Άρης PreSeason: Ένα φιλικό μόνο με κέρδη – Νίκησε τη Γάνδη και τέσταρε τους μικρούς και τον Γκρέι

Τα φιλικά προετοιμασίας γίνονται για να δώσουν τη δυνατότητα στους προπονητές να κάνουν δοκιμές και πειραματισμούς και με τα δεδομένα αυτά το δεύτερο φιλικό του Άρη στην Αυστρία κόντρα στη Γάνδη ήταν απόλυτα πετυχημένο.

Πέρα από τη νίκη με 1-0 με το πέναλτι του Ματέο Γκαρσία στο 36′ (το κέρδισε ο Παναγίδης), ο Μπούργος έριξε στα βαθιά έξι πιτσιρικάδες και τους είδε κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οι μικροί, υπό την καθοδήγηση του ακούραστου Ματέο Γκαρσία, που φαίνεται να βρίσκει έναν νέο ρόλο ως κεντρικός χαφ, τα κατάφεραν μια χαρά και μπήκαν για τα καλά στο μπλοκάκι του Μπούργος όσο αναμένονται οι ενισχύσεις. Παράλληλα και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση κάποια λαθάκια προς το τέλος. 

Στο 78′ πέρασε στο γήπεδο και η φανέλα με το 9, δηλαδή το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο Αντρέ Γκρέι. Μάλιστα στο 86΄και στο 90′, ο Τζαμαϊκανός έχασε και ευκαιρίες να σκοράρει στο ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Μια ενδεκάδα με πιτσιρικάδες!

Ο Χερμάν Μπούργος αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές στο δεύτερο σχήμα και να παρατάξει κόντρα στην ισχυρή Γάνδη ένα σχήμα με έξι πιτσιρικάδες. Μάλιστα οι μικροί τα πήγαν εξαιρετικά. Στην αρχή δέχτηκαν πίεση όπωγς ήταν αναμενόμενο και χρειάστηκε η αντίδραση του Σιαμπάνη, ωστόσο πολύ γρήγορα ισορρόπησαν, δεν απειλήθηκαν ξανά και μάλιστα με το πέναλτι που κέρδισε ο Παναγίδης στο 35′, ο Άρης άνοιξε το σκορ με το εύστοχο χτύπημα του Ματέο Γκαρσία

Ο Μπούργος επέλεξε ένα σχήμα με τους Σιαμπάνη, Μαρμαρίδη, Χάιροβιτς, Μπράμπετς, Τανούλη, Χρυσόπουλο, Ντιόπ, Σγουρό, Ματέο Γκαρσία, Παναγίδη και Χατζηιωάννου. Στον πάγκο κράτησε τους Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ντένις, Ιτούρμπε, Πάλμα, Γκρέι, Ασλανίδη.

Φρέσκα πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός του Άρης ξεκίνησε με οκτώ νέα πρόσωπα, τους Κουέστα, Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Εμπακατά και Ντουκουρέ ενώ στην ενδεκάδα έμειναν οι Μπράμπετς, Γκαρσία και Χρυσόπουλος. Αλλαγές έκανε και η Γάνδη που προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό για να ισοφαρίσει και στο 61′ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο ο Άρης ήταν επικίνδυνος στην κόντρα με την ποιότητα των παικτών του και τα χαρακτηριστικά τους και τον Ιτούρμπε κεφάτο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News