Άρης: Ένα κακό ημίχρονο, μια ανόητη κόκκινη κι ένα… πυραυλάκι ακόμα!

Άρης: Ένα κακό ημίχρονο, μια ανόητη κόκκινη κι ένα… πυραυλάκι ακόμα! Ο Άρης παραμένει ζωντανός στα πλέι οφ της Super League όσο είναι πάνω από την ΑΕΚ

Στα καθοριστικά ραντεβού, τους «τελικούς», τα παιχνίδια χωρίς αύριο, ο Άρης κάτι παθαίνει και μπλοκάρει. Στη Λεωφόρο πήγε να παίξει για δύο αποτελέσματα, αλλά έφυγε χωρίς βαθμό και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι όμως ακόμα ζωντανός

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τον προσπέρασε στη βαθμολογία ωστόσο παραμένει ζωντανός και έχει το πάνω χέρι όσο έχει την ΑΕΚ από κάτω του!  Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι και πάλι καθοριστική. Το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα δείξει πολλά για την εξέλιξη των πλέι οφ, αλλά και ο Άρης θα πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν. Δεν το λες και εύκολο, ενώ θα λείπει και ο Καμαρά και κανείς δεν ξέρει ακόμα τι τρέχει με τους τραυματισμούς των Λούκας Σάσα και Γκάνεα.

Ο Άρης καλείται να κερδίσει την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, ή στη χειρότερη περίπτωση να μην χάσει και στη συνέχεια να πάρει περισσότερους βαθμούς από τον άμεσο ανταγωνιστή του. Την ΑΕΚ.

Γιατί αν ο Παναθηναϊκός μείνει στην τρίτη θέση, ή κατακτήσει το Κύπελλο δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση για τον Άρη, όσο θα κρατάει μακριά του την ΑΕΚ. 

Δύο πράγματα που ενόχλησαν

Ο Άρης λοιπόν πρέπει να συγκεντρωθεί όπως έκανε μετά την γκέλα με τον ΠΑΣ και να επιστρέψει στις νίκες. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Άρης αποδείχτηκε πως δεν πήγε έτοιμος για να δώσει μάχη. Ο τρόπος που παρατάχθηκε στο γήπεδο, το διάβασμα του αντιπάλου, η απουσία του Μπούργος από τον πάγκο, η νωθρότητα, τα πολλά αμυντικά λάθη, έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Άρης έκανε ένα κακό ημίχρονο σε λάθος στιγμή. Αυτό είναι γεγονός. Πολλοί παίκτες ήταν μακριά από τα στάνταρ τους. Στην άμυνα δέχθηκαν πάλι γκολ από στατική φάση. Υπήρχε δυσλειτουργία και από τον Μπούργος που έχει μπερδέψει αρκετά με τις αλλαγές τους παίκτες του. Ένα το κρατούμενο.

Το δεύτερο που ενόχλησε είναι η ανόητη κόκκινη του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Αφρικανός έχασε και το δίκιο του αν υποθέσουμε ότι στην πρώτη κίτρινη προκλήθηκε, ή θα έπρεπει να δει κάρτα κι ο Πέρεθ. Αλλά η αντίδρασή του είναι τραγική, ενώ όλη τη σεζόν παίρνει εύκολα κάρτες για διαμαρτυρίες. Προφανώς και υπάρχει προβληματισμός, αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ο Καμαρά άφησε τους συμπαίκτες του για ένα ημίχρονο με δέκα και θα λείψει και από το επόμενο ματς. Είναι αργά να διορθωθεί η κατάσταση, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πήρε ένα μάθημα για τη νέα σεζόν.

Ο Ιτούρμπε που έλαμψε

Και μέσα από τις αδυναμίες στη Λεωφόρο, προέκυψε και η εμφάνιση του Χουάν Ιτούρμπε. Αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, αλλά γύρισε σε χρόνο ρεκόρ για να προλάβει να βοηθήσει και ίσως αν ήταν στην αρχική ενδεκάδα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ο Άρης θα χρειαστεί τον καλό Ιτούρμπε στα τελευταία κρίσιμα ματς. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία, αν τα συνδυάσει με ουσία μπορεί να γίνει ο παίκτης βαρόμετρο μέχρι το φινάλε. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News