Άρης: «Καθάρισε» με… σκούπα και τον δεύτερο Δικέφαλο και η Ευρώπη πλησιάζει!

Άρης: «Καθάρισε» με… σκούπα και τον δεύτερο Δικέφαλο και η Ευρώπη πλησιάζει! Νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League

Ο Άρης «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν και ο Παναγώτης Γκαμπράνης γράφει για τον τρόπο που οι παίκτες του Μπούργος πήραν τρεις πολύτιμους  βαθμούς, αλλά και για την καταλυτική παρουσία του Ντουκουρέ. 

Το έλεγαν και πριν από το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του Άρη. «Το ντέρμπι θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο» και ομολογουμένως οι παίκτες του Μπούργος έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. 

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε προετοιμάσει απόλυτα την ομάδα του για ντέρμπι, με παίκτες καμικάζι που εβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, με πολλά κλεψίματα, τα οποία έδιναν και την ευκαιρία για φύγουν γρήγορα στην κόντρα επίθεση. 

Το τελικό 1-0, η δεύτερη επικράτησε επί του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν, η διαδοχική νίκη μετά την ΑΕΚ, δίνει στον Άρη πέρα από τρεις πολύτιμους βαθμούς και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Επιπλέον αξιοποίησε και το Κλεάνθης Βικελίδης και μάλιστα σε ντέρμπι. 

Εξαιρετικός Ντουκουρέ

Ο Άρης παρουσιάστηκε διαβασμένος, με εξαιρετική αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές κι έναν Ντουκουρέ να γεμίζει τα παπούτσια του Σάσα και να επικρατεί απόλυτα κόντρα σε Κούρτιτς και Σβαμπ.

Μάλιστα ο Ιβοριανός μέσος ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έδωσε αντίκρισμα στην υπεροχή του Άρη με το όμορφο γκολ που πέτυχε στο 17′, το τρίτο διαδοχικό κόρνερ-γκολ του Άρη στα δύο τελευταία παιχνίδια. 

Ο Άρης μπορούσε να το καθαρίσει πιο μπροστά 

Ο Άρης πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, από την αδυναμία του να πετύχει γκολ σε πολλές φάσεις που δεν δικαιολογούν τέτοια συμπεριφορά ειδικά σε ντέρμπι, ενώ έπρεπε να έχει διαφορά ασφαλείας.

Ξύλο, νεύρα και εντάσεις

Το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ μετά από καιρό, είχε… αγριάδα. Πολύ… ξύλο, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές κίτρινες κάρτες. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε μείνει πιο νωρίς με δέκα παίκτες, ειδικά στη φάση της πρώτης κίτρινης του Μιχάι, κάτι που έγινε όταν αποβλήθηκε με δεύτερη ο Μιχάι στο 70. Το παιχνίδι δεν θύμιζε σε τίποτε το ματς του πρώτου γύρου τον Φεβρουάριο.

Το ρίσκο του τελευταίου δεκαλέπτου

Μετά την κόκκινη του Μιχάι, ο Μπούργος πήρε ένα ρίσκο που θα μπορούσε να κοστίσει. Βέβαια είναι μία τακτική που κάνει και σε άλλα παιχνίδια, με αλλαγές σχηματισμού στο τέλος για να πάρει το αποτέλεσμα. Ωστόσο η αλλαγή του Καμαρά με κεντρικό αμυντικό, τον Μπεναλουάν, έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ που έπαιζε με δέκα παίκτες , να βγει μπροστά και ψάξει την ισοφάριση, αφού ο Άρης κάθισε πίσω από το μισό γήπεδο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News