Ολυμπιακός: Αναγκασμένος να ζει με… το μυαλό στο Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Αναγκασμένος να ζει με… το μυαλό στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, επικράτησε του Ιωνικού στη Νίκαια και απέχει μία νίκη από το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην Stoiximan Basket League!

Ο αξιόμαχος Ιωνικός δεν τα παράτησε ποτέ και έφτασε να μειώνει μέχρι και στους τρεις, λίγο πριν το τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός με το μυαλό στο… Βελιγράδι επικράτησε με άγχος στο τέλος 86-78 στη Νίκαια για την 25η αγωνιστική της Basket League!

Δεν έχουν περάσει παρά μονάχα τέσσερις μέρες, από τη στιγμή που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κλωτσούσε την μπάλα στον ουρανό του ΣΕΦ και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final Four του Βελιγραδίου και το μυαλό όλων στριφογυρίζει γύρω από το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Για να φτάσει ως εκεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να προετοιμαστεί μέσω τριών αγώνων για την Basket League. Το πρώτο εμπόδιο, ο Ιωνικός των 8 παικτών και στη συνέχεια οι Απόλλων Πατρών και Κολοσσός Ρόδου. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα καλείται να μείνει υγιής αλλά ταυτόχρονα… ετοιμοπόλεμος σε όλη την έκταση του ρόστερ του. Εξού και το rotation του προπονητή του που απλώθηκε και είδαμε στο παρκέ να παίρνουν αρκετό χρόνο παιδιά που περιορίστηκαν στη σειρά με τη Μονακό.

Με τον Βεζένκοφ να ξεκουράζεται και να μένει εκτός, οι Πρίντεζης και Έισι κάλυψαν τη θέση «4». Στόχος του επιτελείου ήταν να μην ξεπεράσει τα 20 λεπτά, σε μία βραδιά που άπαντες ένιωσαν χρήσιμοι. Οι 11 που πάτησαν το παρκέ για το πρώτο ημίχρονο πρόλαβαν να σκοράρουν έστω από ένα καλάθι, παρόλο που η ένταση της άμυνας (όπως είναι λογικό άλλωστε) δεν ήταν στα… κόκκινα και έβγαλε από τα ρούχα του τον Μπαρτζώκα σε ορισμένες στιγμές, κυρίως όταν οι Νικαιώτες μείωσαν στους τρεις, 2 λεπτά πριν το φινάλε. Βεβαίως μπροστάρης, ποιος άλλος, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που σκόραρε 21 και είχε ως βοηθούς τους Αρσενόπουλο και Τζόλο, ενώ αν ο Χάμιλτον δεν αστοχούσε διαρκώς από το τρίποντο θα διεκδικούσε κάτι καλύτερο!

Σίγουρα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσε» πολύ πιο νωρίς το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, όμως πώς να ψέξεις όσους επί δύο εβδομάδες έδωσαν μία από τις πιο… απαιτητικές σειρές στην ιστορία της Euroleague. Φυσικά και ο Μπαρτζώκας το γνωρίζει αυτό και το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως είναι αναγκασμένος να παριστάνει τον «κακό» της υπόθεσης, ώστε να τους κρατήσει όλους σε εγρήγορση!

O Πρίντεζης ακολουθεί τη συμβουλή του Σπανούλη

Το έναυσμα έδωσε από νωρίς ο Πρίντεζης που σκόραρε γρήγορα-γρήγορα 9 με αντίπαλο τον Μαυροκεφαλίδη. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» δείχνει έμπρακτα πόσο πολύ… ανυπομονεί για το Βελιγράδι, καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο την ψυχή του κάθε φορά που βρίσκεται εκεί. Αυτός άλλωστε γνωρίζει πάρα πολύ καλά κάτι που μετέφερε ο Σπανούλης και πέρασε στο DNA αυτής της ομάδας.

«Δε γνωρίζεις ποτέ αν θα ξαναβρεθείς σε ένα Final Four, για αυτό παίξε σα να μην υπάρχει αύριο» έλεγε ο Kill Bill στους νεαρούς συμπαίκτες του το 2012. Για τον Πρίντεζη αυτό μπορεί να γίνει πράξη, αφού πιθανότατα βλέπουμε μπροστά μας να ξετυλίγεται το κουβάρι των τελευταίων του μπασκετικών εμφανίσεων.

Τέτοια παιχνίδια που δίνουν και την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να τον κρατήσει στο παρκέ όση περισσότερη ώρα γίνεται, τα απολαμβάνει και ο ίδιος με όρεξη… 19χρονου ο οποίος ξεκινά τώρα την καριέρα του και φεύγει πρώτος στον αιφνιδιασμό για να καρφώσει.

Μέσα σε όλη αυτήν τη βραδιά αλτρουισμού στη Νίκαια, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη μία από τις δύο νίκες που χρειαζόταν, σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν έως το επόμενο Σαββατοκύριακο, για την πρώτη θέση της Basket League και το απόλυτο πλεονέκτημα των τελικών. Αλλά οι Πειραιώτες θα το σκεφτούν το πρωτάθλημα μετά τις 21 του μήνα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News