προσγείωση

Τι κι αν πριν από τη σέντρα ο βαθμολογικός πίνακας (με αμφότερους τους αιωνίους με ματς λιγότερο) της Super League έλεγε: Ολυμπιακός 1ος με 79β. και Παναθηναϊκός 5ος με 55β.; Όπως αποδείχθηκε και στο 4ο φετινό clasico (2-1 νίκη ο ΠΑΟ), οι πράσινοι έχουν βρει το… κουμπί των ερυθρόλευκων. Ήταν το 4ο και τελευταίο μεταξύ τους ματς για φέτος και η συγκομιδή είναι δύο πράσινες νίκες και δύο ισοπαλίες. Όπως και στο 1ο ματς στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή μπάλας, είχε περισσότερες τελικές αλλά… Αλλά ξανά δεν είχε την ουσία. Κάτι που είχε στον υπερθετικό βαθμό ο Παναθηναϊκός και πήρε μια «χρυσή» νίκη στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη. Παράλληλα «ξενέρωσε» τον Ολυμπιακό ο οποίος μετά τις νίκες σε Τούμπα και Βικελίδης προσγειώθηκε ανώμαλα ελάχιστες μέρες πριν από τη φιέστα. 

«Αγκιμπού κοίτα να μαθαίνεις»

Στο ποδόσφαιρο, συχνά, μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το είδαμε στο δίλεπτο 9-10′ στο α’ ημίχρονο του Γ.Καραϊσκάκης. Στο 9′ ο Μπρινιόλι έδιωξε λανθασμένα και η μπάλα «προσγειώθηκε» στον Αγκιμπού λίγο εκτός περιοχής. Με τον πορτιέρο του ΠΑΟ εκτός εστίας ο άπειρος Αφρικανός δεν επιχείρησε να στείλει τη μπάλα προς το τέρμα αλλά έκανε μια προσποίηση και ύστερα ένα τζούφιο και αδύναμο τελείωμα στο οποίο μάλιστα δεν βρήκε καν εστία, έστειλε τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Παλάσιος «είπε» στον Αγκιμπού ο οποίος γύρισε… άλλος παίκτης από το Κόπα Άφρικα, «κοίτα να μαθαίνεις πως γίνεται». Με ένα υποδειγματικό πλασέ από το όριο της περιοχής αιφνιδίασε τον Βατσλίκ που ήταν ελαφρώς εκτός θέσης (πήγε πολύ αριστερά και ύστερα δε μπόρεσε να αντιδράσει βλέποντας τη μπάλα να πηγαίνει αντίθετα) και έκανε το 0-1.

Αναμενόμενες αλλαγές

Μόνο έκπληξη βεβαίως δεν ήταν ότι ο Μαρτίνς άφησε τον Αγκιμπού στα αποδυτήρια με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Και δεν το έκανε, μόνο, για τη φάση στο 9′ αλλά για τη γενικότερη νωχελική και ανούσια παρουσία του. Στα αποδυτήρια έμεινε και ο Αβραάμ (τη θέση του πήρε ο Σισέ) αλλά αυτός όχι επειδή δεν ήταν καλός αλλά επειδή είχε κίτρινη. Κίτρινη είχε και ο Σωκράτης δίπλα του αλλά βγήκε ο πιο μεγάλος σε ηλικία και εκείνος που είχε παίξει τρεις μέρες νωρίτερα στο Κλ.Βικελίδης. Ο Μαρτίνς ήλπιζε ότι η παρουσία του Τικίνιο και η μετατροπή του 4-2-3-1 σε κάτι σαν 4-4-2 θα είχε αποτέλεσμα να πιεστεί περισσότερο ο Παναθηναϊκός αλλά στο 54′, μετά από ένα κόρνερ, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 φέρνοντας τους πρωταθλητές σε πολύ δύσκολη θέση. 

Κόρνερ εσύ, κόρνερ κι εγώ

Ο Τικίνιο πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, στη φάση του 0-2 του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να την απομακρύνει με συνέπεια να έρθει από πίσω ο Σένκεφελντ και να σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος ανταπέδωσε ωστόσο αργότερα μειώνοντας με το στήθος (!) για τον Ολυμπιακό και ξαναβάζοντάς τον στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του ματς ο Μαρτίνς έπαιξε και τα… χαρτιά Βαλμπουενά και Μασούρα αλλά η κόπωση σώματος και μυαλού εμπόδισε τους ερυθρόλευκους να κάνουν τα βασικά. Προσπάθησαν απελπισμένα με γεμίσματα είτε από τον Σισέ είτε προς τον… φορ Σισέ δίχως αποτέλεσμα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News