AEK: Oι αλήθειες του Αραούχο

Η νέα και άκρως ενθαρρυντική εικόνα που βγάζει η Ενωση , αυτή που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Σε ένα περιβάλλον που οι ποδοσφαιριστές είναι «δεμένοι» με τις ομάδες και δυσκολεύονται όχι μόνο να κάνουν δηλώσεις, αλλά ακόμη ακόμη και να εκφραστούν με απόλυτη ελευθερία, έχει σημασία να βλέπουμε τα μικρά και τα λίγα που μπορούν να εκστομίσουν.

Το είδαμε, όχι πολλές εβδομάδες πίσω, με τον Σέρχιο Αραούχο, όταν μετά την ήττα από τον Αρη είπε περίπου ένα «θέλουμε ριζικές αλλαγές». Πιπέρι στο στόμα του Αργεντινού κυνηγού… Ηταν μια δήλωση που έθιξε καταστάσεις στην ΑΕΚ, ορισμένοι και σωστά θεώρησαν πως «ακουμπά» στον Γιαννίκη και έσπευσαν να τη μαζέψουν. Αλλά ήταν αμάζευτη, αν θέλει κάποιος να είναι ειλικρινής και να βλέπει κατάματα την αλήθεια.

Προσέξτε τώρα την πλήρη …μεταβολή του Αραούχο, ύστερα από το 1-1 της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό:  «Όταν είδα να δεχόμαστε γκολ σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να γίνει ξανά ό,τι είχε γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι. Οτι η ΑΕΚ θα βγάλει αντίδραση και έστω δεν θα χάσουμε. Και αυτό κάναμε. Απόψε ήμασταν ένα σύνολο. Μία ομάδα. Εχω την αίσθηση ότι κάνουμε και δείχνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι ότι είμαστε περισσότερο σύνολο. Σε άλλα ματς δεχόμασταν γκολ και χάναμε το μυαλό μας».

Δεν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόνο ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου είναι διαφορετικός. Τότε ο Γιαννίκης. Τώρα ο Οφρυδόπουλος. Αλλά και από τη βραδιά που η ΑΕΚ έχασε με «κάτω τα χέρια» και με σκορ 3-0 στη Λεωφόρο, δεχόμενη γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά (16’, 18’, 29’) και κινδύνεψε να ηττηθεί με σκορ – ρεκόρ, δεν κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Ηταν 27 Φεβρουαρίου. Στο 1-1 , ξανά στο πράσινο σπίτι , το ημερολόγιο έδειχνε  13 Μαρτίου. Πολύ απλά, αποδεικνύεται ότι ένας τεχνικός που πείθει τους παίκτες για την επάρκειά του, μπορεί μέσα σε όχι πολύ καιρό να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Τον Γιαννίκη από νωρίς τον πήραν με στραβό μάτι. ‘Η δεν γέμιζε το μάτι στην κοινωνία των αποδυτήριων. Κοινώς, είχε το παιχνίδι χαμένο από χέρι…

Ο Οφρυδόπουλος, είτε γιατί μιλά στη γλώσσα των ποδοσφαιριστών είτε γιατί έχει δείξει πως κατέχει τη θέση και στέκεται καλά στα πόδια του, επί του παρόντος πορεύεται με αξιοπρέπεια. Θα είναι, συνεπώς, μια λύση προοπτικής για την ΑΕΚ; Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Σίγουρα όμως «κάτι έχει» και επιβεβαιώνει πως δεν πήγε χωρίς λόγο στα Σπάτα το καλοκαίρι και για τη Β’ ομάδα. Που παρεμπιπτόντως και μετά την αναβάθμισή του (και χωρίς την παρουσία του μικρού Σάμπα, εννοείται), σχεδόν παραπαίει.

Τι θέλει στο εξής η ΑΕΚ; Να βελτιώσει όσα ήδη κάνει. Αποκτά ταυτότητα. Κυρίως ψυχολογία και της τη δίνει ο τεχνικός. Αξιοποιεί το ρόστερ, δίνει ευκαιρίες ξανά σε Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ και Γέβτιτς. Μην πιστέψει κάποιος ότι είναι μικρό πράγμα να παίζεις ελάχιστα λεπτά. Γιατί ο χρόνος μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε ένα επόμενο ραντεβού! Αλλά η ΑΕΚ έχει ρόστερ που δεν είναι για πέταμα. Όχι σούπερ και ασφαλώς με ελλείψεις, ποιος όμως μπορεί να το μηδενίσει; Τουλάχιστον ο Οφρυδόπουλος όσο διάστημα είναι στη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ, δικαιούται να ελπίζει πως δεν θα τον …καθαιρέσουν οι παίκτες. Λίγο το έχετε αυτό;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News