Άρης: Στη μάχη για την Ευρώπη, ήταν Ευρωπαίος

Άρης: Στη μάχη για την Ευρώπη ήταν Ευρωπαίος και πήρε μια χρυσή νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για τα πλέι οφ της Super League 

Τώρα που η μπάλα καίει, που τα περιθώρια στενεύουν και που τα ματς δεν ξαναγυρίζουν, ο Άρης ήταν έτοιμος, «καυτός» και αποφασισμένος για να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση.

Το εμφατικό διπλό στο ΟΑΚΑ (1-2) με τα γκολ του ρούκι Λουίς Πάλμα και του Λούκας Σάσα (και την αρχοντική εμφάνιση του Φαμπιάνο υπό το βλέμμα των γονιών του), φέρνουν τον Άρη σε πλεονεκτική θέση και του επιτρέπουν να διαχειριστεί τους υπόλοιπους τελικούς στα πλέι οφ.

Το λέγαμε όλο αυτόν τον καιρό, πως ο Άρης θα φανεί στα δύσκολα. Του αρέσει να παίζει σε μεγάλο και ανοιχτό γήπεδο, ξέρει να βγαίνει στο transition, έχει ταχύτητα και ποιότητα. Το πολύ γρήγορο τέμπο τον ευνόησε, του ταίριαξε και το ματς κούμπωσε στο στυλ του Άρη. Αν όμως θέλει να βγει στην Ευρώπη, ο Άρης πρέπει να παίζει σαν Ευρωπαίος και αυτό έκανε στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας ρεβάνς και για την ήττα του πρώτου γύρου. 

Με όπλο τις στατικές φάσεις!

Ποια ήταν η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια; Οι στατικές φάσεις. Δύο κόρνερ εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, πέτυχε δύο γκολ και έφτασε στη νίκη. Αυτό είναι ένα στοιχείο που λείπει από το παιχνίδι του, ειδικά σε φάση επίθεσης. Φαίνεται ότι κόντρα στην ΑΕΚ μεταμορφώνεται.

Και τους πειραματισμούς του Μπούργος

Ο Άρης λοιπόν συνεχίζει το κυνήγι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, την ώρα που ο Χερμάν Μπούργος συνεχίζει τους πειραματισμούς. Και είναι προφανές πως ο Αργεντινός τεχνικός βλέπει από τώρα (αν είναι η σωστή στιγμή θα φανεί στο… χειροκρότημα) το πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Ο «Ελ Μόνο» επανέφερε την τετράδα στην άμυνα και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τον ασθενή Μπράμπετς, που έχασε το πρώτο ματς από την αρχή της περιόδου βάζοντας τέλος σε ένα μοναδικό σερί. 

Ο Πάλμα δεν ήταν έκπληξη!

Ωστόσο είχε κι άλλες εκπλήξεις στη βασική του ενδεκάδα, ίσως όχι και τόσο, για όσους είχαν διαβάσει το θέμα του sportday.gr για τη «σύγκρουση στο μυαλό του Μπούργος πριν από την ΑΕΚ». 

«Το τρίτο σενάριο κρύβει μια έκπληξη. Θέση στην ενδεκάδα αντί του Εντιαγέ, δεν διεκδικεί ο Μπερτόγλιο (που είναι σε πτώση), αλλά ο Λουίς Πάλμα! θα έχουμε εκπλήξεις;», καταγράφαμε. Ο 22χρονος Λουίς Πάλμα από την Ονδούρα που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και μετρούσε  χρόνο συμμετοχής μόλις 47 λεπτών σε 4 αγώνες, όχι μόνο ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αλλά πέτυχε και το πρώτο του γκολ στην Super League, ανοίγοντας με κεφαλιά το σκορ στο ΟΑΚΑ μετά το κόρνερ του Ιτούρμπε και τον κακό υπολογισμό του Τσιντώτα.

Η δεύτερη επιβεβαίωση ήταν για την επικράτηση του Εμπακατά στο δεξί άκρο αντί του Σούντγκρεν: «Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν αποκλείεται να επιμείνει στον Εμπακατά, αν και ο Σούντγκρεν έχει επιστρέψει κανονικά». Μια απόφαση που στέλνει και μηνύματα, καθώς ο Σουηδός δεν είχε κάποιο πρόβλημα. 

Αυτή τη φορά πάντως ο Αργεντινός τεχνικός δικαιώθηκε (σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα) για τις επιλογές και τις δοκιμές του, ενώ χρεώνεται και την εξαιρετική διαχείριση του αγώνα με τις αλλαγές.

Πάγκος από χρυσάφι

Οι επιλογές του Μπούργος στην ενδεκάδα, σχημάτισαν έναν πάγκο από χρυσάφι. Σούντγκρεν, Εντιαγέ, Γκάμα, Γκαρσία και Μπερτόγλιο δεν πήραν φανέλα βασικού. Αν υπολογίσει κανείς και τον Μπράμπετς που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, μισή ενδεκάδα από βασικούς δεν ήταν στο αρχικό σχήμα. Κι αυτό λέει πολλά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News