Ολυμπιακός: Άφησε πίσω το Βελιγράδι και έβαλε… τσιπάκι Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Άφησε πίσω το Βελιγράδι και έβαλε… τσιπάκι Παναθηναϊκού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που επικράτησε του Περιστερίου.

Ο Δημήτρης Οικονόμου σχολιάζει την πρόκριση του Ολυμπιακού (92-57 στο Περιστέρι) που απόψε… δεν περπατούσε, στα ημιτελικά της Basket League, αλλά και το μάθημα νοοτροπίας που έλαβε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε -και με τα δίκια του- παράπονο από τους παίκτες του μετά το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Σήμερα περπατούσαμε» είπε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά το τέλος, αναφερόμενος στην κακή εικόνα της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι επισημάναμε πόσο σημαντικό ήταν για τον Ολυμπιακό το να παίξει δύο σειρές playoffs πριν τους τελικούς αμέσως μετά την επιστροφή του σε Final Four, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που οι Πειραιώτες βρέθηκαν στην τελική τετράδα.

Σήμερα Παρασκευή λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν περπατούσε, αλλά έπαιξε σε ρυθμούς… Βελιγραδίου. Με περισσότερη όρεξη, ενέργεια και ένταση στις κινήσεις τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα, πρώτα απ’ όλα κυνήγησαν κάθε μπάλα στην άμυνα και έπειτα την κυκλοφόρησαν με γρήγορο τρόπο (28 ασίστ) την επίθεσή τους για να δημιουργήσουν ελεύθερα σουτ. Στο ημίχρονο μέτρησαν το εντυπωσιακό 8/16, ποσοστό που είχε ξεπεράσει και το 60% κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όπως ήταν φυσιολογικό δεν μπορούσε να παρουσιαστεί ξανά ανταγωνιστικό με ένα ρόστερ 11 παικτών, εκ των οποίων οι τρεις να είναι βενιαμίν και οι «ερυθρόλευκοι» πλέον ετοιμάζονται για τον Προμηθέα (τη Δευτέρα), πριν από τους -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τελικούς με τον Παναθηναϊκό!

Αυτός πρέπει να είναι ο Ντόρσεϊ και ας τα χάνει τα σουτ

Το ξέσπασμα του Γιώργου Μπαρτζώκα και η μίνι λογομαχία των δύο στον πάγκο του Ολυμπιακού έγιναν αμέσως viral την Τετάρτη. Ο Ντόρσεϊ παρουσιάστηκε εντελώς εκτός κλίματος στο ΣΕΦ και όπως ήταν φυσιολογικό… τα άκουσε μετά από ένα εντελώς άσκοπο αντιαθλητικό.

Στο Περιστέρι ο ομογενής γκαρντ παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία, απότοκο προφανώς των συζητήσεων εντός των τειχών της ομάδας. Δεν κατάφερε ποτέ να βρει το χέρι του από την περίμετρο (2/6 τρίποντα) όμως παρόλα αυτά κυνήγησε παντού στην άμυνα τον Γκρέι και έβαλε χέρια στην μπάλα, δείχνοντας την απαραίτητη διάθεση που αποζητά ο Μπαρτζώκας για τα μέλη της πεντάδας του.

Η συγκέντρωσή του φάνηκε όταν προσπάθησε να ανακόψει έναν αιφνιδιασμό των «κιτρίνων» στο 25ο λεπτό, σηκώνοντας μάλιστα το χέρι του, κάτι που όμως οι διαιτητές δε σφύριξαν ποτέ, με το Περιστέρι να σκοράρει στην εξέλιξη.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός τον έχει απόλυτη ανάγκη, καθώς αποτελεί έναν γκαρντ με προσωπική φάση που μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ υπό πάρα πολλές συνθήκες. Αρκεί να βρει την ισορροπία, που φαίνεται να έχει χάσει από τη σειρά με τη Μονακό και έπειται, και να μη… χάνει το μυαλό του όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι. Οι κακές αποφάσεις του στη δημιουργία μπορεί να γίνουν επιζήμιες, οι άστοχες βραδιές του όχι…

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός ξεκούρασε τον ΜακΚίσικ στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Αμερικανός έπιασε τον οπίσθιο μηριαίο του μετά από ένα σουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όπως μετέφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ο Μπαρτζώκας επέλεξε να τον ξεκουράσει, παρότι μπορούσε να αγωνιστεί μετά τις περιποιήσεις από το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News