Άρης: Ποδοσφαιρική τρέλα στο Βικελίδης! Ευρωπαίος με τον κόσμο του!

 Τέτοια ποδοσφαιρική τρέλα είχαμε καιρό να τη ζήσουμε! Με τον Άρη πεσμένο στο καναβάτσο μετά τα δύο γκολ του Γκαρσία και την ψυχολογία να πέφτει κατακόρυφα, το καμίνι του Βικελίδης έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του Μπούργος, που από το 78΄μέχρι το 93΄πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε μια ιστορική ανατροπή!

Πάλμα, Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία εκτέλεσαν την ΑΕΚ και έκαναν το αδύνατο δυνατό! Αυτή η μαγική βραδιά στο Κλεάνθης Βικελίδης έκλεισε με ιδανικό τρόπο μια δύσκολη σεζόν, ανταμείβοντας τους παίκτες του Άρη που δεν τα παράτησαν και τον κόσμο που τους έσπρωξε στη νίκη! 

Τον κράτησε ζωντανό ο Πάλμα, φιλί ζωής από Μαντσίνι!

Ο Λουίς Πάλμα που μπήκε από τον πάγκο μετά το 0-2 της ΑΕΚ, σκόραρε για δεύτερη φορά με τη φανέλα του Αρη, πάλι ξανά κόντρα στην ΑΕΚ και έδωσε οξυγόνο στην ομάδα του, αφού την έβαλε ξανά στο παιχνίδι με το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή στο 78′. Ο Άρης αναγεννήθηκε από το γκολ του μικρού από την Ονδούρα και ο Μαντσίνι αμέσως μετά έφερε το ματς στα ίσια!

Το καταστροφικό πεντάλεπτο

Ο Άρης δέχτηκε το γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία (όλος ο πάγκος διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ στον Εμπακατά) και προτού συνέλθει δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον επιθετικό της ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη δέχτηκαν διπλό χτύπημα στην ψυχολογία τους, έχασαν την αυτσουγκέντρωση τους και η ακύρωση του πέναλτι που προσωρινά έδωσε ο Μάντεν στον Άρη, έβαλε τέλος και στην προσπάθεια για ανατροπή.

Νευρικό ξεκίνημα, υπερβολικό άγχος

Το ματς ήταν πάντως νευρικό ματς από την σέντρα κιόλας. Ο Άρης ξεκίνησε καλά μόνο για πέντε λεπτά και στη συνέψεια η ΑΕΚ ήταν αυτή που επιβλήθηκε, βλέποντας νευρικούς και αγχωμένους τους παίκτες του Άρη. Η τεράστια πίεση, η ανάγκη για νίκη, το μεγάλο διακύβευμα του αγώνα λύγισαν τους παίκτες του Μπούργος, που είδαν και τον Λιβάι Γκαρσία να χάνει μια σπάνια ευκαιρία. 

Ο Kριχόβιακ έκανε ζημιά στον Άρη στη μεσαία γραμμή, ο Ιτούρμπε ήταν εκτός κλίματος και ο Καμαρά δεν θύμιζε τον Καμαρά της Τούμπας, ενώ ο Μπερτόγλιο δεν μπόρεσε να αποδώσει για δεύτερο διαδοχικό ματς. 

Η ευκαιρία του 45′

Ο Άρης πάντως κατάφερε να ανακάμψει λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου κι εκεί έχασε τις μεγάλες του ευκαιρίες. Στο 45΄κανείς δεν κατάλαβε κανείς τι ήθελε να κάνει ο Καμαρά που μπορούσε να πλασάρει και ένα λεπτό αργότερα, ο Ιτούρμπε μόνος του με το καλό του πόδι το αριστερό, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μπερτόγλιο δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα στην επαναφορά.

 

Ένα γήπεδο που «έβραζε»

Η κρισιμότητα του αγώνα αλλά και η τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ Άρης με γενική είσοδο στα 15 ευρώ, γέμισε ασφυκτικά το Κλεάνθης Βικελίδης. Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, το γήπεδο «κόχλαζε» και ο κόσμος περνούσε το πάθος και στο χόρτο. Ειδικά σε κάποια νεκρά διαστήματα και μετά από τη μεγάλη φάση της ΑΕΚ, ο κόσμος βοήθησε τον Άρη να ισορροπήσει. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News