Άρης: Ομάδα χωρίς ψυχή, ήττα καταδικαστική

Χωρίς ψυχή, τι ψυχή να παραδώσεις; Ο Άρης απέτυχε παταγωδώς να ορίσει τη μοίρα του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και παίζοντας νωθρά κόντρα στους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού, θα πρέπει να κάνει θαύματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πετύχει τον στόχο του.

Όποιος έβλεπε το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης θα απορούσε ποια ομάδα «καίγεται» για τους βαθμούς της νίκης. Με χτυπητές αδυναμίες, κυρίως όμως χωρίς ψυχή και πάθος, οι ποδοσφαιριστές του Άρη πέταξαν και πάλι στα σκουπίδια μία αναπενάληπτη ευκαιρία. Και το εντυπωσιακό είναι πως λίγο μετά τη σέντρα έμαθαν πως τον ΑΕΚ-Παναθηναϊκός έληξε ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που τους έστελνε με νίκη ξανά στην τρίτη θέση.

Ντροπή-ντροπή και αποδοκιμασίες

Είχε καιρό να ακουστεί τόση γκρίνια από την κερκίδα και επιφωνήματα θυμού και αγανάκτησης. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις εύκολα. «Ρε ξεφτιλίζετε τον Άρη το καταλάβατε;» φώναξε ένας αγανακτισμένος πίσω από τα δημοσιογραφικά. Τι να του απαντήσει κανείς; Ο κόσμος ήταν αυτός που προσπαθούσε να σπρώξει την ομάδα του Μπούργος, να την ξεσηκώσει, αλλά μάταια. Κι όταν ακούστηκε το σύνθημα «ντροπή, ντροπή», μόνο ο Μάνος μπορούσε να καταλάβει…

Πάλι γκολ από στατική φάση

Οι στημένες φάσεις πληγώνουν όλη τη χρονιά τον Άρη, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και το ματς με τον Ολυμπιακό. Στο τελευταία παιχνίδι ο Άρης δέχτηκε γκολ από στατική φάση και ηττήθηκε. Το κακό επαναλήφθηκε. Και το χειρότερο είναι πως ενώ ο Άρης είναι αδύναμος σε φάση άμυνας, προσφέρει εύκολα τα φάουλ και τα κόρνερ. 

Προβληματικός Άρης από την αρχή

Στη Λεωφόρο ο Άρης έκανε τραγικό πρώτο ημίχρονο και σε συνδυασμό με την αποβολή του Καμαρά έχασε νωρίς το ματς. Στο Κλεάνθης Βικελίδης, κόντρα στον ελλιπέστατο Ολυμπιακό, ο Άρης συνέχισε από κεί που έμεινε με τον Παναθηναϊκό.

Πολλά προβλήματα στην μεσαία γραμμή χωρίς τον Λούκας Σάσα να κόβει και τον Ολυμπιακό να ελέγχει το κέντρο. Η αριστερή πλευρά με Εμπακατά και Ματέο Γκαρσία ήταν πηγή κινδύνου, γι’ αυτό και τη σημάδευαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά κι ο Σούντγκρεν ήταν έξω από τα νερά του και χρειάστηκε ένα εικοσάλεπτο μέχρι να βρει ρυθμό από την έλλειψη αγώνων.

Και φυσικά νωθρός επιθετικά χωρίς σέντερ φορ ο Άρης, με τον Πάλμα να μην απειλεί στο ελάχιστο και τον Μαντσίνι να μην έχει ουσία. 

Γυμνός χωρίς Καμαρά

Γκολ δεν βάζει ο Καμαρά με ευκολία (που πάλι πρώτος σκόρερ με 8 γκολ είναι), αλλά η απουσία του από την ενδεκάδα έβγαζε μάτια. Ο Μαυριτανός είναι τρομερό στήριγμα στην επίθεση, κρατάει την μπάλα καλύτερα από τον καθένα, απασχολεί αντιπάλους, βλέπει γήπεδο και σερβίρει πάσες στους συμπαίκτες του και στο Κλεάνθης Βικελίδης παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπήρχε. Και χωρίς παίκτη σαν τον Καμαρά, ο Άρης δεν μπορούσε να οργανωθεί αλλά κι όταν έφτανε στην επίθεση, έκανε την χειρότερη επιλογή.

Τα βρήκαν… σκούρα

Οι παγκίτες του Ολυμπιακού έβαλαν δύσκολα με την ταχύτητά τους και την καλή ανάπτυξη και προβλημάτισαν τους αμυντικούς του Άρη, που πίστευαν ότι θα έχουν εύκολο έργο. Κυρίως αυτό που δεν περίμεναν ήταν η συνοχή του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι από την αντίπαλη πλευρά έπαιζαν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά όλοι μαζί. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News